Onlyfans și Loyalfans sunt la ora actuală două din platformele preferate pentru creatorii de conținut. Prin intermediul acestora, persoanele care creează conținut digital își pot monetiza pasiunea și chiar au șansa s-o transforme într-un job cu normă întreagă.

La bază, Onlyfans și Loyalfans au același concept. Ambele presupun crearea de abonamente pentru publicul artiștilor și influencerilor care folosesc această platformă și vânzarea lor fanilor, pentru a câștiga dreptul de a vizualiza un conținut exclusivist.

Însă există și anumite diferențe notabile care fac ca una din platforme să fie mai potrivită decât cealaltă, cel puțin pentru anumite categorii de creatori de conținut.

Cui se adresează platforma Onlyfans?

Onlyfans era până recent cea mai populară platformă socială în rândul creatorilor de conținut. Conform statisticilor, la un moment dat, ea era folosită de nu mai puțin de două milioane de modele și peste 100 de milioane de utilizatori, fani ai acestora. Dar, cu timpul, din cauza unor schimbări din politica de utilizare a acestei platforme, o mulțime de modele au început să migreze către alternative mai practice și care li se potrivesc mai bine.

La început, platforma Onlyfans se adresa tuturor creatorilor de conținut, fără să facă discriminare în funcție de conținutul pe care prefera să-l creeze fiecare. Dar, cu timpul, s-a transformat într-o platformă preferată de multe vedete, lucru care a dus la înăsprirea politicii sale de utilizare pentru a se ridica la așteptările acestora și i-a îndepărtat pe creatorii de conținut și utilizatorii obișnuiți.

Cui se adresează platforma Loyalfans?

Spre deosebire de Onlyfans care nu specifică în mod expres acest lucru, dar a devenit o platformă foarte selectivă și greu de folosit, Loyalfans se adresează cu adevărat tuturor creatorilor de conținut, indiferent de ceea ce creează aceștia.

Ca să folosești platforma Loyalfans, nu trebuie decât să te înscrii pe website-ul loyalfans.com, să demonstrezi că ești o persoană adultă și să începi să creezi. Iar pentru efortul tău, Loyalfans îți oferă garanția că materialele postate vor rămâne acolo, pe platformă atâta timp cât există contul tău.

Cum poți obține bani folosind astfel de platforme sociale?

Majoritatea creatorilor de conținut spun că este cel mai simplu să generezi venituri folosind platforme sociale precum Oblyfans și Loyalfans. De fapt, dacă ar fi să facem un top, Loyalfans este chiar cea mai bună alegere, mai ales pentru cei care doresc să posteze materiale potrivite pentru un public matur.

Spre diferență de platformele sociale precum Facebook sau Instagram, cu ajutorul cărora poți câștuga bani, dar nu direct, prin intermediul platformei, ci încheind contracte de colaborare cu diferite branduri și companii, cu Loyalfans și Onlyfans poți adopta o abordare mai proactivă, fiind tu persoana care stabilește regulile jocului, cât cere pentru fiecare material creat și postat și care decide care este valoarea fotografiilor, videoclipurilor și convorbirilor sale.

Concret, cu aceste două platforme poți câștiga bani vânzând în primul rând abonamente fanilor tăi, creând un conținut cu un caracter foarte exclusivist pentru care să ceri tarife suplimentare și bineînțeles, taxând fiecare convorbire în privat.

De asemenea, cu ambele platforme poți câștiga bani din recomandări. Dacă recomanzi paltforma Loylafans sau Onlyfans unui prieten, de asemenea creator de conținut, iar acesta la rândul său se înscrie introducând pe platformă și un cod care te reprezintă ca să demonstreze că a ajuns acolo la recomandarea ta, ori de câte ori persoana respectivă creează diferite materiale și câștigă bani de la fanii ei pentru ele, un procent de 5% din câștigurile sale ajung în portofelul tău. Și astfel, fără niciun fel de efort, poți transforma oricare din aceste două platforme într-o sursă de venit pasiv. Dar trebuie să menționăm și un lucru important, care diferențiază aceste sisteme și îl face astfel pe unul mai bun decât celălalt.

Este vorba de perioada de timp în care primești acest comision. În cazul platformei Onlyfans, vei primi acei 5% din veniturile generate de prietenii tăi doar pentru un an de zile de la înscrierea lor pe platformă, lucru care poate fi problematic având în vedere că unora dintre ei s-ar putea să le ia chiar și un an până se remarcă și încep să genereze venituri. Dar cu Loyalfans beneficiezi de acest avantaj pe viață, ceea ce face ca această platformă să fie mai potrivită pentru creatorii de conținut care își doresc rezultate extraordinare, pe termen lung.