Suplimentele musculare pot imbunatati performanta fizica in timpul antrenamentelor de rezistenta si pot stimula cresterea musculara. Proteinele si creatina sunt doua suplimente populare care pot avea aceste efecte.

Antrenamentul de forta si rezistenta, pune un nivel ridicat de tensiune asupra muschilor. In timp, muschii se adapteaza, devenind mai puternici si, de obicei, mai mari.

Multe suplimente pentru construirea muschilor sunt disponibile pentru persoanele care doresc sa-si imbunatateasca performantele atletice si sa le sporeasca cresterea musculara.

Incepatorii nu necesita de obicei suplimente, deoarece vor construi rapid muschii dupa ce vor incepe antrenamentul de rezistenta. Suplimentele sunt mai benefice pentru persoanele de la un nivel intermediar sau avansat sau ale caror performante au scazut.

Acest articol va discuta unele dintre cele mai bune suplimente pentru construirea muschilor disponibile in prezent.

Proteina

Proteinele sunt un grup de molecule mari . Aminoacizii se combina pentru a forma o varietate de structuri proteice, iar acestea sustin celulele si indeplinesc o varietate de functii pe tot corpul. Proteinele sunt esentiale pentru cresterea musculara. Exercitiul de rezistenta dauneaza muschilor, iar corpul foloseste aminoacizi pentru a repara aceste daune.

Creatina

Creatina este un compus pe care il produc rinichii, ficatul si pancreasul, iar muschii din corp il pastreaza.Creatina sustine mai multe parti ale corpului, inclusiv muschii, si pare sa joace un rol in performanta fizica si cresterea musculara.Compusul este prezent si in alimente, cum ar fi carnea si pestele, si este disponibil ca supliment oral.

Cofeina

Cofeina este un stimulent natural prezent intr-o serie de bauturi, inclusiv cafea si ceai. Multi oameni folosesc cofeina pentru vigilenta mentala, dar poate ajuta si la performanta exercitiilor fizice. La fel ca si creatina, cofeina este un supliment ergogen. Multe studii au descoperit ca cofeina poate creste performanta intr-o serie de sporturi, inclusiv inotul si canotajul. Constatarile sunt mai putin clare cu privire la faptul daca cofeina poate imbunatati antrenamentul de rezistenta si poate duce la cresterea musculara.

Aminoacizi

Termenul de aminoacizi cu lant ramificat se refera la leucina, izoleucina si valina, cei mai importanti aminoacizi absoluti pentru repararea si construirea tesutului muscular. Leucina este cea mai critica dintre cele trei, deoarece cercetarile arata ca poate stimula sinteza proteinelor musculare de una singura. Cu toate acestea, este tot mai bine sa luati toti trei impreuna, deoarece acestia functioneaza in sinergie pentru a oferi o multitudine de beneficii, inclusiv cresterea musculara , cresterea energiei in timpul antrenamentelor, tocirea cortizolului (un hormon catabolic care inhiba testosteronul si creste defalcarea musculara) si a scazut durere musculara cu debut intarziat.

suplimente

Beta-alanina

In organism, aminoacidul beta-alanina este combinat cu un alt amino, histidina, pentru a forma carnozina. Cercetarile arata ca atunci cand muschii au niveluri mai ridicate de carnozina, acestia au mai multa forta si rezistenta. Carnozina pare sa creasca capacitatea fibrelor musculare de a se contracta cu mai multa forta si de a face acest lucru mai mult timp fara a obosi. Mai multe studii au raportat cresteri ale fortei si puterii musculare la sportivii care au luat beta-alanina. Un studiu recent a constatat ca subiectii care au luat beta-alanina impreuna cu creatina au castigat mai multa masa musculara si au pierdut mai multe grasimi corporale decat subiectii care au luat doar creatina.

Glutamina

Acest aminoacid este un favorit al culturistilor de zeci de ani, deoarece este esential pentru functia musculara si este unul dintre cei mai abundenti aminoacizi gasiti in corpul uman. Glutamina ofera numeroase beneficii pentru culturism, cum ar fi sprijinirea cresterii musculare prin cresterea nivelului de leucina in fibrele musculare, contribuind la scaderea defalcarii musculare si consolidarea sistemului imunitar, care va ajuta sa va impiedicati sa va imbolnaviti si sa pierdeti antrenamentele. Glutamina luata inainte de antrenamente poate ajuta la scaderea oboselii musculare si la cresterea nivelului de hormoni de crestere . In plus, cercetarile recente arata ca glutamina ar putea juca si un rol in pierderea de grasime prin cresterea numarului de calorii si grasimi arse in repaus si in timpul exercitiilor fizice.

ZMA

ZMA este o combinatie de zinc, aspartat de magneziu si vitamina B6. Este un supliment important, deoarece sportivii care se antreneaza intens, precum culturistii, sunt deseori deficienti in aceste minerale critice, care sunt importante pentru mentinerea nivelului hormonal si pentru a ajuta somnul (esential pentru recuperare). Antrenamentul intens poate compromite nivelurile de testosteron si IGF-1. De fapt, un studiu a constatat ca sportivii care au luat ZMA si-au crescut semnificativ nivelul de testosteron si IGF-1 in timpul a opt saptamani de antrenament, in timp ce cei care au luat un placebo au inregistrat o scadere atat a T, cat si a IGF-1. In mod natural, cresterea testosteronului si a IGF-1 poate avea un impact urias asupra castigurilor musculare.

Carnitina

Pe langa faptul ca este un supliment popular pentru pierderea de grasime, carnitina este acum cunoscuta pentru a spori cresterea musculara printr-o serie de mecanisme, toate acestea fiind sustinute de cercetari clinice. In primul rand, carnitina poate creste fluxul de sange catre muschi, ceea ce inseamna ca ofera beneficii similare stimulatorilor NO. De asemenea, creste nivelul de testosteron dupa antrenament si cantitatea de receptori T din celulele musculare, ceea ce permite mai mult testosteron sa stimuleze o crestere mai mare. In plus, s-a constatat ca suplimentele de carnitina cresc nivelul IGF-1. Adaugati toate aceste beneficii impreuna si aveti potentialul de a castiga cantitati enorme de muschi.