În era tehnologiei, în care comerțul tradițional se îndreaptă cu pași repezi spre cel digital, tot mai multe site-uri, branduri și companii, apelează la forme de publicitate plătite, pentru o poziționare mai bună în motoarele de căutare. Aceste forme de publicitate sunt reprezentate printr-un advertorial și reprezintă o modalitate excelentă pentru a face cunoscut un produs sau un serviciu.

Ce este un adevertorial?

Un advertorial este o reclamă publicitară plătită, concepută astfel încât să semene cu un articol. Un advertorial poate conține informații utile, însă scopul final constă în promovarea unui produs, bun sau serviciu.

Adevertorialele reprezintă un hibrid între reclamele clasice și editorialele, fiind mai eficiente decât reclamele obișnuite. Un adevertorial nu este doar o reclamă, ci reprezintă mai degrabă o poveste atent spusă, cu scopul de a declanșa un răspuns pozitiv din partea cititorului.

Tipuri de advertoriale 

Un advertorial poate fi redactat sub mai multe forme, ținând cont de conținut: advertoriale de tip știri, recenzie sau de imagine.

  • reclame de imagine: advertorialul dorește să creeze o imagine favorabilă a produselor, companiei, bunurilor, serviciilor descrise, în rândul cititorilor;
  • recenzii: advertorialul dorește să explice punctul de vedere asupra unui subiect;
  • știri: prin intermediul advertorialului, redactorul dorește să atragă atenția presei/cititorului asupra unui subiect.

Indiferent de tipul advertorialului, acesta trebuie să ofere informații reale, credibile, relevante și utile pentru cititori, să fie redactate într-un mod cât mai natural, adecvat site-ului pe care este publicat și să nu sugereze în mod extrem, faptul că este o formă de publicitate plătită. 

Pentru cine sunt potrivite articolele tip advertoriale?

În general, cititorii sunt susceptibili să creadă în notorietatea unui produs atunci când îl descoperă într-un articol. Spre deosebire de reclamele de la TV, unde informațiile au scopul vizibil de a te convinge să-l cumperi, uneori chiar arțăgos și nerealistic, un advertorial este elaborat într-un mod mai elegant, iar faptul că este publicat pe un site respectabil, are șanse mai mari de a convinge cititorii să cumpere produsul sau măcar le va stârni curiozitatea, într-un mod pozitiv. 

Cum în prezent toate tipurile de comerț se îndreaptă spre mediul online, tot mai multe firme și companii apelează la ajutorul advertorialelor pentru a-și face cunoscute produsele. Atât site-urile vechi, cât și cele noi, au nevoie de advertoriale pentru a reuși să atragă cât mai mulți vizitatori de site. În același timp, ținând cont de faptul că optimizarea SEO pentru motoarele de căutare este în continuă dezvoltare, un advertorial va trimite site-urile pe primele poziții în paginile motoarelor de căutare, grație cuvintelor cheie utilizate.

Toate magazinele, firmele, companiile deja existente, dar și cele aflate la început de drum, din sfera online, au nevoie de o campanie de promovare prin intermediul articolelor SEO de tip advertoriale. 

Cât costă un advertorial?

Una dintre principalele întrebări care stă pe buzulele tuturor celor care doresc să-și facă cunoscută afacere prin intermediul unor advertoriale, este: cât costă un advertorial? 

Ei bine, prețul diferă de la un articol la altul, fiind influențat de mai mulți factori: valoarea unui site web, acoperirea și relevanța acestuia, dar și de gradul de complexitate al materialului realizat. 

Avantajele SEO oferite de un advertorial 

Alegerea reclamelor prin advertoriale seo aduce cu sine o mulțime de avantaje pentru beneficiari. Unul dintre marile avantaje, este acela că advertorialele sunt serioase, avantajând credibilitatea conținutului, și prin urmare, al brandului, produsului sau serviciului descris. 

Totodată, advertorialele sunt indispensabile pentru obținerea unei poziții mai bune a site-ului pentru care se face reclamă. Prin intermediul lor și al link building-urilor, veți putea obține mai multe linkuri de calitate către site, notorietatea brandului, produsului, serviciilor, vor cunoaște o creștere rapidă și eficientă, veți putea ajunge direct la publicul țintă, atrăgând mai mulți vizitatori, ce pot deveni ulterior clienți.  

Redactarea unui advertorial, deși pare o sarcină simplă, nu este chiar atât de ușoară, tocmai de aceea este necesar să apelați la firme specializate în domeniu, care vă vor ajuta să obțineți notorietatea dorită pentru produsele și serviciile oferite.