Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) este o tehnica de marketing online care a devenit tot mai populara in ultimii ani in tagma comertului electronic. Mai mult decat atat, pandemia de COVID-19 si reorientarea multor business-uri catre mediul digital ca principal canal de vanzare-cumparare a reprezentat o oportunitate si mai mare pentru SEO pentru a se afirma si a-si demonstra forta.

Astfel, serviciile de optimizare SEO au devenit la mare cautare printre antreprenorii mici, medii si mari deopotriva. Daca marile branduri au apelat cu siguranta la agentii SEO puternice ori si-au creat propriile departamente in-house, o parte dintre micii intreprinzatori au incercat pe cont propriu sa se documenteze despre aceasta tehnica de e-marketing si sa aplice singuri cateva principii site-urilor detinute ori sa implementeze activitati de optimizare SEO in colaborare cu un freelancer.

optimizare seo

Astfel, daca vrei sa inveti mai multe despre ceea ce inseamna si implica procesul de optimizare SEO, iata un top 5 al celor mai utile bloguri de profil, pe care le urmaresc atat incepatorii, cat si specialistii:

  • Moz

Fondator: Rand Fishkin

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 91

Trafic organic estimat lunar: 217.714

Media numarului de postari lunare: 16

Lungimea medie a unei postari: 2.036 de cuvinte

Moz este considerat ca fiind cel mai cunoscut blog SEO, pentru ca de-a lungul timpului aceasta platforma a furnizat informatii de-a dreptul pretioase pentru toti cei care au dorit sa se initieze in SEO, cum ar fi: The Beginner’s Guide to SEO.

  • Search Engine Journal

Fondator: Loren Baker

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 88

Trafic organic estimat lunar: 307.227

Media numarului de postari lunare: 130

Lungimea medie a unei postari: 906 de cuvinte

Notorietatea foarte mare a acestui blog se datoreaza atat informatiilor corecte si verificate, cat si faptului ca majoritatea contributorilor se axeaza pe stiri si noutati din lumea SEO de ultima ora (4-5 postari pe zi, in medie).

  • Yoast

Fondator: Joost de Valk

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 89

Trafic organic estimat lunar: 217.201

Media numarului de postari lunare: 33

Lungimea medie a unei postari: 989 de cuvinte

Acest blog vizeaza in special continutul SEO de calitate, detaliile tehnice ale domeniului si, nu in ultimul rand, aspectele legate de optimizarea SEO specifica platformei WordPress.

  • Search Engine Land

Fondator: Danny Sullivan

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 90

Trafic organic estimat lunar: 1.205.476

Media numarului de postari lunare: 135

Lungimea medie a unei postari: 1.055 de cuvinte

Fondat in 2006, total focusat pe noutati din lumea SEO, acest blog merita cu siguranta toata atentia ta daca vrei sa fii la curent cu ultimele tendinte!

  • Cognitive SEO

Fondator: Razvan Gavrilas

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 73

Trafic organic estimat lunar: 17.931

Media numarului de postari lunare: 5

Lungimea medie a unei postari: 4.212 de cuvinte

Avand la baza un fondator roman si fiind, totodata, un blog performant, CognitiveSEO.com nu putea lipsi din topul nostru, „din oficiu”. In acelasi timp, continutul sau este cu adevarat util.