Sa fii vedeta nu trebuie neaparat sa ai ”mana larga” atunci cand trebuie ori situația o cere. Avem destule vedete ”cumpatate” care mai bine se fac de ras decat sa bage mana in buzunar pentru a face un bine marunt.

Dan Negru regele ”trocurilor”

Niciun clasament de gen fara Dan Negru, legenda vie a dramuielii. Unul dintre cei mai bine platiți prezentatori de televiziune, timișoreanul evita orice participare la donații caritabile, știe prețurile de piața ale tuturor produselor depozitate in frigider, merge numai cu automobile primite din sponsorizari, iși cumpara haine de la reduceri și tot cu ”trocuri” și-a mobilat și vila din Baneasa. Ținta ironiilor prietenilor sai, Dan iși vede de drumul sau și nu-l deranjeaza sa fie bagat in tagma zgarciților.

Nicolae Guța zis ”șapte case” șofeaza Dacia

Unul dintre cei mai banoși maneliști, Nicolae Guța este cunoscut ca unul care nu oeine coroana de ”rege” pe cap, dimpotriva, este un personaj atent la cheltuiala.”Nu ma deranjeaza ca mulți spun ca sunt zgarcit. Am fost copil sarac, am invațat sa fiu echilibrat cu cheltuielile. Nu m-am facut multe mofturi…mașini, vacanțe, bjuterii”, ne-a declarat Guța care, deși a avut mașini de lux gramada, regreta fosta Dacia Solenza care s-a stricat și conduce mandru un Logan nou. ”Cei ce ma recunosc sunt dezamagiți, eu in Dacia. La volanul unei mașini scumpe, de ce sa nu recunosc, m-ar durea inima daca i se intπmpla ceva”, adauga acesta.

Miștocarul Ștefan Banica Jr. le-a dat colidatorilor…. 1 ban!

Banica Jr. este iubit de o țara intreaga, insa deloc de vecinii de pe strada sa! Dupa ce și-a ridicat casa intr-un mod ecologic, recicland caramizile de la fostul imobil cumparat odata cu terenul, Banica Jr. a rasplatit un grup de copii de prin vecini care au sosit sa-l sorcoveasca in iarna lui 2012 cu….un ban! Fapta, de care s-a amuzat teribil, l-a transformat in hulitul strazii din cartierul bucureștean Tei.

Inainte sa se mute la țara,Benone Sinulescu umbla in București cu autobuzul

De o reputație asemanatoare se bucura și Benone Sinulescu care ii vede pe toți din jurul sau drept datornici. Nu cheltuie niciodata decat la market, n-are automobil iar cat a locuit in București, drumurile le facea, nu cu taxiul ci cu transportul in comun. Deși n-are moștenitori direcți a declarat ca nepoții trebuie sa se straduiasca pentru statutul de viitori privilegiați. Artist inca apreciat, chiar și financiar, se spune ca, daca vrei sa-i ceri lui Benone Sinulescu un ajutor financiar, ieși pe veci din grațiile sale.

Voltaj, singura trupa care cere ”diurna de masa”

Voltaj au devenit trupa ce nu cheltuie nimic, fruntași fiind in asocieri de imagine. Singura trupa care cere ”diurna pentru masa” . Deși au unul dintre cele mai mari onorarii și-a creeat o dependența de astfel de ”trocuri”. Polivalenta gama de servicii in care sunt sponsorizați cuprinde automobile luate cu discount ori in regim de imagine, asigurari auto, chiar și telefoane mobile (Voltaj au turnat un videoclip cu telefonul mobil, nu de dragul ineditului ci pentru banii propuși de sponsori!)

Issa a cerut banii donați inapoi, dupa o emisiune

Stranși la colecte caritabile, vedetele țarii participa doar de dragul blitzurilor. Cateva soliste au scos la licitat cu obiecte pe care nu le mai purtau ori fotografii din copilarie. Decat sa scoata un ban din buzunar, Cristina Spatar și-a aduc rochii in care nu mai incapea, Oana Roman o poza din copilarie, Andreea Balan petice vestimentare de cand canta in trupa Andre. Un exemplu proverbial este cel dat de Issa (fosta Elegance).In urma cu cațiva ani, solista i-a cerut lui Catalin Maruța banii inapoi, dupa ce a declarat ca-i doneaza intr-un fond de ajutorare a unor nevoiași.