Investitia intr-un sistem fotovoltaic este una extrem de buna. Daca vrei sa te bucuri de costuri minime la caldura si curent, si sa protejezi si natura in acelasi timp, atunci opteaza cu incredere pentru panourile solare. In continuare iti vom arata cum se calculeaza numarul de panouri necesare pentru o casa, astfel incat sa faci o alegere corecta.

Ce trebuie sa iei in considerare

Este foarte important sa stii care este consumul tau actual de curent electric inainte de a cumpara panouri solare SunUp. Poti afla verificand facturile de energie electrica din ultimul an. Consumul in kWh reprezinta numarul de care ai nevoie astfel incat sa determini cata energie trebuie sa produca panourile solare intr-o ora pentru a alimenta cu succes intreaga locuinta.

Tipul si suprafata utila a acoperisului sunt alte criterii importante de care trebuie sa tii cont. De exemplu, sa spunem ca locuinta ta are un consum mediu de 300kW pe luna. Acest numar trebuie impartit la 30 de zile si astfel va rezulta un consum zilnic de 10kWh. Se impart apoi acesti 10 kWh la un coeficient de 3,3, coeficient care reprezinta media zilnica anuala, si astfel obtinem puterea instalata a panourilor fotovoltaice de 3kWp.

Pentru a stii cu exactitate numarul de module solare care sunt necesare, se face un calcul simplu. Asadar, se imparte puterea maxima instalata la capacitatea panourilor solare.

Cati bani economisesti cu ajutorul unui sistem solar?

In medie, cu un sistem solar poti economisi pana la 30% din costurile facturii la energie. De asemenea, este important sa stii ca amortizarea investitiei initiale se va face in aproximativ 5 ani. Dupa aceasta perioada, te vei putea bucura de energie fara absolut nici un cost. Sistemele de panouri fotovoltaice hibrid te ajuta sa economisesti pana la 80% din costuri, mai ales daca vei adauga si o baterie solara performanta.

Aceasta estimare poate varia in functie de tipul si dimensiunea modulelor instalate. Cu cat sunt mai calitative panourile solare, cu atat vei reusi sa amortizezi mai repede suma de bani investita initial. Este esential sa te intrebi de cate panouri solare am nevoie pentru casa, astfel incat sa afli daca te incadrezi in buget. Doar asa vei putea face alegerea cea mai buna pentru tine si vei investi in panouri de calitate de care sa te bucuri cativa zeci de ani.

Este locuinta ta potrivita pentru un sistem solar?

Panourile solare nu se pot monta pe orice locuinta. Iata cateva criterii care te vor ajuta sa stii cu exactitate daca te incadrezi pentru utilizarea panourilor fotovoltaice:

·       Acoperisul casei tale trebuie sa aiba o inclinatie intre 15 si 45 de grade

·       Terenul trebuie sa fie regulat si patrat

·       Casa ta trebuie sa fie intr-o zona fara umbra

Un sistem complet de panouri fotovoltaice poate ajunge pana la 1.600 de euro per kilowatt instalat. Sistemele mai accesibile nu iti vor garanta o calitate foarte buna a echipamentelor. De aceea, este foarte important sa te gandesti foarte bine cati bani vrei sa investesti intr-un sistem de panouri fotovoltaice.

Ia in calcul faptul ca investitia ta va fi amortizata intr-un timp destul de scurt, ceea ce cu siguranta te poate convinge sa investesti totusi intr-un kit de panouri de calitate superioara. Noutati in materie de tehnologie si panouri solare, gasesti si pe esquire.ro. De asemenea, nu uita sa achizitionezi si baterii solare care iti vor permite sa stochezi surplusul de energie care mai apoi poate fi utilizat in zilele innorate sau pe timp de noapte.

La aceste costuri se adauga si montajul care trebuie neaparat realizat de o echipa specializata. Nu uita nici de avize si de proiect, fara de care nu poti monta panourile solare, acestea presupunand la randul lor costuri suplimentare.