Nuditatea este una dintre cele mai interesante parti ale cinematografiei: multe vedete pozeaza topless cu dezinvoltura, altele nu sunt adeptele acestui tip de film, iar cateva au intrat in istorie ca fiind protagonistele unor scene de neuitat.

Scenele sexuale au o traditie bogata si variata in cinematografie. Au trecut prin perioade de aproape ubicuitate, precum si de lipsa. In anii ’60 si ’70, au fost adesea folosite pentru valoarea socului si pentru a agita satisfactia spectatorilor. In anii 1980, au fost comodificati in moduri uimitoare. In zilele noastre, ele tind sa fie relativ rare. Dar scenele sexuale au fost, de asemenea,  importante – fie in dezvoltarea limbajului cinematografic, fie in declansarea controverselor, sau pur si simplu, ajutand la deschiderea unui nou drum in descrierea intimitatii. 

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai remarcabile aparitii topless din filme, de-a lungul timpului, cu rugamintea sa alegeti scena care v-a placut cel mai mult:

1. Demi Moore in “Striptease”

Desi filmul „Striptease” nu a fost unul dintre cele mai bune filme ale lui Demi Moore, acesta fiind premiat cu “Cel mai prost film al anului (1996) la premiile Zmeura de Aur, totusi actrita a devenit celebra pentru scena in care isi dezvaluie intreg corpul.

Practic, este apogeul carierei ei in ceea ce priveste pozatul nud: „Striptease” este filmul in care fermecatoarea Demi Moore a atins apogeul goliciunii, desi inainte mai filmase scene topless, fara inhibitii.

2. Salma Hayek in “Frida”

Voluptoasa Salma Hayek a mai jucat nud alaturi de Antonio Banderas, in „Desperado”.

Insa, nu pentru acest rol a scris o pagina de neuitat in istoria filmului, ci pentru scenele topless din interpretarea artistei mexicane Frida Kahlo.

Produs chiar de ea, filmul „Frida” a conturat imaginea senzuala a corpului artistei in timpul catorva scene de sex pasional.

3. Halle Berry in “Swordfish”

Multi barbati au fost incantati de cea mai sexy imagine din filmul Swordfish”: Halle Berry facand plaja topless in timp ce citea o carte…

„Sarea si piperul” acestei scene consta in suspanul de la inceput cand cartea ii acopera sanii ca, apoi, actrita sa ii dezvaluie subtil in timp ce lasa cartea in jos.

4. Angelina Jolie in „Gia”

Recunoscuta pentru rolurile extrem de sexy, Angelina Jolie si-a inceput, orecum, cariera cu cateva scene fierbinti care au facut-o celebra.

Primul sau film important, „Gia”, o biografie despre fotomodelul Gia Carangi, i-a pus in evidenta trupul atat de apreciat de atunci pana in prezent.

5. Shannon Elizabeth in “American Pie”

In aceasta productie, nuditatea are un farmec aparte datorita faptului ca personajul interpretat de Shannon Elizabeth apare topless „fara sa vrea”, fiind spionata de prietenii sai, cu ajutorul unei camere web.

6. Katie Holmes in „The Gift”

Primul rol care i-a impus cateva scene toplees, cel din filmul „The Gift”, a ajutat-o pe Katie Holmes sa scape de imaginea „fata buna” de la Hollywood:

7. Kate Winslet in “Titanic”

Fara acesta nominalizare, orice clasament si-ar pierde din importanta. Cand vorbim de scene topless, vorbim implicit de remarcabilul film „Titanic”, care a nascut valuri de simpatii si de lacrimi totodata.

Momentele de intimitate dintre Leonardo DiCaprio si Kate Winslet sunt foarte interesante, insa scena care a ramas celebra il prezinta pe Jack Dawson in timp ce o picteaza nud pe frumoasa si aristocrata Rose DeWitt Bukater.

8. Cameron Diaz in „The Mask

9. Sharone Stone in „Basic Instinct 2”

10. Meg Ryan in „In the Cut”