E usor sa obtii volum in par cand firul e scurt, ai o tunsoare in scari si ai avut si norocul sa ai un fir ascultator. Dar cand parul tau e lung si trece de umeri, are firul subtire si moale, atunci ai incurcat-o! Sa vedem totusi ce e de facut.

Prietenii vostri cei mai buni ar trebui sa fie samponul si balsamul care promit sa adauge volum in par. Exista multe variante pe piata si probabil va trebui sa incercati mai multe pana gasiti produsul potrivit. Nu fii dezamagita daca prietenele sau stilistul iti recomanda variante care nu funtioneaza. Chiar nu au cum sa stie ce se va potrivi exact firului tau de par. Orice produse ai alege, evita sa atingi radacina parului cu balsam. Acesta va ingreuna parul si il va face lipsit de volum, chiar daca scrie altceva pe cutia lui.

Urmatorul pas este uscarea parului. Trebuie facuta cu capul in jos si cu foenul indreptat spre radacini. Iar daca vreti ca volumul parului sa reziste si mai mult nu trebuie decat sa tapati putin parul la radacina. Apoi aplicati fixativ, dar nu din acela care lipeste parul, ci unul special pentru volum.

Daca aveti fata rotunda, nu va ajuta sa adaugati volum in par. Dar puteti sa il umflati de la urechi in jos. In acest fel coafura nu va lati si mai tare fata. Asadar, ondulati suvitele de par, fara sa urcati pana sus si aplicati fixativ inainte de a le separa.

Alegeti-va coafura cu grija. De exemplu pieptanati parul peste crestet cu un pieptene rar si in timp ce il treceti prin par pulverizati si fixativ spre radacini. Apoi lasati parul sa se aseze fara sa-l tasati.

Ca sa va asigurati ca nu va prinde nicio zi fara volum in par, faceti-va o rutina noua de ingrijire dupa fiecare dus. Uscati parul bine cu prosopul si aplicati spuma la radacina. Apoi, cu capul in jos, treceti degetele prin par ca sa intindeti produsul. Abia apoi uscati-l, tot in aceasta pozitie, cu capul in jos. Ajunge sa va treceti mana prin el, odata ce-l aveti uscat, pentru aranjare.