Maserati a dezvaluit MC20, o noua masina super sport despre care se spune ca combina performanta, sportivitatea si luxul in modul unic pe care doar masinile sport italiene il pot atinge. Afisat recent in timpul evenimentului „MMXX: Timp pentru a fi indrazneti”, MC20 este mai mult decat o calatorie fulgeratoare; este, de asemenea, vehiculul care anunta revenirea Maserati in lumea masinilor sport de curse de productie.

Maserati MC20 are un motor V6 Nettuno 630 cai putere, cu un cuplu de 730 Nm, care ofera o acceleratie de 0-100 km / h in mai putin de 2,9 secunde si o viteza maxima de peste 325 km pe ora. Motorul Nettuno semnaleaza revenirea lui Maserati la producerea propriilor motoare dupa o pauza de mai bine de 20 de ani.

Tema de indrumare a designului MC20 a fost sa ramanem la principiile vechi de eleganta, performanta si confort ale lui Maserati. Usile fluture sunt nu numai minunate, ci si functionale, deoarece imbunatatesc ergonomia masinii si permit accesul optim la si din cabina.

Aerodinamica a fost proiectata peste doua mii de ore-om intr-un tunel de vant si inca o mie de ore in simulator. Masina rezultata are o linie eleganta, fara apendicele mobil; doar un spoiler discret care imbunatateste forta de forta. MC20 va fi disponibil atat in ​​versiuni coupe, cat si in versiuni decapotabile.

Intrand in interior, cabina este orientata in intregime catre sofer. Toate sunt forme simple si distrageri minime. Exista doua ecrane tactile de zece inci in bord, unul pentru cabina si celalalt pentru a gestiona orice altceva. Consola centrala este imbracata in fibra de carbon, cu un incarcator wireless pentru smartphone, selectorul modului de conducere, butoane de selectie cu doua trepte, comenzile geamului electric, comenzile sistemului multimedia si un compartiment de depozitare la indemana sub cotiera. Toate celelalte comenzi sunt pe volan, cu butonul de contact in stanga si butonul de lansare in dreapta. Noul MC20 va fi conectat in orice moment datorita unui hotspot incorporat.

MC20 a fost proiectat la Modena si va fi construit la uzina Viale Ciro Menotti, unde modelele lui Trident sunt construite de mai bine de 80 de ani. Site-ul ofera, de asemenea, un nou magazin de vopsele care incorporeaza tehnologii inovatoare, ecologice. Nettuno va fi construit si la Modena, la nou-infiintatul Maserati Engine Lab.

Pentru lansare, Maserati a dezvoltat sase noi culori pentru a caracteriza MC20: Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma si Grigio Mistero. Maserati MC20 va incepe productia mai tarziu in an, cu comenzile deschise. Aceasta plimbare sexy are un pret de la 195.000 USD.