Atunci cand vorbim despre evolutie, ne place sa ne consideram un varf de lance. Noi, oamenii suntem cei mai evoluati din punct de vedere intelectual, posedam darul vorbirii, experimentam o paleta foarte larga de emotii si mai ales, ne place sa credem ca suntem civilizati.

Desi stiinta a dovedit ca avem o legatura mai puternica decat am vrea noi sa recunoastem cu restul speciilor care populeaza planeta, noi o tinem una si buna ca suntem deosebiti. Nu intru in mai multe detalii, insa exista un punct comun, de care noi, oamenii, am vrea sa scapam cu orice pret: parul corporal.

Si asta nu pentru ca ar fi ceva in neregula cu el, ci pentru ca ne ghidam vietile dupa canoane de frumusete care ne spun ca trebuie sa scapam de el, ca sa fim mai frumosi si mai dezirabili. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt o militanta pentru frumusetea naturala, insa gasesc amuzant modul in care omenirea imbratiseaza anumite mosteniri genetice si incearca prin orice mijloace si costuri sa scape de altele.

Exista doua chestiuni arzatoare pentru care stiinta, medicina si cosmetica nu au gasit inca solutii perfecte si definitive: obezitatea si pilozitatea in exces.

Revenind la parul corporal, nici pe barbati nu pare ca ii prinde prea bine, mai ales daca este in exces. De femei ce sa mai vorbim…

O solutie acceptabila pentru a scapa de pilozitate o reprezinta epilarea cu laser, insa inainte de a fugi la cel mai apropiat salon de cosmetica care practica acest serviciu, este indicat sa stiti exact ce poate face aceasta procedura pentru voi.

Acest tip de epilare este o procedura medicala de indepartare a parului nedorit care foloseste laserul – o lumina intensa pulsatorie, a carei raza se transforma in caldura. Metoda este simpla: caldura intensa distruge firul de par inca de la radacina, ceea ce impiedica cresterea viitoare.

Epilarea cu laser este mai eficienta in cazul persoanelor care au pielea deschisa la culoare, insa firul de par este inchis la culoare. Unii medici sau esteticieni care performeaza aceasta operatiune sustin ca rezultatele sunt permanente, insa in realitate, rezultatele variaza foarte mult in functie de pigmentul pielii si de „calitatea” si culoarea firului de par. In cel mai rau caz, poti obtine o incetinire a vitezei de crestere.

Oricum ar fi, sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine ceva rezultate, dar si numarul lor depinde de piele, tipul de par si zona care trebuie „curatata”. Dupa prima transa in forta menita sa te scape de probleme, este posibil sa mai ai nevoie de ceva „reparatii” pe parcurs, deci trebuie sa fii pregatita sa mai scoti niste banuti din buzunar.

Riscurile epilarii cu laser indepartarea parului nedorit prin intermediul epilarii cu laser nu garanteaza ca firul de par nu va creste la loc, insa este posibil sa te alegi si cu alte „amintiri”. Dintre acestea, amintim: iritatii ale pielii – roseata este temporara; schimbarea pigmentului – pielea poate deveni mai inchisa sau mai deschisa, insa este un efect temporar. Este posibil ca persoanele care au o piele inchisa sa se confrunte cu o depigmentare; arsuri ale pileii – pot avea loc daca pielea este sensibila sau daca operatiunea a fost efectuata incorect.

Cum te pregatesti Inainte de a te programa la salon, fa-ti o programare la medicul de familie. Verifica-ti istoricul medical si tratamentele medicamentoase pe care le-ai urmat si discuta cu acesta despre riscuri, beneficii si rezultate. Separat, fa-ti un plan al costurilor bine pus la punct in care sa incluzi si cateva sedinte suplimentare (este posibil sa ai nevoie de ele) si costul sedintelor de intretinere, plus cele ale unui eventual tratament pe care va trebui sa il urmezi.
Roaga pe cineva sa iti faca cateva poze cu zona pe care vrei sa o epilezi, inainte si dupa procedura. Nu te expune la soare cu ceva timp inainte de epilarea cu laser si nici nu folosi autobronzante. Este recomandat sa pastrezi culoarea pielii cat mai naturala, pentru rezultate mai bune si mai rapide. Nu te pensa, nu epila parul cu ceara sau prin electroliza.
Lama de ras este singurul instrument care nu interfereaza cu foliculul firului de par, prin urmare, este cea mai recomandata metoda de epilare pentru o vreme. Anumite studii arata ca rezultatele epilarii cu laser sunt mai bune daca parul a fost indepartat anterior cu ajutorul lamei de ras. Rezultatele epilarii cu laser

Asa cum spuneam, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, insa ca o medie, sunt necesare intre sase si zece sedinte pentru a obtine niste rezultate multumitoare. Distanta dintre sedinte este in jur de o saptamana, insa perioada de intretinere se poate prelungi pana la 12 luni.

Preturile variaza in functie de salon, dar si in functie de localitate. Inainte de a lua o hotarare asupra centrului la care veti merge, informati-va asupra conditiilor si personalului de acolo, pentru a fi sigure ca veti beneficia de cel mai bun tratament, cu cat mai putine implicatii si riscuri.

Afla care este cea mai simpla cale catre o piele stralucitoare!