Autor: Joanna Borov

Dacă Robbie Williams a cântat despre viață prin obiectivul camerei, atunci Evgeny Kolskiy este acel obiectiv. Prin ochii lui, ne-am uitat din nou la liderii mondiali, brandurile recunoscute la nivel global îi încredințează cele mai bune campanii, iar cei mai de top artiști, trecând odată în fața obiectivului camerei sale, revin din nou și din nou pentru noi fotografii.

Peste 200 de proiecte de succes în întreaga lume și lucrul cu cei mai buni dintre cei mai buni – este un talent ca rezultat al muncii grele sau un dar natural pentru a crea capodopere pe care întreaga lume le cunoaște?

Ce te-a ajutat să treci de la a fi doar un operator bun la a fi cel mai bun operator? La urma urmei, munca ta este cu adevărat unică și ești invitat să lucrezi cu vedete importante și mărci de renume mondial.

Ca în orice muncă de creație, cel mai important lucru în timpul filmărilor este comunicarea. Nu este suficient doar să fotografiezi bine, trebuie să fii capabil să comunici și să simți oamenii din jur. Oricare ar fi filmările, toate sunt incitante și provocatoare pentru mine. Probabil, pentru că îi abordez cu hiperresponsabilitate. Nu cu modestie, dar am mereu relații minunate cu toată lumea. Oamenii de rang înalt nu lasă pe nimeni să se apropie de ei. Filmarea este un proces intim, așa că trebuie să fii pe aceeași lungime de undă. Judecând după cât de des sunt invitat să filmez celebrități, sunt pe aceeași lungime de undă cu ei.

Colaborezi cu Media Monsters Production de mult timp. Cine a avut norocul să fie în obiectivul tău?

Recent, am tras 50 Cent la deschiderea Formulei 1 din Miami. Înainte de asta, am lucrat cu el la pre-petrecerea Super Bowl. Clientul meu cel mai frecvent. Tyga, 21 Savage, ASAP ROCKY, NELLY, Lil Wayne, Rick Ross, Snoop Dogg au fost norocoși să fie și ei în obiectivul meu. Am avut și o legătură cool cu acesta din urmă, mi-a oferit filmări exclusive și rezultatul a fost pur și simplu grozav. Aud adesea: „Vrem să faceți în mod special”! E o nebunie!

Care a fost cea mai memorabilă persoană cu care ai lucrat?

Fotografii cu Donald Trump. El este o figură foarte importantă în lumea noastră, orice s-ar spune cineva. Un artist, numele lui este Mister E., l-a desenat pe Trump pe o jachetă și urma să o dea luptător preferat al politicianului în UFC – Colby Covington. Am fost invitat să particip la filmările unui film documentar: de la crearea unui obiect de artă până la momentul prezentării acestuia. Cel mai interesant lucru din această poveste este că am fost aleasă să fiu singura persoană care va captura întâlnirea tematică.

Un alt fapt interesant este că cu câteva zile înainte de prezentare, când îl filmam pe domnul E. desenând pe geaca lui, mi-a lovit aparatul de fotografiat și a făcut o pată pe buzunar. Btw, nu am fost confuz, dar mi-am sugerat să desenez ceva în acest loc. În ziua X, am văzut că pe acel buzunar era o emblemă. Deci am avut o „colaborare”. Lui Trump a ajuns să-i placă foarte mult jacheta, la fel ca și Colby însuși.

Probabil că îmi voi aminti această filmare ca fiind una dintre cele mai importante din viața mea. Ar fi trebuit să vezi câți reprezentanți de securitate îmi monitorizau fiecare mișcare…

Ați lucrat cu F2MAX, care este cunoscut pentru conținutul său pentru mărci renumite precum DIOR, CHANEL, BVLGARY. Povestește-ne despre proiectele tale comune.

Moda este marea mea pasiune! În timpul filmărilor trebuie să improvizezi. Cu ajutorul luminii și al opticii construiești un univers complet diferit. Eu creez o lume nouă! Si imi place. Când fotografiile de la campaniile de publicitate ale mărcilor de top și emisiunile lor s-au răspândit rapid în întreaga lume și fac obiectul și mai ușor de recunoscut – este cel mai bun sentiment! Îți dai seama că totul se datorează ție!

Așa că am filmat o campanie pentru noua colecție Hublot, Van Cleef & Arples, prezentări de modă ale unor mastodonti precum BVLGARY, CHANEL, DIOR, un interviu exclusiv cu Tommy Hilfiger însuși, iar a doua zi – prezentarea de modă Tommy Hilfiger, unde Kate Moss, Travis Barker , John Legend, Kendall Jenner au fost la fel. Nu mi-a fost niciodată frică să visez mare, iar acum acest „vis mare” este viața mea. Săptămânile modei la Paris, Milano, New York – ce ar putea fi mai tare?

Te sperie responsabilitatea de a filma astfel de branduri celebre pe care milioane de oameni le cunosc?

Desigur, nu te sperie, doar te revigorează! Când lucrezi cu un designer ale cărui haine sunt pe fiecare a doua persoană, te simți extrem de mulțumit că ai avut o mână de lucru. Cu cât brandul este mai faimos, cu atât te simți mai mândru.

De fapt, primesc adrenalină de fiecare dată! Aceste emoții nu pot fi transmise – emoția face loc curajului, apoi are loc un val nebun de adrenalină de la scara cu care am de-a face și, ca urmare, un sentiment complet de satisfacție din rezultat și fericire! Când ai cele mai faimoase și de top mărci în colecția ta, cu siguranță este foarte inspirat! Dar omul este o creatură nesățioasă. Întotdeauna lipsește ceva, vrei să obții mai mult, să obții proiecte mai semnificative și la scară mai mare. Este un „drog” atât de creativ. Dar te mută și înainte spre stele!

Care este cel mai mare fior din timpul și după filmare?

Mă bucur de aprecierea muncii mele. Am avut norocul să filmez proiectul „Bucătărie” – unul dintre produsele emblematice și de înaltă calitate ale Rusiei, care a primit cel mai prestigios premiu în domeniul cinematografiei și televiziunii – „Taffy”. La acest proiect am lucrat cu cei mai buni actori din țară – Dmitri Nagiyev (de asemenea, legendarul gazdă „Voice”), Artistul Poporului – Dmitri Nazarov. Am filmat și videoclipul „Faene” pentru cântăreața POLINA, câștigătoare a premiului Grammy pentru duetul ei cu Eminem. Apropo, clipul în sine a primit mai multe premii internaționale prestigioase precum „World Film Carnival Singapore”, „Prague Music Video Awards” (Cel mai bun videoclip muzical pop), „Europe Music Awards” (Cel mai bun videoclip muzical pop), dar pentru mine lucrez cu oameni de acest calibru nu este o recompensă mai mică.

Mă bucur de asta când îi arăți o fotografie unui regizor sau artist, el zâmbește și se simte entuziasmat! Mi s-a întâmplat când am lucrat cu Snoop Dogg. Am fost invitat să filmez una dintre spectacolele lui și apoi am fost informat că Snoop a verificat videoclipul meu și i-a plăcut! M-am bucurat atât de mult!

De asemenea, am filmat-o recent pe Saweetie în Las Vegas pentru rulota ei de Instagram. Videoclipul a devenit imediat viral și a primit 2 milioane de vizualizări în primele 24 de ore! Asta-i grozav!

Ce părere aveți despre AI? Acum este un mare concurent pentru un om în producția video. Nu ți-e teamă că abilitățile tale își pot pierde relevanța?

La început am fost îngrijorat că AI ne va lua locurile de muncă… Dar lumea se schimbă. Acum acele procese care anterior durau mult timp sunt efectuate de AI. Din punct de vedere fizic, este mai mult timp pentru a crea ceva nou. La fel s-a întâmplat și cu filmul. Odată a fost nevoie să retuși ceva și să-l repare. Photoshop a fost creat. Drept urmare, s-au făcut atât de multe lucruri interesante cu ajutorul lui! Deci același lucru cu AI acum. AI se conectează cu o imagine live, finalizează unele lucruri, iar altele sunt finalizate de oameni. În orice caz, pentru a interacționa chiar cu AI și a face o cerere competentă, trebuie să fii bun la asta, să studiezi mult și să te gândești. AI preia cu siguranță procesele de rutină. Dar nu va înlocui niciodată ART. Ce se întâmplă aici și acum: AI nu poate surprinde un eveniment sportiv sau muzical la scară largă cu aceeași calitate în ceea ce privește intensitatea imaginii ca și un bărbat.

Acesta este motivul pentru care ești atât de des atras de compania Cross Production pentru filmări de curse și proiecte complexe din punct de vedere tehnic?

Fara indoiala! Pe platourile de filmare „24 Hours of Le Mans”, „Formula1” sau „G-drive show” trebuie să surprindeți în mod constant filmări exclusive. Vremea, lumina, ce se întâmplă în jur – nu există un plan de scenarii. Profesionalismul și rapiditatea sunt extrem de importante. Îmi place când totul este corect din punct de vedere tehnic, dar filmarea necesită adesea improvizație. Aici aduc o bucată de experiență de raportare. Am filmat reality show-uri de top și festivaluri de muzică importante, așa că fac față cu încredere oricărei sarcini în orice condiții. Cross Production apreciază foarte mult acest lucru și are încredere în mine pentru a filma pentru mărci precum BMW, Porsche, Mercedes, Audi, Honda, Toyota, Suzuki.

Photo by: Natalie Svors

Completa propozitia:

1) Visul meu este să filmez… ceva în spațiu, așa cum a făcut Richard Branson. Apropo, l-am si filmat. Rămâne doar să-l cunosc pe Elon Musk.

2) Munca de care sunt cel mai mândru este… filmarea înalților oficiali ai statelor. Când le trimit părinților mei o fotografie cu ei, ei cred că le fac o glumă!

3) Odată a trebuit să refuz… și de mai multe ori! Se întâmplă să refuzi să tragi pentru o marcă celebră, o persoană sau să pleci într-o călătorie de afaceri. Odată am avut o filmare în Mexic (am lucrat în cel mai faimos reality show din țară), apoi mi s-a oferit o altă călătorie de afaceri – în Japonia (cursa („24 Hours of LeMans”), echipa de curse g-drive). Dar Mexicul a fost acolo mai mult timp și mi-au făcut mai întâi o ofertă de muncă, așa că a trebuit să renunț la Japonia. Încă regret. De asemenea, au fost planificate tiruri sportive pe lacul Baikal; trebuia să fie un record de viteză într-o mașină de pasageri (Nissan GT-R) a unei mărci foarte faimoase, cu participarea unui pilot legendar. Pe vremea aceea, eram în State la un alt proiect. Mereu trebuie sa faci o alegere in favoarea celor care au rezervat primii… Din pacate, aceasta este soarta unui operator de mare succes si cautat.