Unul dintre cele mai asteptate filme din 2023, Killers of the Flower Moon, a primit deja zgomot de Oscar si nu a confirmat inca o data de lansare. Nu este o surpriza pentru o distributie de elita de produse de baza ale lui Scorsese, (care ii include pe Leonardo DiCaprio, Robert DeNiro si Jesse Plemons) ca acest film va fi pe lista „de vizionat” a tuturor. Una dintre vedetele de succes ale filmului, Cara Jade Myers, o interpreteaza pe Anna Kyle Brown de foc. Cara este o actrita nativa americana ale carei afilieri tribale sunt Kiowa si Wichita. Cara a remarcat: „Acesta este primul meu Western! Este o poveste care trebuie spusa.

Si Marty este regizorul perfect pentru a spune asta.” Cartea, Killers of the Flower Moon, a fost scrisa de David Grann. Grann a petrecut ani de zile mergand la Rezervatia Osage pentru interviuri si cercetari, hotarat sa puna cap la cap faptele ingrozitoare pentru cel mai bun vanzator al sau. Ne-am intalnit pe Cara la un speakeasy slab luminat numit „The Exhibition Room” din Long Beach, California, pentru sedinta foto cu fotograful si producatorul Liz Anderson (de la Lady Daze Creative). Intrand pe usa ascunsa din spate a unei cabine telefonice, Cara ne-a intampinat cu un ranjet primitor. O componenta uriasa a marii iubiri a Cara pentru Natiunea Osage a fost sa cunoasca oamenii Osage.

Acesta a inclus designerul de moda Dante Biss-Grayson, fondatorul colectiei Sky Eagle. Cara a cerut sa fie imbracata exclusiv in colectia Sky-Eagle pentru sedinta foto cu GQ. Dupa ce am admirat personal fiecare design, intelegem marea dragoste a Cara pentru acest brand! Pentru prima privire a Cara, esti imediat atras de cat de increzatoare poarta ea un trenci „Scout” Sky-Eagle (prezentand lucrarea traditionala cu panglici Osage, dar cu o nota moderna). Luam loc intr-o cabina la lumina lumanarilor din apropiere si incepem interviul.

In primul rand, cum a fost filmarile in Natiunea Osage? Povestind o parte atat de ingrozitoare a istoriei SUA, au fost localnicii dispusi sa vorbeasca cu tine? Cara spune: „Este ceva despre care Osage au fost foarte deschisi sa vorbeasca. Cand filmam, atat de multi oameni veneau la mine si imi spuneau povesti despre cum familia lor a fost schimbata irevocabil de Domnia Terorii.

De exemplu, ei au descris cum bunica lor a fost fuga de pe drum aici sau o matusa a fost otravita de sotul ei, dar legea a privit in alta parte.” Pe masura ce artistul de coafura si machiaj Vantha Beauty isi termina aplicarea unui ruj rosu aprins, Cara continua: „In trecut, filmele occidentale nu i-au favorizat pe nativii americani. De obicei, sunt prezentati drept „ticalosul” care ucide cu salbaticie pe oricine in calea lor.

De data aceasta rolurile sunt inversate. Este o privire asupra modului in care a fost de fapt castigat Occidentul.” Cum crezi ca va reactiona publicul tau non-nativ la aceasta poveste? Trecandu-si cu degetele peste pliurile rochiei ei „Warrior” Sky Eagle, Cara ne spune: „Cred ca non-nativii vor fi surprinsi de brutalitatea pe care a experimentat-o Osage.

Nativii vor sti ca este doar o poveste cu mii de oameni care se termina prost pentru noi.” Cara spune ca scopul ei in portretizarea pe cea mai mare dintre surorile Kyle este sa arate dragostea pe mai multe straturi pe care Anna a avut-o pentru familia si cultura ei. „Vreau ca Osage sa fie mandri de rezistenta lor si de acest film.” In timp ce Cara se strecoara intr-o pereche de tocuri Sky-Eagle (cu fund rosu personalizat), punem intrebarea pe care toata lumea vrea sa stie:

Cum a fost sa lucrezi cu aceste legende cinematografice? „A fost una dintre cele mai bune experiente din viata mea. Sunt atat de incredibil de recunoscator pentru oportunitatea de a face parte dintr-o distributie atat de uimitoare intr-un rol atat de incredibil. Marty va avea intotdeauna un loc special in inima mea, mi-a schimbat cu adevarat viata.”