Conduci de atata timp incat masina a devenit parte din tine si nu vezi cum ai putea sa-ti desfasori activitatea zilnica fara aceasta. Acum, insa, ai intrat pe ultima suta de metri cu valabilitatea carnetului de conducere si trebuie sa intocmesti urgent dosarul pentru preschimbarea acestuia.

O conditie obligatorie pentru obtinerea noului carnet de conducere este intocmirea si prezentarea documentului numit ”fisa medicala preschimbare permis”. In aceasta fisa sunt inscrise rezultatele diverselor controale medicale, care atesta ca starea ta de sanatate este optima pentru a putea conduce.

Fisa medicala pentru preschimbare permis este eliberata de o clinica autorizata de catre Directia de Sanatate Publica si de catre Politia Rutiera persoanelor care au permis auto expirat sau care trebuie reinnoit.

Documente necesare pentru intocmirea dosarului de schimbare a carnetului de conducere

Pentru a fi sigur ca nu trebuie sa faci mai multe drumuri, mergi pregatit! Iata de ce acte ai nevoie in vederea obtinerii noului permis de conducere:

·fisa medicala preschimbare permis auto;

·dovada plata taxa permis auto;

·carte de identitate;

·permisul auto in original.

De asemenea, pentru a putea obtine aceasta fisa medicala pentru preschimbare permis, ai nevoie de urmatoarele documente:

·Buletin / Carte de indentitate;

·Fisa de scolarizare – in cazul in care aceasta exista (pentru obtinerea permisului auto);

·Adeverinta de la medicul de familie, in care sa se mentioneze daca pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

·Scrisoare de la medicul diabetolog;

·Ochelari de vedere (daca este cazul).

Pentru a-ti fi eliberata aceasta fisa, va trebui sa efectuezi urmatoarele controale medicale:

·Medicina interna;

·ORL;

·Oftalmologie;

·Ortopedie / Chirurgie;

·Neurologie;

·Psihiatrie.

De asemenea, exista si situatii in care fisa nu este eliberata. Iata cateva cazuri in care solicitarea eliberarii acestui document iti poate fi refuzata:

·abuz si dependenta de alcool;

·epilepsie;

·tulburari psihice majore;

·retard mental;

·alte afectiuni neurologice si neuropsihice;

·boli grave care afecteaza vederea;

·boli grave care afecteaza auzul;

·boli grave care afecteaza locomotia etc.

Cat dureaza eliberarea unei fise pentru preschimbarea carnetului auto?

Fisa medicala necesara pentru preschimbarea carnetului de conducere se elibereaza pe loc, in aproximativ 60 de minute. In cadrul clinicii Standard Med, spre exemplu, in cazul in care documentul pentru categoriile A si B nu este eliberat in maximum o ora de la completarea formularelor, vei primi inapoi 50% din pretul platit.

Placerea de a conduce este mai presus de rezolvarea chestiunilor birocratice, mai ales ca, in acest caz, chiar nu este un proces dificil. Membrii clinicii sunt extrem de amabili si atenti la nevoile clientilor si cunosc cat de important este timpul pentru acestia. Din acest motiv, toate consultatiile medicale sunt realizate cu rapiditate si eficienta, astfel incat sa nu fii nevoit sa iti modifici programul zilnic si nici sa iti amani intalnirile de peste zi.

Nu mai astepta si solicita chiar acum o programare! Mergi pregatit si in maximum o ora poti fi sigur ca ai obtinut atat fisa medicala pentru preschimbare permis, cat si garantia ca vei putea sa te bucuri de placerea de a conduce in perioada urmatoare.