Credeai ca grecii antici nu doreau sa arate bine? Iata ca primele diete si regimuri au aparut inca de pe vremea lui Hipocrate, atunci cand parintele medicinei oferea cateva sfaturi celor care doreau sa fie mai supli sau sa slabeasca.

Hipocrate credea ca trebuie sa dormi pe un pat tare, sa stai mult in pielea goala, sa mananci o data pe zi si sa eviti bauturile alcoolice. Nu-ti vom spune sa te infometezi si nici sa apari in public goala, ci doar sa ai grija de alimentatia ta.

Tot Hipocrate era de parere ca adevaratele medicamente sunt alimentele pe care le consumam, si ca un regim alimentar cat mai variat si mai natural va duce la o sanatate de fier. Poate si din aceasta credinta, Hipocrate incerca intotdeauna sa isi stabileasca tratamentele in functie de anumite plante si legume.

Cateva trucuri ale lui Hipocrate sunt valabile si astazi. Acesta recomanda ca pacientii sa manance inainte de a pleca la serviciu, o masa cat mai bogata pentru a le da energie sa duca la bun sfarsit treburile zilnice.

Tot ca o metoda de slabire, Hipocrate recomanda sa se consume putin ulei inainte de masa, deoarece acest lucru iti dadea senzatia de satietate mult mai repede, impiedicandu-te sa mananci prea mult.

Acesta chiar aprecia mancarurile grase, deoarece credea ca grasimea isi are locul bine ales in organismul nostru si ca fara un aport de grasime zilnic nu putem fi sanatosi.

Regimul de viata sanatos al lui Hipocrate este si astazi apreciat si recunoscut pentru puterile sale de prevenire si tratare a bolilor grave, precum cancerul.