De ziua marelui cineast, ii trecem in revista personajele masculine cu mai mult stil, de la Taxi Driver, la Aviator, la Lupul de pe Wall Street sau The Departed.

In aceasta zi din 1942 , s-a nascut la New York Martin Scorsese, unul dintre cei mai mari regizori de film ai secolului nostru. De origine italiana, a crescut in cartierul New York din Litlle Italia, doua evenimente care i-au marcat filmele. Succesul sau a crescut in 1976 datorita unuia dintre cele mai iconice filme ale sale, Taxi Driver, cu rolul celui care ar fi unul dintre cei mai buni complici ai sai din cariera, actorul Robert de Niro . Impreuna au contribuit intr-o mare masura la impletirea a ceea ce va fi istoria cinematografiei secolului al XX-lea si parte a celui de-al 21-lea. Patru ani mai tarziu a fost lansata o alta icoana, T oro Salvaje cu de Niro din nou ca protagonist.

In 2002, un alt actor fetis al sau, Leonardo Dicaprio , a aparut pe scena in drama istorica Gangsters of New York. Acesta a fost primul dintre multele filme cu acest tandem de scandal care a raportat atat de multe succese. In cele din urma, Daniel Day-Lewis a fost un alt interpret care a avut cea mai mare incredere in Scorsese.

Martin Scorsese a povestit povesti de tot felul, de la comedii precum „Jo, ce noapte”, pana la biografii precum cea a legendarului boxer Jake LaMotta din Raging Bull, trecand prin tot felul de comploturi in care a fost implicata mafia, precum cele mai recente , Irlandezii. Toate sunt dominate de personaje masculine pline de contradictii si, in multe cazuri, chinuite. Dar ceea ce ii uneste pe toti este garderoba rafinata care ajunge sa-i caracterizeze si care, intamplator, ne lasa mai mult decat o lectie de stil pe care astazi, cu ocazia zilei de nastere a geniului, o trecem in revista aici.

Stilul New York din anii ’50 al „Irlandezului”

Camasile in carouri, pantalonii aceia largi, jacheta in stil „work factory” si chiar manusile in miscare ar fi tot ce ai nevoie pentru a te imbraca cu stil in aceasta iarna. Totul apartine garderobei celui mai recent film al lui Scorsese, Irlandezul, in diferite epoci din New York.

Stilul anilor 90 in „Lupul de pe Wall Street”

Cravate cu modele bizare si multe costume croite cu pantaloni cu talie inalta si umeri XL, ochelari pentru paste si ceasuri aurii. Tot ce a ajutat la modelarea stilului WASP, care a fost atat de popular in anii ’90, se afla in aceasta stralucitoare banda Scorsese.

Anii ’50 intotdeauna eleganti ai „Insulei Shutter”

Exista ceva mai elegant decat un trench clasic insotit de o palarie buna? In anii 50 stiau ce inseamna sa te imbraci bine si personajele din acest film de intriga nu vor fi mai putine. Inspiratie in vena.

Nuantele pastelate ale lui Jack Nicholson in „The Departed”

Fii atent, iata un bun exemplu de a te imbraca in tonuri pastelate. Tendinta care l-a lovit in iarna trecuta si ca personajul lui Jack Nicholson din The Departed a brodat-o deja cu mult timp in urma.

Stilul retro al „Aviatorului”

Howard Hugues, figura care se adreseaza biopicului The Aviator , a fost un regizor si un pionier in istoria aviatiei, dar si o adevarata icoana a stilului judecand dupa garderoba atenta pe care Leonardo DiCaprio o poarta pe tot parcursul filmului.

Dandy-ul perfect din „The Age of Innocence”

Acest film stabilit in societatea newyorkeza in 1870 a castigat Oscarul pentru cel mai bun costum si nu este surprinzator sa vezi repertoriul paltoanelor, palariilor, manusilor, esarfelor si pantofilor personajului lui Daniel Day-Lewis si a caror inspiratie a fost expresia maxima a dandismului.