Se spune ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete. Diamantele atrag adesea atentia si domina alte pietre pretioase. Ele sunt cunoscute omenirii de mult timp si au fost folosite din cele mai vechi timpuri. Se crede ca diamantele au fost extrase pentru prima data in India acum 4.000 de ani. Au fost gasite in depozitele de piatra aluvionara de-a lungul raurilor Krishna, Penner si Godavari. Hindusii le-au atribuit atat de multa putere incat chiar i-au folosit ca ochi ai zeitatilor.

Diamantele erau folosite si in scopuri decorative si ca talisman pentru a indeparta raul sau pentru a oferi protectie in lupta. La inceput, multi au crezut ca diamantele ar putea aduce noroc si succes si ar putea contracara evenimentele astrologice. Au fost oameni care purtau diamante pe post de amulete care credeau in capacitatea lor de a spori priceperea sexuala si de a atrage pe altii. Platon a mers atat de departe incat a scris ca diamantele erau fiinte vii care intrupau spiritele ceresti.

Timp de secole, diamantele au fost cunoscute ca simbolul universal al iubirii si angajamentului etern. Aceasta ar putea avea originea in credinta greaca ca Cupidon, zeul dorintei, al afectiunii si al iubirii erotice, are sageti cu varf de diamant care au magia de a uni inimile sau de a inspira dragoste romantica. De asemenea, grecii credeau ca focul diamantelor reflecta flacara constanta a iubirii.

Numele insusi spune asa, deoarece diamantul provine din cuvantul grecesc αδάμας (adamas), care inseamna propriu, inalterabil, de nesfacut sau de neinfranat, la fel ca dragostea romantica.

Simbol al iubirii eterne a momentului

Inima este un simbol antic datand din vremurile biblice. Inima a fost folosita de mult timp ca simbol pentru a se referi la nucleul spiritual, emotional, moral si, in trecut, de asemenea intelectual al unei fiinte umane. Deoarece odata se credea ca inima este sediul mintii umane, cuvantul inima continua sa fie folosit poetic pentru a se referi la suflet, iar reprezentarile stilizate ale inimilor sunt folosite ca simboluri predominante reprezentand dragostea.

De exemplu: daca sufletul tau este curat si bun, inima ta este plina de iubire. Simbolul antic al inimii este folosit si astazi mai ales pentru a simboliza dragostea si este folosit mai ales de Ziua Indragostitilor. Magicienii si alchimistii foloseau simbolul inimii pentru vraji si ritualuri legate de iubire, romantism si consolidarea relatiilor. Schimbul de inele este o parte importanta a ceremoniei casatoriei. Mirele pune un inel pe al patrulea deget de la mana stanga a miresei ca simbol al juramantului pe care le-a facut. Mireasa poate pune si un inel pe mana mirelui.

Inima este cel mai recunoscut si universal simbol al iubirii. Este un simbol al iubirii recunoscut in intreaga lume si este folosit in multe modele diferite, cum ar fi cel irlandez Claddagh, pentru a reprezenta dragostea si loialitatea.

Singurul alt simbol al iubirii care s-ar putea apropia de inima pentru a fi la fel de cunoscut ar fi trandafirul rosu. Trandafirul rosu este un alt simbol al iubirii recunoscut pentru dragoste si loialitate si este una dintre cele mai comune flori oferite unui potential partener. Unele simboluri pot insemna iubire vesnica, in functie de cultura la care te uiti.

Desigur, simbolul cel mai imediat recunoscut al iubirii eterne este inima. Unele animale care reprezinta dragostea eterna sunt porumbeii si stelele de mare. In simbolurile traditionale ale iubirii, Claddagh si nodul irlandez sunt simboluri istorice ale iubirii si loialitatii eterne. Gardenia este floarea care este asociata cu dragostea secreta si iubirea interzisa. Multe flori sunt asociate cu diferite simboluri ale iubirii. Unele reprezinta un nou interes amoros, altele reprezinta dragostea si loialitatea, iar altele sunt simboluri de dragoste de natura traditionala.

Simbol al iubirii eterne 

Dragostea dintre doua persoane este adesea simbolizata cu bijuterii speciale, cel mai adesea inele. In primul rand, inelul de logodna se da in momentul in care se cere in casatorie persoanei dragi. Reprezinta un viitor contract de casatorie. In al doilea rand, verighetele sunt schimbate pentru a semnifica angajamentul, dragostea si fidelitatea unui cuplu. In al treilea rand, inelul eternitatii este de obicei dat in timpul unei casnicii fericite.

Acest inel este un simbol al iubirii infinite pe care cuplul o impartaseste. Cele trei inele sunt de obicei purtate impreuna pe mana stanga, fiecare reprezentand propria sa amintire speciala in timpul calatoriei cuplului. Conceptul de a oferi un inel de eternitate dateaza de aproape 4.000 de ani, la vechii egipteni, ca semn al iubirii de la sot la sotie.

Inelele au fost folosite pentru a reprezenta dragostea eterna dintre un cuplu, mai degraba decat pentru a sarbatori o ocazie speciala. De cand au fost introduse pentru prima data, inelele erau un cerc rotund de metal si adesea cu pietre in partea de sus sau de jos, pana in prezent raman foarte asemanatoare.