Atunci cand te apuci de dieta sau de sport, ti-ai dori sa vezi progrese din primele zile. Cu toate acestea, este nevoie de timp ca schimbarea sa se produca, iar primele semne de imbunatatire vor aparea pe parcursul primei luni.

Asadar, care sunt primele semne care indica faptul ca duci o viata mai sanatoasa?

Faci miscare, chiar si cand ti-e lene

Mai ales pe timpul zilelor friguroase de iarna, sau atunci cand a aparut un nou episod din serialul nostru preferat, poate parea imposibil sa ne ridicam si sa facem exercitiile fizice de fiecare zi. Asa ca, in zilele in care reusim sa facem acest lucru, este o mare realizare pentru care ar trebui sa ne simtim mandri. Chiar si cinci minute de miscare trebuie considerate o victorie. O modalitate de a face acest lucru  este sa faci cinci minute de exercitii fizice dupa fiecare episode vizionat, de exemplu. La final, vei fi efectuat 25 de minute de exercitii fizice.

Ai o rutina matinala

Rutina de dimineata poate insemna bautul unui pahar cu apa si executarea catorva exercitii fizice, urmate de un mic dejun sanatos. Oricum ar arata dimineata ta, adoptarea si mentinerea unei rutine de dimineata este un lucru demn de laudat. In planificarea acesteia, prioritare trebuie sa fie sanatatea fizica si mentala. Aceasta te va ajuta sa adopti un stil de viata sanatos, si sa iti atingi cele mai importante teluri.

Te trezesti mai plin de energie

Ca tot veni vorba de dimineata, este important cum te simti atunci cand suna alarma. Dupa o luna in care ai urmat un stil de viata sanatos, vei incepe sa te simti mai plin de energie, de la primele ore ale diminetii. Acesta este un semn important ca incepi sa faci progrese.

Mananci fructe, in loc de elemente procesate

Incorporarea fructelor si a altor slimente sanatoase in dieta poate fi dificila, mai ales in zilele in care suntem ocupati. Deoarece este mai usor sa mananci alimente procesate, este un semn bun ca iti schimbi obiceiurile nutritive atunci cand alegi un fruct sau o leguma, in locul alimentelor daunatoare.

Nu mai doresti sa consumi alimente nesanatoase

Un efect al unui stil de viata sanatos este acela ca nu mai doresti sa consumi alimente nesanatoase, atat de des. Multa lume care se apuca de o rutina de fitness sesizeaza ca schimbarea aceasta vine natural. Asadar, daca remarci ca pofta pentru dulciuri, fast food sau alimente sarate nu mai este la fel de puternica, este un semn ca faci progrese, chiar daca nu vezi acest lucru pe cantar sau in oglinda. Pentru a face acest proces mai simplu, adauga gradual alimente sanatoase, in loc sa te concentrezi pe eliminarea celor daunatoare siluetei.

Treburile zilnice par mai usoare

Treburile casnice pot fi, la randul lor, obositoare. Atunci cand te simti mai putin obosit in timp ce faci treaba prin casa, ca de exemplu sa speli rufe sau sa cari cumparaturi, este un semn ca anduranta si puterea ta se imbunatatesc. Multi oameni sesizeaza aceasta schimbare inaintea scaderii in greutate.

Te mentii hidratat pe toata durata zilei

Hidratarea este foarte importanta pentru sanatatea organismului nostru si a starii noastre de bine. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu beau suficienta apa. Lipsa hidratarii cauzeaza migrene, schimbari de stare si ne afecteaza capacitatea de gandi clar. Consumul de apa este un obicei care se instaleaza gradual, si este nevoie de practica. In general dupa o luna, vei sesiza ca bei mai multa apa ca inainte, ca si cum este un lucru normal si demn de lauda.