Aveti in vedere terapia cu testosteron pentru a creste rezistenta sau dorinta sexuala? Cititi mai departe si cunoasteti riscurile si beneficiile, inainte de a lua decizia.

Terapia cu testosteron este astazi un tratament utilizat pe scara larga. Se recomanda ca metoda de prevenire sau inversare a consecintelor legate de productia scazuta a acestui hormon.

Pe masura ce imbatranim, nivelul de testosteron incepe sa scada incet, dar treptat. Acest lucru poate provoca oboseala sau apetit sexual scazut. Prin urmare, terapia cu testosteron este considerata o alternativa anti-imbatranire.

Ce se intampla cu testosteronul de-a lungul anilor?

Testosteron este un hormon produs de testicule, care are multe functii in organism. Este legat de forta si masa musculara, de dorinta sau dorinta sexuala, de producerea de sperma si de celule rosii din sange si chiar densitatea osoasa.

Nivelurile acestui hormon sunt la varf in timpul tineretii. Dar, conform studiilor, testosteronul incepe sa scada de la varsta de 30 de ani. Ajungand la anii 80, productia a scazut la jumatate.

Pentru barbatii peste 50 de ani, este important sa se determine daca acest lucru se datoreaza imbatranirii normale . Este ca testosteronul scazut se poate datora si unor boli, cum ar fi hipogonadismul sau problemele tiroidiene. Sau alte cauze, cum ar fi obezitatea, depresia, consumul de alcool si reactia la medicamente.

Acum, cand hormonul masculin a scazut sub un anumit nivel, incep sa apara diferite simptome:

  • Oboseala si rezistenta scazuta.
  • Reducerea volumului muscular cu cresterea grasimii corporale.
  • Puterea sexuala scazuta cu scaderea calitatii si frecventei erectiilor.
  • Scaderea densitatii osoase.
  • Ginecomastie (umflaturi si sensibilitate la nivelul sanilor).
  • Simtiti-va scazut cu dificultati de concentrare sau de amintire a lucrurilor.

Ce este terapia cu testosteron?

Terapia de substitutie cu testosteron este utilizata pentru a ajuta la ameliorarea unor simptome precum cele mentionate. Tratamentul poate fi administrat in mai multe moduri. Poate fi aplicat pe piele cu un gel care vine in pliculete, cu un continut echivalent cu 50 de miligrame de testosteron.

Exista, de asemenea, capsule, care sunt printre cele mai solicitate. Sunt sustinuti ca potentatori hormonali , dar nu specifica cat de mult este echivalenta fiecare doza.

Undecanoatul de testosteron este utilizat in injectii. O fiola din acest compus contine 1000 miligrame, dintre care 630 miligrame corespund testosteronului. Se administreaza intramuscular la intervale de 12 saptamani.

Se estimeaza ca, odata injectat undecanoatul, nivelurile de testosteron raman in intervalul fiziologic timp de aproximativ trei luni. In acest sens, nivelul normal de testosteron la barbati ar trebui sa fie dupa cum urmeaza:

In sange: 288-1070 nanograme per decilitru (ng / dl).
Testosteron liber: 90 pana la 300 de picograme pe decilitru (pg / ml).

Care sunt beneficiile terapiei cu testosteron?

Intr-o revizuire a subiectului, s-au gasit dovezi in diferite studii ca barbatii cu un nivel sub 12 nanomoli pe litru (nmol / L) s-au imbunatatit cu terapia cu testosteron. In acest sens, functiile erectile si scorurile de motivatie sexuala au crescut , precum si relatiile sexuale de succes.

De asemenea, s-a facut un studiu clinic cu 163 de barbati cu hipogonadism, care au folosit gel timp de pana la 42 de luni. Acest tratament a normalizat nivelul mediu al serului si al testosteronului liber . In plus fata de functia sexuala, a crescut masa musculara slaba, cu o reducere a grasimii.

Aceste si alte investigatii mentioneaza beneficiile terapiei cu testosteron in diferite aspecte metabolice, cum ar fi capacitatea de a procesa glucoza. De asemenea, se remarca imbunatatiri ale densitatii minerale osoase, o crestere a rezistentei, o rezistenta mai mare si o reducere a colesterolului total.

Pe de alta parte, s-au gasit dovezi ca terapia cu testosteron afecteaza pozitiv variabilele legate de dispozitie la barbatii cu hipogonadism. In cele din urma, pe baza cercetarilor efectuate cu barbati in varsta, impactul terapiei cu testosteron asupra functionarii cognitive este considerat bun.

Cine este potrivit pentru terapia cu testosteron?

Pentru inceput, terapia cu testosteron nu este recomandata si nu este adecvata sau necesara la persoanele sanatoase. Cu toate acestea, in prezent exista un marketing puternic in jurul acestui tip de tratament, ceea ce face ca produsele pentru cresterea nivelului acestui hormon sa fie foarte solicitate.

La multi barbati exista tendinta de a achizitiona produse pentru a creste testosteronul si a contracara situatiile de libido scazut, de exemplu. Dar este necesar acest lucru?

Adevarul este ca urmatoarele cazuri sunt indicative de utilizare, intotdeauna prescrise de un medic:

Hipogonadismo.
Cancer testicular.