Designerul american Tommy Hilfiger a lansat, pentru prima data in Europa, o colectie pentru a facilita imbracarea persoanelor cu dizabilitati.

Nasturi magnetizati, fermoare usor de fixat, inchideri cu velcro … Toate aceste detalii (si multe altele) sunt cele care fac din noua colectie Tommy Hilfiger cea mai incluziva dintre toate. Firma americana a dorit sa creeze o serie de imbracaminte cu ADN-ul marcii, dar care sunt perfecte pentru persoanele cu dizabilitati sa le imbrace mai usor.

Poate ca nu te-ai gandit niciodata la asta, dar hainele pe care le purtam in mod obisnuit nu iau in considerare limitarile pe care unii oameni le pot intampina atunci cand se imbraca. O rochie , o camasa, un pantaloni sau un hanorac poate fi cel mai incomod daca trebuie sa le imbraci fara sa poti folosi o mana. Asadar, imaginati-va ce poate insemna pentru toti cei care au un handicap. Asadar, dupa lansarea sa din America de Nord, Tommy Hilfiger Adaptive se extinde si este disponibil si in toata Europa de astazi. Aceasta noua linie a firmei americane este, fara indoiala,cea mai inclusiva colectie a casei, deoarece fiecare imbracaminte a fost creata gandindu-se la toate acele persoane care au un anumit tip de dizabilitate fizica si, prin urmare, le este mai greu sa se imbrace in imbracaminte conventionala. De la nasturi magnetizati pana la fermoare care sunt mult mai usor de fixat, la cele de fixare cu velcro, fac parte din ultimele noutati de la Tommy Hilfiger, dar exista multe altele.

Usor de folosit

Tommy Hilfiger Adaptive este o linie de imbracaminte care era deja prezenta in Statele Unite, dar acum face parte si din colectiile care sunt comercializate in Europa, articole de imbracaminte create astfel incat adultii si copiii cu dizabilitati sa se poata imbraca mai usor.

Colectia are acelasi stil „clasic American Cool”, explica firma intr-o nota, dar cu inchideri mai usoare, solutii pentru imbracaminte sezand si detalii specifice pentru protetica.

Aceasta linie vestimentara face parte din angajamentul lui Tommy Hilfiger de a crea moda pentru „toata lumea” , intotdeauna „incluziva” si „accesibila”. pentru adulti si copii.

„A avea un copil cu nevoi speciale m-a invatat cat de importanta este aceasta colectie”, spune designerul, care are un copil cu autism.

„Toate articolele de imbracaminte au aceeasi calitate, tesaturi si stil pe care le oferim in celelalte colectii”, explica el. Adaptarile sunt „ discrete” si functionale, asigurand atat adultii cat si copiii sa se poata imbraca mai usor, astfel incat „sa aiba o independenta mai mare si sa se simta excelent”.

Dupa cum sustine, motivul care a determinat firma sa regandeasca procesul de proiectare a fost acela de a ajuta „nu ceva atat de simplu ca imbracarea in fiecare zi”, nu „provocator”.

Unele dintre solutiile ascunse pe care le include Tommy Hilfiger Adaptive sunt dispozitivele de fixare si fermoarele magnetice cu manere mai lungi pentru persoanele cu miscare redusa, precum si deschideri de cusaturi laterale, tivuri reglabile si bucle pentru picioare mai largi pentru a gazdui toate tipurile de proteze sau bandaje.

Colectia a eliminat, de asemenea, tot felul de buzunare sau cusaturi inconfortabile, si dispune de bretele reglabile, curele elastice si gulere usor deschise, care faciliteaza imbracarea si decolarea camasilor si tricourilor si sireturilor elastice, tocurile si benzile reglabile pentru a obtine pantalonii mai usor.