Nascut la Madrid, 22 iulie 1960. Creatoarea de moda spaniola Agatha Ruiz de la Prada a studiat Arhitectura si Arte Plastice inainte de a se dedica profesional lumii modei si designului.

Inceputuri

Fiica unui cunoscut arhitect si aristocrat catalan, s-a nascut la Madrid in 1960. A studiat la Scoala de Arte si Tehnici de Moda din Barcelona.

A inceput la 20 de ani sa lucreze ca asistent in studioul din Madrid al designerului Pepe Rubio. Un an mai tarziu, a sustinut primul sau spectacol la un centru de design din Madrid si a participat la o expozitie de grup la Muzeul de Arta Contemporana din Capitala.

A inceput la 20 de ani sa lucreze ca asistent in studioul din Madrid al designerului Pepe Rubio. Un an mai tarziu, a sustinut primul sau spectacol la un centru de design din Madrid si a participat la o expozitie de grup la Muzeul de Arta Contemporana din Capitala.

Calea modei

De la primele sale creatii s-a remarcat pentru originalitatea si indrazneala propunerilor sale. In 1981 a debutat cu o prezentare de moda in capitala spaniola, iar de atunci desenele sale au prezentat intotdeauna un rol important pe pasarelele din intreaga lume.

In 1982 si-a deschis magazinul de studio la Madrid. Acolo si-a expus desenele sale caracteristice indraznete si vesele, pline de culoare si inzestrate cu un aer tineresc sau chiar copilaresc, care ar trebui sa parcurga principalele capitale ale modei. Combinatia necomplicata de culori luminoase sau vesele (galben, roz, portocaliu, fuchsia, verde sau rosu) si motivele traditionale folosite pentru decorarea vesmintelor (stele, inimi, flori sau luni) caracterizeaza inscenarea, ceea ce este de obicei surprinzator si distractiv, din propunerile designerului.

Initial dedicat imbracamintei pentru femei, Ruiz de la Prada si-a diversificat creatiile in timp pentru publicul copiilor si colectiile de baie si accesorii. De asemenea, a deschis cu succes o noua piata in sectorul bunurilor de uz casnic cu produse colorate si casual, in conformitate cu stilul sau particular de a concepe moda.

Pasionata de decoratiuni interioare, si-a creat universul personal de mobila si obiecte de uz casnic, de la tacamuri, scaune si mese pana la lenjerie de pat sau covoare. De asemenea, a indraznit sa-si prezinte desenele in gresie si pavele si in papetarie, portofele, genti si bijuterii.

„Designul meu este conceptual. Daca eliminam tot ceea ce este de prisos, ajungem la concluzia ca moda trebuie sa fie confortabila: confortabila pentru corp si pentru minte, confortabila pentru cei care o poarta si o privesc, si confortabila pentru fabricare si distrugere. ”, spune Agatha Ruiz de Prada.

Brandul Agatha Ruiz de la Prada a ajuns de asemenea in sectorul parfumurilor, o afacere imbratisata de majoritatea marilor designeri ai generatiei sale. Provocatoare in toate lucrarile ei, ea nu a fost mai putin atunci cand a venit sa creeze parfumuri, iar in 1992 a sponsorizat cu numele sau primul parfumuri; cinci ani mai tarziu a lansat „Inima verde”.

Casatorit cu jurnalistul si directorul ziarului spaniol El Mundo, Pedro J. Ramirez, Agatha Ruiz de la Prada este in sine o vitrina a creatiilor si plimbarilor cu o eficienta promotionala incontestabila, ceea ce pentru unii critici este o extravaganta si, pentru altii, incontestabil. originalitate.

Propriul stil

Originalul si indraznetul sunt doua calitati care definesc arta Agatha Ruiz. Personalitatea ei pro-activa face ca aceasta femeie fermecatoare sa simta nevoia urgenta de a-si crea propriul studio de moda pentru a dezlantui tot ceea ce creatorul potential reprimat in ea.

Proiectarea hainelor pentru femei a fost una dintre primele sale lucrari independente. In 1981, un centru de design din orasul Madrid i-a oferit oportunitatea de a-si prezenta primul spectacol de moda; De asemenea, participa la o parada colectiva organizata de Muzeul de Arta Contemporana din Madrid in acelasi an. Aceste evenimente va asigura un loc pe cele mai bune pasarele din lumea modei.

In propriul sau studio, va fi fidel stilului sau. nu respecta niciun alt ghid decat cel indicat prin propriul sau slogan: „Haine fericite” pentru persoanele cu bun gust.

De la inceput, munca ei a fost perturbatoare si caracteristica pentru ea insasi. Folosind culori vii si pure, forme geometrice si un intreg limbaj simbolic format din inimi, nori si flori, ea a creat o identitate unica care o caracterizeaza si o deosebeste de multi alti designeri, caracterizandu-i articolele si dand acea atingere de prospetime inocenta, incarcata de pozitivitate si entuziasm pentru oamenii care poarta hainele.