Jurații platiți sa decida viitoarele vedete ale scenei de la principalalele emisiuni tv concurs, se intrec intr-un capitol nevazut, cel al falei și averii dobandite. Va prezentam un altfel de clasament, topul celor mai bogați jurați din peisajul emisiunilor-concurs ce incep in acest weekend la principalele posture de televiziune.

Florin Calinescu

De departe, Florin Calinescu sta cel mai comod in scaunul de jurat caci are o avere impresionanta pe care artistul nu o neaga. . “Daca Sarbu isi zicea tatal PRO TV-ului, eu sunt mama PRO TV-ului. Acolo am facut bani seriosi. Cifre cu patru, cinci si chiar sase zerouri erau evidente, pentru ca aveam o intelegere: atata din publicitate”, marturiseste actorul intr-un interviu recent. Conform unei declarații de evere depusa pe cand era director al Teatrului Mic, actorul deținea trei terenuri in Brașov și Argeș, doua apartamente in București, unul in Timișoara, o casa de vacanța in Poiana Brașov și ceasuri foarte scumpe. La care se adauga afacerile sale dezvoltate in perioada cat a stat departe de televiziune: o firma de optica cu care a obținut contracte banoase in industria militara, o construcție ridicata in Herastrau, pe locul unui restaurant de istorie de pe Șoseaua Kiseleff (zona Piata Presei Libere), afaceri imobiliare și un alt restaurant ce-i poarta numele in carierul Tineretului.

Ștefan Banica Jr.

Cand vorbim de vistieria lui Banica Jr., din capul locului, va spunem ca: 14 ediții in care a fost gazda a show-ului de divertisment care a facut istorie in audiențe i-au adus artistului, conform estimarilor, nu mai puțin de 4.200.000 euro! La care se adauga o banoasa cariera concertistica, e drept, cam atipica. Cantarețul lui ”Moș Craciun” a devenit de legenda avand in vedere succesul sau ca solist ce apare doar in lunile decembrie. Conform bilanțurilor publicate de Registrul Comerțului, firma lui Banica, ce are ca obiect activitati de producție cinematografica, video și de programe de televiziune, a inregistrat ani cu peste 500.000 euro profit.

Investițiile lui Ștefan Banica Jr. nu sunt cunoscute, cu excepția scandalului dintre artist și fostul sau prieten, Sabin Ivanof, in calitate de partener la construcția unui bloc in luxoasa zona de langa Bulevardul Aviatorilor, investiție evaluata la peste 2 milioane euro.

Andra

Andra (30 de ani), a ajuns sa impuna respect in branșa muzicala și datorita relaxarii cu care refuza evenimente banoase. Caci, dupa 15 ani de munca și sacrificii, artista acorda ca niciodata mai multa importanța familiei sale caci renumele sau atrage ca un magnet contracte și oferte concertistice importante.

Soția la fel de popularului Catalin Maruța, care a preluat rolul de administrator financiar de la tata artistei, la un calcul general, bazat pe ascendența gajului sau concertistic, Andra a reușit sa produca lejer mai mult de trei milioane de euro in ultimii zece ani, nemaipunand contractele comerciale dar și renumerații din drepturi de imagine. Artista, ghidata in invenstiții de familia sa, și-a vazut cu consecvența de imbunațațirea imaginii  de artist in care au intors o parte din bani. In rest, imobiliarele s-au dovedit o sursa sigura de investiții. Cat a fost in concediu din banca juraților, artista  artista trece de 20.000 euro saptamanal.

Smiley

In calitate de jurat, coprezentator, solist și mai ales producator muzical, Smiley l-a depașit de mult pe Marius Moga, cel care l-a inventat și facut cunoscut ca artist. Banii au inceput sa-i bombardeze conturile simpaticului artist din polivalența de afaceri incat inspectorii ANAF i-au facut ceva vizite anul trecut. Contracte de publicitate banoase, salariu mare de la Pro TV, o medie de jumatate de milion de euro pe an rezultata din concerte, in plus profitul rezultat de pe urma artiștilor și pieselor care ies din firma sa –HaHaHa Productions-, i-au adus lui Smiley, la 10 ani de la inființarea primei sale companii, peste 3 milioane de euro.

Marius Moga

Ultimii ani nu i-au adus mult laudatului Marius Moga succesul financiar pe care il avea in urma cu ani cand artiștii faceau coada la ușa studioului sau de inregistrari. Așa ca statul de jurat i-a venit ca o mana de ajutor. Pe langa melodiile produse Moga se hranește și cu o parte din gajul artiștilor pe care ii produce ori incearca sa-i impuna.

Delia

In ciuda unei cariere de 17 ani, Delia n-a reușit sa puna la saltea mare lucru pana și-a gasit primul manager, nimeni altul decat Razvan, soțul sau. Ultimii trei ani au fost cei mai buni din cariera solistei, implicit pe plan financiar insa sumele sunt departe de recorduri notabile.