Cu totii folosim social media zilnic, unii dintre noi chiar la fiecare ora. Cu totii postam bucati din viata noastra privata in mod public in fiecare zi, dar rareori acordam atentie tuturor posibilelor pericole care se ascund in umbrele retelelor sociale populare.

Sigur, nu esti la fel de faimos ca Kim Kardashian si nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la furtul bijuteriilor tale in valoare de 6,7 milioane de dolari, dar retelele de socializare pot fi destul de periculoase si pentru noi.

Acestea fiind spuse, iata cele mai frecvente 3 greseli pe care le facem cu totii pe Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest …

  1. Partajarea locatiei dvs. prin intermediul fotografiilor dvs.

Probabil ca aveti un cont Facebook si aproape sigur va place sa postati fotografii care prezentati viata voastra de zi cu zi plina de evenimente si interesante, dar ceea ce probabil nu stiti este ca ori de cate ori postati o fotografie online, este etichetata in secret cu metadate.

Metadatele includ informatii despre momentul exact si locul exact in care a fost facuta fotografia dvs.

Pentru a preveni acest lucru, trebuie sa stergeti metadatele inainte de a va posta fotografia online. Pur si simplu dezactivati optiunea Adaugati locatie si sunteti bine.

  1. Increderea in toate retelele publice WiFi

Lucrul este ca conectarea la o retea WiFi publica este intotdeauna un risc imens. Chiar si in unele dintre cele mai renumite cafenele sau librarii, trebuie sa fii foarte atent atunci cand te conectezi la o retea WiFi.

De fiecare data cand va conectati la anumite WiFi, trimiteti informatii sensibile printr-un mediu digital public si nu stiti niciodata cine „asculta”.

Infractorii cibernetici pot acum:

-configurati retele false care par legitime
-strecurati-va drumul in retelele publice deja sigure (cum ar fi Starbucks)
-culege-ti informatiile sensibile fara sa stii macar

Pentru a preveni aceste incalcari, puteti incepe sa utilizati VPN (retea privata virtuala) de fiecare data cand utilizati WiFi public pe laptop.

  1. Suprapartajarea

Bine, stim cu totii cat de bine se simte sa anunti pe toata lumea de fiecare data cand faci ceva interesant sau cat de greu nu este sa dai online cand esti suparat pe cineva sau ceva, dar exista anumite lucruri pe care nu le faci cu adevarat NEVOIE de a impartasi cu publicul.

Suprapartajarea este o problema uriasa astazi si prin postarea de selfie-uri provocatoare, tweet-uri furioase sau chiar opinii politice puternice, poti face mai mult daune reputatiei tale decat iti poti imagina.

Nu este rar ca cineva sa nu obtina un loc de munca sau sa fie concediat din cauza unor prostii si, la o prima vedere, a dezbaterii benigne pe Twitter sau Facebook.

In plus, cu cat dezvaluiti mai multe lucruri despre dvs. online, cu atat sunteti mai vulnerabili fata de escroci si criminali cibernetici.

Unele lucruri pur si simplu se pastreaza cel mai bine private.