Nu sunt doar zvonuri și nici sfaturi aruncate la întâmplare. Niciodată nu ar trebui să riști bani sau timp jucând la cazinouri care nu sunt licențiate. Procesul prin care un cazino obține această licență de funcționare nu este deloc simplu și nici ușor de parcurs sau de îndeplinit. Pentru a obține o licență de cazino în România, fiecare operator de jocuri de noroc trebuie să îndeplinească un set de condiții speciale care de cele mai multe ori implică și aspecte legale, dar și aspecte ce țin de crearea unui spațiu securizat pentru toți jucătorii. În același timp, de partea cealaltă a balanței avem foarte multe cazinouri deschise unde nu există o licență, iar serviciile lasă de dorit, securitatea fiind și ea un dezavantaj uriaș.

Cazinourile licențiate sunt obligate să folosească sisteme  RNG

Pe parcursul acestui proces de licențiere, cazinourile sunt verificate pentru ca instituția care oferă licența să verifice de mai multe ori dacă modul în care jucătorii pariază bani online este unul suficient de sigur. Prin urmare, una dintre obligațiile pe care trebuie să le îndeplinească aceste cazinouri este să implementeze un sistem RNG pentru toate categoriile de jocuri disponibile în cazino, dar și să pună tuturor la dispoziție doar jocuri și produse de online gambling care funcționează bazându-se pe un astfel de sistem. Dacă sistemul RNG este prezent în toate categoriile de jocuri pe care le vedem în oferta operatorului, asta ne spune că operatorul este pe drumul cel bun și că merită licențierea. Dar oare toți jucătorii știu ce înseamnă acest RNG și cum să verifice dacă el există?

Dacă nu ai mai auzit niciodată despre un sistem RNG și vrei să înțelegi ce presupune un sistem care oferă rezultate complet aleatorii, avem pentru tine câteva explicații foarte bune care te vor face să înțelegi întreg procesul, ce trebuie să faci și cum funcționează un RNG, suficient de bine cât să pui în aplicare aceste cunoștințe și pentru propriul stil de joc. Astfel, RNG este abrevierea evidentă pentru unii, de la Random Generated Number, ceea ce înseamnă că în urma unei declanșări a sistemului, acesta va oferi un rezultat complet la întâmplare, fără să ia în considerare rezultatele complet aleatorii precedente. Aplicând acest sistem unui joc de slot de exemplu, rezultă un joc unde fiecare rotire oferă mereu un rezultat pe ecranul de joc mereu aleator.

Sistemele RNG sunt cele care oferă siguranță și transparență față de jucători, deoarece este garanția că operatorul nu favorizează pe nimeni și oferă șanse imparțiale fiecărui jucător. Dacă privim din acest punct de vedere, jocurile de noroc chiar se bazează pe noroc. Având în vedere că fiecare rezultat este complet aleator, este și normal ca jucătorii care sunt mai norocoși, să primească linii mai bune pe ecranul de joc. Iar acesta este doar un exemplu. Având în vedere că numărul de jocuri de noroc dintr-un cazino este mult mai mare, lucrurile pot evolua destul de mult.

Ești îngrijorat de siguranța datelor tale?

Dacă sistemele RNG par a fi un lucru obligatoriu în repertoriul unui cazino online, stai să vezi care sunt reglementările cu privire la datele personale și la modul în care un jucător trebuie să rămână în siguranță pe toată perioada în care acesta plasează pariuri în cazino. Toate condițiile și procesele trebuie să fie puse la punct de către operator, obligate fiind prin lege. Niciun jucător nu trebuie să fie vulnerabil în fața tentativelor de furt de date, prin urmare, sistemele de siguranță din cazino trebuie să fie de ultimă oră, mereu actualizate și suficient de performante, astfel încât nici măcar o informație perosnală de-a jucătorilor să nu fie în pericol.

Cum pot să îmi dau seama dacă un cazino este sigur?

Un loc foarte bun unde poți să mergi pentru a verifica dacă un cazino este sigur este în prima pagină a website-ului acestuia. Majoritatea cazinourilor de renume, licențiate, adaugă în partea de jos a paginii câteva secțiuni care sunt de obicei dovezi foarte bune ale licențierii. În primul rând, în acea secțiune din josul paginii se află chiar codul licenței, pe care o poți oricând verifica în baza de date a operatorului. Din start este o ocazie excelentă pentru a verifica legalitatea cazinoului unde te joci și nici nu este un proces greu.

Al doilea lucru este numărul metodelor de plată și metodelor de contact puse la dispoziție pentru fiecare jucător. Dacă un cazino nu suportă decât o singură metodă de plată, iar codul de licență nu este de găsit nicăieri, vei fi chiar în ipostaza de victimă, doar dacă îndrăznești să pariezi la acel operator. Calitatea unei platforme se vede cu ochiul liber, iar unele indicii ar trebui cu siguranță să îți dea de gândit în momentul în care le observi.

Concluzie

Așadar, cele mai bune indicii pentru siguranța și licențierea unui cazino sunt de cele mai multe ori vizibile, deoarece un operator de jocuri de noroc nu se va ascunde niciodată din a-și arăta acest merit. Fii cu ochii în patru!