Lasati telefonul jos daca urmariti tratamente de chelie de ultima generatie. Un studiu din 2012 din Universitatea din Pennsylvania ar fi putut schimba complet jocul foliculului cranian.

Cercetarea, care implica trei studii separate legate de chelie, a gasit dovezi care sugereaza ca barbatii cu capul ras sunt mai sexy. In primul studiu, cercetatorii au cerut 59 de studenti de sex masculin si feminin de la Universitatea din Pennsylvania sa evalueze fotografiile barbatilor – unii cheli, altii nu – pe baza increderii percepute, atractivitatii si dominantei. In cel de-al doilea studiu, 367 de barbati si femei de sex feminin au fost rugati sa evalueze fotografiile in care cercetatorii au indepartat digital parul. Al treilea studiu a fost un exercitiu non-vizual in care 552 de barbati si femei de sex feminin au citit descrieri ale barbatilor, care au inclus cariera subiectilor, varsta, greutatea, inaltimea si daca au sau nu par.

Primele doua studii au constatat ca barbatii cu capul ras au fost perceputi ca fiind mai dominanti decat barbatii cu capul plin de par, iar studiul doi i-a perceput ca fiind mai inalti si mai puternici. Al treilea studiu a constatat aceleasi rezultate aplicate descrierilor de barbati fara fotografii. Avand in vedere aceste constatari, barbatii care devin cheli ar putea dori cel putin sa ia un cap ras pentru un test-drive.

In loc sa cheltuiasca miliarde in fiecare an incercand sa inverseze sau sa vindece caderea parului, prescriptia contraintuitiva a acestei cercetari pentru barbatii care se confrunta cu chelie masculina este sa se rada capul. Autorii studiului fac, de asemenea, ipoteza ca perceptia barbatilor care se rad pe cap este ca sunt increzatori si ca increderea poate fi perceputa ca fiind sexy. Alte studii au legat perceptia sexualitatii la barbati cu o voce mai profunda.

Un studiu suplimentar adauga un alt strat de complexitate acestui subiect, sugerand ca barbatii cheli sunt perceputi ca dominanti, dar prietenosi. Cercetarile sale subliniaza un corp mare de cercetari sugerand ca femeile sunt atrase de barbatii dominanti.

Ce au in comun Jason Statham, Jeff Bezos si Bruce Willis? Au un succes extrem – Statham si Willis sunt superstaruri de la Hollywood, iar Bezos, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, este fondatorul Amazonului – si chel. De fapt, exista ceva despre a fi chel, care ii face pe barbati sa-si imbratiseze starea fara par, fara nicio imbunatatire cosmetica, cum ar fi sa poarte o peruca. Poate ca si-au dat seama in cele din urma ca lipsa parului nu inseamna lipsa de atractivitate sau masculinitate. De fapt, mai multe studii au dovedit ca chelul este acum frumos!