Termenul „cel mai bun prieten al omului” nu este doar o opinie. Nu exista cu adevarat un tovaras mai bun decat un caine iubitor si loial. De la dragostea si sprijinul lor neconditionat pana la confortul si distractia pe care le ofera, legatura dintre un barbat si cainele sau este una sacra.

Fiecare rasa de caini are o istorie unica. Pe o perioada de multi ani, crescatorii au rafinat rasa continuu, selectand anumite atribute practice si estetice. Astfel, fiecare rasa are caracteristici speciale conectate la ADN-ul lor. Deci, atunci cand alegeti un caine, cel mai bun pariu este sa alegeti unul ale carui caracteristici se potrivesc cel mai bine cu personalitatea si stilul dvs. de viata. Un barbat care rareori este acasa si care are putin timp pentru a iesi afara nu ar trebui sa aleaga o rasa care trebuie exercitata energic in fiecare zi. La fel, un barbat care cauta un insotitor de jogging nu ar trebui sa aleaga un caine cu consum redus de energie. Desigur, chiar si cainii din aceeasi rasa au personalitati si ciudatenii unice si, intr-o anumita masura, fiecare caine poate fi dresat in asa fel incat sa-si atenueze oarecum trasaturile mai putin dorite.

Golden Retriever

Cainii Golden Retriever au fost crescuti pentru a fi inotatori vigurosi, capabili sa se recupereze pestii din apa si ratele pe care le-au impuscat credinciosi proprietarii lor din cer. Golden Retriever-urile de astazi sunt inca priceputi la aceasta sarcina, indiferent daca doriti sa recupereze o rata doborata sau o minge de tenis. Golden Retrieverii sunt una dintre cele mai populare rase si cu un motiv intemeiat. Prietenosi, jucausi, ascultatori si loiali, fac caini de familie si tovarasi grozavi.

Ingrijire: Golden Retrievers necesita mult exercitiu si interactiune cu oamenii. Bineinteles, le place sa recupereze jocuri imens, recuperand jocuri care implica cea mai buna apa din toate. Destul de inteligenti, pot invata cu usurinta multe comenzi si trucuri si sunt intotdeauna dornici sa-i multumeasca pe stapani. Golden Retrieverii sunt caini sociali si nu le place sa fie lasati singuri pentru perioade lungi de timp.

Pointer

Cainii Pointer sunt sangele albastru al raselor de vanatoare. Primele expozitii de caini din Westminster au avut loc in primul rand pentru prezentarea de pointeri, iar astazi continua sa fie clasate pe scara larga de American Kennel Club. Pointer a fost initial crescut pentru a se opri si a indica pasarile si iepurii in timp ce vanatorul isi pregatea impuscatura. Blanzi, loiali si afectuosi, acestia pot trai o viata lunga si pot oferi un tovaras activ si atletic unui om la fel de energic.

Ingrijire: Pointerii sunt caini extrem de activi si, daca nu li se face mult exercitiu, vor deveni iritabili si predispusi la deteriorarea lucrurilor. Au nevoie de cel putin o ora de miscare in fiecare zi, de preferinta sub forma de vanatoare, alergare si cautare. Le place sa alerge pe distante lungi si sa faca tovarasi buni de jogging. Pot trai afara in conditii climatice temperate, dar sunt cei mai fericiti traind in interior cu o familie. Daca locuiesc in interior, au nevoie de un acces usor la o curte bine imprejmuita (Pointerilor le place sa calatoreasca). Indicatorii nu sunt teritoriali si se inteleg bine cu alte animale de companie. Ingrijirea este usoara; haina lor scurta necesita doar o periere ocazionala.

Boxer

Boxerii s-au dezvoltat din doua rase, dintre care una, Bullenbeiser, a fost conceputa pentru a fi un caine de vanatoare care va alerga dupa prada salbatica si se va tine de animalele cu gura pana la sosirea stapanului. Astfel, boxerul a dezvoltat o maxilara foarte puternica si un nas retras, care i-a permis sa respire in timp ce gura era atat de angajata. Dar, in ciuda fetei cu aspect feroce, boxerii nu sunt agresivi sau vascosi din fire. Sunt jucausi, energici si atenti. Loialitatea si devotamentul lor puternici ii fac un excelent companion.

Ingrijire: boxerii au nevoie de o cantitate buna de exercitii zilnice pentru a-i mentine fericiti si pentru a nu va mesteca lucrurile. Ei au reputatia de a fi incapatanati, dar cu o buna pregatire pot fi destul de receptivi la comenzi. Boxerii nu tolereaza bine caldura si nu sunt un caine bun pe care sa-l pastreze mai ales afara. Dar daca le tineti in interior, fiti constienti ca unii sforaie. Este necesara doar o periere ocazionala a hainei.

Boston Terrier

Boston Terrier sunt o rasa recenta si sunt un amestec de Terrier englez si bulldog. Datorita culorii lor distincte si purtarii lor bine purtate, porecla lor este „The American Gentleman”. Desi sunt de obicei relaxati, pot fi destul de jucausi daca li se ofera sansa. Boston Terriers sunt atenti si plini de viata si au personalitati expresive. Cu toate acestea, sunt, de asemenea, blanzi si sensibili la dorintele si dispozitiile proprietarilor lor.

Ingrijire: nevoia de exercitiu a unui Boston Terrier nu este mare si poate fi intampinata cu o scurta plimbare in fiecare zi. Se bucura de interactiunea sociala si de jocurile cu oamenii. Unele sunt predispuse la latrat, suierator si sforait. Se descurca cel mai bine intr-un climat bland, care nu este excesiv de rece sau cald.

Doberman

Daca vedeti un semn „Feriti-va de caine”, ce caine va imaginati instantaneu ca se afla in spatele acelui gard? Sansele sunt ca mintea ta este dominata de gandul unui Doberman Pinscher. Crescuti pentru a fi caini de paza slabi, rai, dobermanii nu ar putea sa prinda un Frisbee din aer, dar va vor pastra in siguranta pe dvs. si familia dvs. si va vor speria vanzatorii enervanti din usa in usa. Desi pot fi destul de intimidanti, unele linii ale rasei au fost crescute in ultimele decenii pentru a fi mai calme si mai blande. Si dobermanii pot fi caini de familie foarte buni.

Ingrijire: fizicitatea puternica a dobermanilor este potrivita cu o inteligenta acerba. Prin urmare, au nevoie de exercitii fizice si mentale in fiecare zi. Mintile lor ascutite si ascultarea loiala le fac usor de antrenat, iar haina lor eleganta necesita putina ingrijire. Pot fi agresivi fata de cainii ciudati.