Este de la sine inteles ca Beyonce si Jay-Z sunt unul dintre cele mai bogate cupluri din lume. Amandoi au avut cariere epice si nu dau semne de incetinire. Jay si Bey castiga 100 de milioane de dolari in fiecare an din vanzari de discuri, turnee, marfuri, aprobari, afaceri si multe altele. Cand Jay-Z sustine un concert, in fiecare seara se incaseaza aproximativ 1,5 milioane de dolari. Cand Beyonce face turnee, ea aduce peste 2 milioane de dolari pe noapte. Inutil sa spunem ca acest cuplu are o suma nebuna de bani si ne-am gandit ca ar fi distractiv sa aruncam o privire la cati bani au castigat Jay-Z si Beyonce in timpul carierei lor.

Vom incepe cu Jay-Z. Jay-Z a parcurs un drum lung de cand a abandonat liceul pentru a fi traficant de droguri. Rapperul s-a nascut Shawn Carter pe 4 decembrie 1969. A crescut in Bedford-Stuyvesant, un cartier predominant afro-american din Brooklyn, New York. El si cei trei frati ai sai au fost crescuti de o mama singura in Marcy Houses, un proiect de locuinte atat de periculos incat la scurt timp dupa ce Jay-Z a parasit liceul, intregul cartier a fost inchis. Jay s-a orientat spre traficul de droguri, in principal crack. A fost impuscat de mai multe ori. A parcurs un drum lung din acele zile.

In 1995, Jay-Z a co-creat discuri Roc-A-Fella cu Damon Dash. Damon a vrut ca Jay sa filmeze imediat un videoclip muzical, cu exceptia faptului ca Roc-A-Fella Records nu avea bani. Pentru a strange bani, Damon a cautat o investitie de la un vanzator de strada pe nume Kareem „Biggs” Burke. Damon a luat investitia de 16.000 de dolari a lui Burke si a turnat-o in producerea unui videoclip muzical pentru piesa lui Jay „In My Lifetime”. Pariul a dat roade si in curand singurul artist al Roc-A-Fella Records a fost curtat de toate marile case de discuri. Din pacate, niciuna dintre casele de discuri majore nu ar fi de acord cu una dintre revendicarile lui Damon. Damon a vrut ca Roc-A-Fella sa pastreze dreptul de proprietate asupra inregistrarilor principale ale lui Jay-Z. Detinerea masterului s-ar dovedi a fi o decizie financiara geniala, deoarece catalogul din spate al lui Jay-Z inca mai vinde milioane de unitati, chiar si mai mult de 20 de ani mai tarziu.

Jay-Z a incheiat un nou acord cu Def Jam Records in 1997 si si-a lansat aproape imediat albumul al doilea, „In My Lifetime, Vol. 1”. Pana in 1998, albumul lui Jay „Hard Knock Life” s-a vandut in 12 milioane de copii in intreaga lume. Piesa principala a albumului, „Hard Knock Life (Ghetto Anthem)”, a devenit un hit international si ia adus lui Jay un Grammy. Turneul muzical „Hard Knock Life” care a urmat in 54 de orase a generat profituri de 20 de milioane de dolari.

Damon si Jay au lansat si o linie de imbracaminte numita Rocawear. Vanzarile au explodat de fiecare data cand produsele au aparut intr-unul dintre videoclipurile lui Jay. In 2000, vanzarile Rocawear au generat venituri de 50 de milioane de dolari pe an. In cativa ani, Rocawear s-ar extinde la cinci linii diferite de imbracaminte si pantofi si ar genera 350 – 450 de milioane de dolari pe an in vanzari anuale. In 2007, Jay-Z si Damon au vandut Rocawear pentru 204 de milioane de dolari in numerar plus un potential bonus de actiuni de 35 de milioane de dolari daca marca a indeplinit anumite tinte in cinci ani. La momentul vanzarii, Rocawear facea vanzari anuale cu amanuntul de peste 700 de milioane de dolari.

In 2004, Jay Z a devenit presedintele Def Jam Records. Intr-o miscare calculata, Jay a lansat un nou album in 2006, „Kingdom Come”. Albumul s-a vandut in doua milioane de exemplare. El a parasit Def Jam la inceputul anului 2008 si a petrecut anul urmator in turnee extinse, inclusiv devenind primul artist hip hop care a detinut titlul prestigiosului Festival de la Glastonbury. De acolo si-a lansat propria casa de discuri, Roc Nation.

De atunci, viata lui Jay-Z a fost un vartej de productie, turnee, curatorie si inregistrari. S-a casatorit cu Beyonce in 2008 si au avut primul lor copil, Blue Ivy, in 2012. In 2017, Beyonce i-a nascut pe gemenii cuplului, Rumi si domnule. La varsta de 49 de ani si cu 930 de milioane de dolari in banca, acest absolvent de liceu care a vandut candva droguri si-a pus amprenta asupra lumii.

Beyonce, pe de alta parte, s-a nascut in Houston, Texas, pe 4 septembrie 1981. Ea a ajuns pentru prima data la faima in anii 1990 ca solista a trupei Destiny’s Child. Grupul este unul dintre cele mai bine vandute grupuri de fete din istorie. Grupul a luat o pauza la inceputul anilor 2000 si Beyonce a profitat de aceasta ocazie pentru a lansa primul ei album solo, „Dangerously in Love”. Albumul a debutat pe primul loc in Billboardul american200 si i-a adus lui Beyonce cinci premii Grammy si doua single-uri numarul unu. In 2011, ea a lansat „4”. In 2013, ea a lansat „Beyonce”, apreciat de critici. Al saselea album al ei, „Lemonade” din 2016, a fost cea mai personala lucrare a ei de astazi. In 2018, Beyonce a lansat „Everything is Love”, care a fost un efort de colaborare cu sotul ei. Beyonce a vandut peste 100 de milioane de discuri ca artist solo si inca 60 de milioane cu copilul lui Destiny. Ea este una dintre cele mai bine vandute artisti de muzica din toate timpurile.

La fel ca si sotul ei, Beyonce are si o serie de afaceri in afara muzicii sale. Alaturi de mama ei, ea a lansat linia de moda „House of Dereon”, care produce accesorii, incaltaminte, lenjerie, pantofi, bijuterii si imbracaminte sport. In 2014, ea a colaborat cu TopShop pentru a produce o linie de imbracaminte activa numita Ivy Park. Ea a cumparat TopShop din partea lor din parteneriat si astazi continua sa produca si sa vanda linia ei Ivy Park printr-un parteneriat cu Adidas. Beyonce are, de asemenea, o linie de parfumuri care au generat venituri de peste 500 de milioane de dolari in ultimul deceniu. Marca ei de parfumuri este cel mai de succes parfum de celebritate din toate timpurile.

Apoi, in 2018, Beyonce a semnat un acord de 60 de milioane de dolari cu Netflix pentru a oferi trei piese de continut. Primul, documentarul Homecoming , despre performanta ei la Coachella din 2018, a fost lansat in aprilie 2019. Beyonce are o avere neta de 500 de milioane de dolari.

Urmarind veniturile combinate ale lui Bey si Jay din 2007 pana in prezent,  acea avere neta depaseste lejer 1,416 miliarde de dolari si reprezinta castigurile lor inainte de impozite. Nu include valoarea investitiilor in imobiliare sau afaceri.

In plus, cu o valoare neta solo de 930 de milioane de dolari, Jay Z urmeaza sa devina primul rapper miliardar.