Cearcanele sunt un subiect regulat de consultare. Aflați de ce apar, cum ar putea fi prevenite și câteva remedii naturale care le-ar putea îmbunătăți aspectul.

Pentru a sti cum sa eliminati cearcanele sau cum sa le preveniti, este important sa stiti care sunt si care sunt motivele pentru care aceste decoloratii albastrui apar de obicei in jurul ochilor. Este o colorare anormala sub ochi si exista multi factori care ii pot provoca, insa oboseala si stresul devin adesea principalele cauze ale acestei conditii estetice neplacute. Aspectul lor este legat de diferite posibilitati, cum ar fi oboseala, stresul, dieta saraca, genetica sau chiar unele alergii.

Tinand cont ca pielea din jurul ochilor este cea mai fina din corp, este usor de inteles ca tonurile albastrui ale vaselor de sange devin mai evidente. In plus, pielea din jurul ochilor este mult mai sensibila la agresiunile externe. In acest sens, evitarea alcoolului si a tutunului poate fi o idee minunata pentru a preveni aparitia cearcanelor.

Ereditar

Exista persoane care au cearcane sub ochi din cauza pigmentarii lor , care este in general mult mai mare decat de obicei. Acest lucru este cauzat de un factor genetic, care este de obicei asociat cu productia incorecta de fier in organism.

Eliminarea cearcanelor ereditare este mult mai complicata decat se astepta, deoarece necesita tratamente intense si foarte puternice. In aceste cazuri, consultarea cu oftalmologul este o idee buna pentru a putea sfatui pasii de urmat.

Oboseala

Lipsa de odihna pot fi factori determinanti clar pentru aparitia cearcanelor Daca la asta se adauga stresul, obiceiurile de viata nesanatoase si consumul de tutun si alcool, consecinta va fi cearcane destul de evidente. Aceste tipuri de coloratii ale pielii apar usor si prezinta semne clare de odihna mica.

Evitarea cearcanelor cauzate de stres si oboseala este simpla, va fi suficient sa schimbati rutinele si obiceiurile de viata pentru optiuni sanatoase care includ o odihna buna, o dieta sanatoasa si un aport suficient de lichide.

Alergii

Unele alergii pot congestiona vasele de sange din jurul ochilor. Aceasta poate, evident, genera o colorare a zonei cearcanelor.

Pentru a sti cum sa eliminati cearcanele cauzate de alergii, este mai bine sa vizitati medicul alergolog pentru a va prescrie un tratament optim pentru alergia in cauza. In acest fel, coloratia conturului ochilor va fi eliminata eficient.

Prevenirea si tratarea cearcanelor

In ceea ce priveste prevenirea cearcanelor, cel mai corect este sa respectati orientari de viata sanatoase, in care consumul de sare nu este nediscriminat (creste retentia de lichide), odihna este optima si hidratarea este luata foarte in serios.

Exista numeroase tratamente cosmetice pe piata pentru a elimina cearcanele. Printre ele, gelurile si cremele pentru conturul ochilor, precum si petele de cearcane negre si unele suplimente nutritive sunt cele mai eficiente.

In plus, putem recurge la tratamente la domiciliu . Una dintre cele mai eficiente este sa aplici comprese cu apa rece sau masti de gel rece pe ochiul inchis . Acest lucru, pe langa faptul ca are un efect vasoconstrictiv, este ideal pentru a elimina umflarea din zona. Pe de alta parte, alegerea alimentelor bogate in potasiu va fi perfecta pentru a evita retentia de lichide in organism.