Borseta a revenit in moda si o putem purta dincolo de festivaluri și excursii, a fost pe podiumurile de moda, deoarece este considerata o completare , care oferă confort și stil tinutei și, dacă nu, spuneți-i lui Kim Kardashian, înaintarea renașterii acestui accesoriu.

Acest „boom” față de borsete se datorează, pe de o parte, dimensiunilor sale mici, mai mici decât cele ale unei genti de mână, dar suficiente pentru a se potrivi cu ceea ce este necesar și, pe de altă parte, confortului pe care îl oferă atunci când va lăsa mâinile libere, deoarece este atașata la talie, piept sau umăr.

Cunoscuta de ani buni ca accesoriu „anti-fashion”, era asociata cu un „look” din anii optzeci, în care borseta era confecționata din plastic și purtata pe un „jean” cu efect decolorat, dar realitatea este că atât brandurile de lux cât și cele „low cost”, au ales să o reinventeze. Stilul „ de strada “ este clar: borsetele se pot adapta la orice stil.

Borseta, în toate versiunile sale

Această geantă mică, care și-a avut splendoarea la sfârșitul anilor ’90, este renăscută astăzi de mari firme precum Chanel, Prada, Marc Jacobs, Chloé, Loewe, Hermes, Gucci sau Louis Vuitton .

Noua eră a acestui accesoriu a adus cu sine noi modalități de a-l purta, astfel încât este purtat pe talie, pe umăr, încrucișat, sau pe spate sau pe piept, sau sub formă de curea peste orice îmbrăcăminte.

Confecționată din piele sau țesătură, cu știfturi, diamante, mărgele, franjuri cu sau fără fermoar, această geantă mini încântă femeile din întreaga lume , mai ales când vine vorba de dansuri, merg la mese informale cu prietenii sau merg la plimbare.

În ceea ce privește dimensiunea, există multe. De exemplu, Alexander Wang sau Karl Lagerdeld pentru Chanel, pariază atât pe modele mici, discrete și confortabile, în care pot fi stocate doar telefonul mobil și cheile auto sau alte altele mai mari, cu capacitatea de a transporta chiar și Ipad-ul. .

Complement de vedetă

Retro și vintage devin tendințele vedeta ale sezonului, care impun accesorii și îmbrăcăminte casual, confortabilă și practică, în care „genți la moda” sunt protagoniști incontestabili.

Șoldurile unora dintre cele mai influente figuri din lumea modei, deși pionieră a fost Sarah Jessica Parker , precum Kendall Jenner, Rihanna, Nicole Richie, Alesandra Ambrosio sau surorile Kardashian, au purtat deja aceste genti care continuă să genereze la fel de multă pasiune precum ura.