Nimeni nu vrea sa fie in aceasta situatie, insa din pacate, se mai intampla sa se rupa prezervativul in timpul actului sexual. Sa vedem ce este de facut in aceasta situatie, cum evitam transmiterea bolilor sexuale si cum ne ferim de o eventuala sarcina nedorita!

Utilizate corect, prezervativele au sanse destul de mici sa se rupa. Este recomandat ca atunci cand folositi prezervativ sa folositi si un lubrifiant pe baza de apa, care sa nu lase prezervativul sa se “usuce” (daca femeia nu este suficient de lubrifiata, frecarea dintre peretii vaginului si latex, poate duce la ruperea prezervativului).

Doar 7% din populatie este alergica la latex, materialul din care sunt confectionate prezervativele pentru barbati. Daca stiti ca sunteti alergici la acest material, folositi prezervativele pentru femei, care sunt produse din poliuretan.

Prezervativul este singura metoda care ne protejeaza si impotriva bolilor cu transmitere sexuala, iar daca acesta se rupe in timpul sexului este posibil sa fiti infectat de la partener. Imediat cum ati simtit ruperea prezervativului intrerupeti actul sexual pana la folosirea unui nou prezervativ.

Atunci cand prezervativul s-a rupt, este bine sa se aplice imediat un spermicid, care ar trebui sa omoare spermatozoizii aflati in vagin. Se poate face si o spalatura vaginala, insa doar cu apa, fara alte substante chimice (sapun, gel intim sau gel de dus). Totusi, tine minte ca spalaturile vaginale nu sunt recomandate a fi facute fara avizul medicului, asa ca nu repeta procedura dupa fiecare act sexual.

Pentru prevenirea unei sarcini nedorite, femeia va trebui sa isi administreze contraceptia de urgenta. In acest fel, te vei asigura ca nu exista niciun risc de a ramane insarcinata. Contraceptia de urgenta se administreaza la maxim 24-48 de ore de la contactul sexual neprotejat. Medicii nu ne recomanda sa apelam la aceata metoda de contraceptie de mai mult de 2 ori pe an.

Exista si posibilitatea ca prezervativul sa alunece de pe penis si sa ramana in vaginul partenerei. Acest lucru se intampla atunci cand prezervativul este prea mare, cand penisul nu este complet erect sau isi pierde din erectie in timpul actului sexual. Incearca sa scoti singura prezervativul din vagin, insa nu uita de contraceptie. Daca nu poti scoate prezervativul singura, mergi urgent la medic. Lasarea prezervativului in vagin poate cauza infectii grave.