Daca tot e o zi frumoasa, de sarbatoare, f&b ti-a pregatit o galerie foto cu idei de make-up si cateva sfaturi despre machiajul miresei, ponturi pe care trebuie sa le stii atat tu cat si make-up artistul tau.

Ceremonia casatoriei reprezinta pentru femei un cadru perfect, in care toata atentia este indreptata asupra lor timp de 24 de ore. Au visat la ea, s-au ocupat cu organizarea ei, si iata in sfarsit se intampla! Din acest motiv este necesara o proba de machiaj cu cateva zile inaintea ceremoniei sau cel putin o intrevedere cu make-up artistul, unde se va discuta ce tip de machiaj este indicat in functie de tinuta de mireasa, stilul si culoarea rochiei, culoarea accesorilor si stilul coafurii.

Proba este necesara pentru psihicul clientei, care trebuie obisnuita cu rezultatul. Daca persoana nu se machiaza de obicei, machiajul pentru nunta trebuie mentinut in limite minime, fara a se renunta la fondul de ten, la corector si la pudra, iar in acest caz trebuie sa se tina cont de faptul ca mireasa nu va sti sa pastreze machiajul in timpul ceremoniei. Aproape intotdeauna se va face un compromis intre dorintele clientei, pentru care evenimentul are o importanta majora, si cerintele tehnice cunoscute doar de make-up artist. Trebuie sa fiti, insa, atente ca din dorinta de a avea un machiaj de exceptie, nu cumva make-up artistul sa produca o transformare de caracter. Retineti ca e foarte important ca machiajul sa fie o simpla idealizare a trasaturilor voastre naturale.

In cativa pasi o sa va spun care sunt cele mai importante repere pentru a reusi un machiaj de mireasa:

Ten

Primul pas, dupa ce ati hidratat tenul cu o crema adecvata tipului dumneavoastra de ten si crema a actionat in piele timp de mai multe minute, este alegerea fondului de ten. Se alege o nuanta de fond de ten foarte apropiata de nuanta naturala. In nici un caz nu trebuie „bronzata” in contextul unei vestimentatii foarte deschise la culoare. Cearcanele si semnele de oboseala trebuie si ele corectate iar la final se pudreaza din belsug.

Ochii

Machiajul ochilor trebuie sa ramana intotdeauna luminos si foarte bine estompat. Poate fi folosita orice nuanta de fard de pleoape, dar in general se evita nuantele intense saturate. Se perie bine genele iar apoi se aplica un rimel intr-o nuanta naturala. In functie de situatie se pot aplica gene false, de preferat sunt cele individuale, fir cu fir. Sprancenele nu se corecteaza decat foarte sumar, iar nuanta trebuie asortata parului, pentru a pastra aspectul natural impus de eveniment.

Buze

Conturul buzelor pentru corectii si pentru a mentine mai mult timp rujul se subliniaza cu un creion pastelat, in nuante de brun deschis, rozaliu sau aramiu, foarte aproape de nuanta naturala. Rujul trebuie sa fie si el cat mai natural, evitandu-se nuantele foarte tari. O exceptie poate fi atunci cand doriti un machiaj retro, iar acesta impune un ruj de culoare rosie. Insa mare atentie la nivelul ochilor este necesar doar un contur delicat de tus.