A avea fantezii sexuale este un aspect normal pentru oricine, fie ca este vorba de o relatie in trei, de a face sex intr-un loc public sau cu un strain in avion sau autobuz. Face parte din psihicul uman si sunt foarte frecvente la aproape toti oamenii, indiferent de sex sau preferinte sexuale.

Ce sunt fanteziile sexuale?

Fanteziile sexuale sunt o recreere mentala a anumitor scenarii sau situatii de natura sexuala. Acestea sunt concepute pentru a crea si a spori sentimentele sexuale. In general, nu marturisesc de teama ca sunt considerati interzise sau, stiu ca gresesc si asta le face sa fie incitante.

Aceasta nu inseamna ca faptul de a avea fantezii sexuale este sinonim cu a fi nemultumit de sexualitate, unul nu este cauza celuilalt si nici nu se refera la infidelitatea fata de un partener sau la dorinte frustrate. Fanteziile sunt un lucru firesc la care toata lumea ajunge sa se gandeasca la un moment dat. Cu cat esti mai deschis la diferite practici sexuale, cu atat devine mai usor sa incluzi aceste ganduri in viata oamenilor.

In timp ce fanteziile sexuale ale barbatilor nu sunt rele, ele pot fi influentate de aceste 5 conceptii gresite despre sex pe care pornografia le-a determinat sa credem si, prin urmare, nu la fel de interesante pentru femei. Pentru ei, cel mai placut act sexual este sa faci sex oral pe ele si, desi pare contradictoriu, multi barbati nu sunt dispusi sa-l practice pe partenerul lor, dar il cer in pat.

Gustul barbatilor, deoarece practica un „oral”, este astfel incat, potrivit unui sondaj, 35% dintre barbati ar ramane cu aceasta practica pe viata daca ar trebui sa aleaga intre a primi o felatie sau a patrunde in partenerul lor. In plus, 75% le place ca partenerul lor sa le priveasca in ochi in timp ce le face sex oral.

Cele fantezii sexuale sunt reprezentari mentale ale dorintelor care provoaca excitarea sexuala prin idei, imagini, sentimente sau situatii generate in minte. Este posibil ca acestea sa nu fie direct legate de actul sexual, ci sa se concentreze pe dorinta sau placere . Acestea apar in mod constient si inconstient la fel si la toti oamenii (barbati si femei fara diferenta). In ultimii ani, fanteziile sexuale au spart tabuul in care societatea ii inchisese si incep sa devina ceva cotidian si deloc scandalos sau interzis.

Una dintre cele mai comune credinte despre fanteziile sexuale este ca tot ce ne imaginam in mintea noastra este ceva ce vrem sa realizam in realitate , dar nu trebuie sa fie asa. O mare parte din farmecul pe care il au fanteziile sexuale deriva tocmai din faptul ca apar in mintea noastra si, prin urmare, le putem realiza fara durere, frica sau remuscare. In multe cazuri, acestea sunt doar o modalitate de a genera excitare si cu siguranta si- ar pierde atractia daca ar fi urmate.

Numeroase studii si profesionisti in sexologie si psihologie sustin faptul ca fanteziile sunt benefice pentru sanatatea sexuala, deoarece acestea nu sunt avut din cauza nemultumire, ci mai degraba activa receptorii de agrement ale creierului si de a stimula dorinta sexuala , din moment ce Creierul activeaza aceleasi parti atunci cand faci ceva si cand iti imaginezi ca o faci . Cei sportivi practicanti recurg adesea la o tehnica de vizualizare in care imagina vin mai intai la linia de sosire sau de a efectua cel mai bun teren; fanteziile sexuale sunt echivalentul acestei metode.

Asa cum am spus deja, fanteziile nu ar trebui intelese ca o dorinta de a duce la bun sfarsit practicile pe care le vedem in mintea noastra, pentru ca este posibil sa nu fie asa. Suprimarea sau negarea lor ca si cum ar fi ceva rau, de asemenea, nu este benefica pentru sanatate. Ele pot fi o problema daca devin o obsesie sau daca o anumita fantezie devine singura sursa de entuziasm pe care o gasesti, desi atunci am continua sa vorbim despre o parafilie.

Mintea este un aparat foarte complex si multe dintre aceste fantezii nu vor avea acea semnificatie ascunsa oricat de mult ar incerca. Fanteziile nu sunt nici bune, nici rele, ci doar sunt. Va spunem cateva curiozitati despre ele.

Majoritatea oamenilor au acelasi tip de fantezie sexuala

Fanteziile sexuale au capacitatea de a dezvalui nu numai dorintele carnale , ci si detalii despre personalitate sau sentimentele lor ale tuturor celor care le au cu privire la partenerii lor sexuali. Dintre toate fanteziile erotice, sexul in trei este de obicei cel mai comun , in timp ce dusul auriu este cel mai putin frecvent. Potrivit unui studiu publicat in The Journal of Sex Research , barbatii fantezeaza adesea cu privire la a face sex oral sau a face sex cu doua femei in acelasi timp, iar femeile care fantezeaza ca vor face sex undeva romantic.

Romanticul este un argument obisnuit in fanteziile sexuale

Nu exista diferente . Ambele sexe sunt preocupate de romantism in relatiile lor sexuale. Potrivit studiului publicat in Journal of Sex Research , 88% dintre barbati si 92% dintre femei au fost de acord ca au preferat sa simta emotii romantice in timpul actului sexual . In ceea ce priveste fanteziile legate de relatii sexuale in locuri clasificate drept romantice, 78% dintre barbati si 85% dintre femei au optat pentru locatii de acest tip fata de oricare alta, ceea ce sugereaza ca atat barbatii, cat si femeile au fantezii erotice de natura romantica.