La fel de importante ca rochiile pentru mireasa sunt costumele pentru mire. Cu toate ca ei nu primesc la fel de multa atentie precum viitoarea mireasa, burlacii merita sa spuna adio unui stil de viata si sa imbratiseze oficial rutina de cuplu cu tinute elegante, facute la comanda, demne de un gentleman.

In ultimii ani, pe piata din Romania au aparut diferite brand-uri care propun costume pentru ocazii speciale, “made to measure”. Ziua nuntii este importanta pentru un barbat, iar pentru ca acesta sa arate spilcuit, “la patru ace”, am pregatit cateva propuneri in materie de costume pentru mire.

Daca ai mai mult timp la dispozitie, merita sa iti comanzi un costum exact pe gustul tau, croit de la zero. In cazul in care te grabesti, poti sa iti achizitionezi un costum fie de la un brand romanesc, fie de pe un site multi brand din afara, pe care apoi sa il modifici ca sa ti se potriveasca.

Avantajul costumelor pentru mire, daca nu sunt cumva speciale – din catifea, cu imprimeu jaquard  sau cele albe -, este ca tendintele clasice se mentin in voga, iar un costum nu este la fel de efemer ca o rochie de mireasa. Un costum de mire clasic, bine croit, poate sa fie o investitie pe termen lung.

EGO, Men’s Fashion Concept

Pentru un mire modern, care se grabeste sau nu are timpul necesar pentru a-si comanda un costum, EGO Men’s Fashion Concept propune piese inedite. Magazinul cuprinde tinute de la brand-uri internationale de prestigiu precum Tateossian London, Tombolini, Poggianti, Fratelli Borgioli, Sarar, Robert Charles, Anderson’s, Rede Paolini, perfecte pentru a marca un eveniment special, cum este o nunta.

Alexandru Ciucu

Dupa cum se promoveaza si pe site, motto-ul lui Alexandru Ciucu este “adevaratele costume se fac la comanda”. Ziua nuntii este importanta si, pana la urma, este ocazia perfecta pentru ca un barbat sa treaca prin experienta unui costum facut la comanda.

SARTO made to measure

SARTO made to measure este primul concept-boutique masculin din Romania, care integreaza un serviciu profesionist de consiliere vestimentara cu stilul italian al costumelor si camasilor facute pe masura. Alaturi de SARTO nu cumperi o haina, ci traiesti o experienta. Ce nu trebuie sa uiti, este faptul ca ai nevoie de doua costume, unul pentru ceremonia religioasa, altul, mai casual si poate colorat, pentru starea civila.

Tudor personal tailor

Tudor personal tailor este un brand care s-a afirmat pe piata din Romania datorita costumelor de calitate si a profesionalismului cu care trateaza fiecare client in parte. Pentru acest an, label-ul recomanda costumele de gala cu un strop de culoare.

Mr. Porter

Mr. Porter este un site international, multi-brand. Daca ai timp la dispozitie si visezi sa porti un costum de la unul dintre cele mai importante brand-uri din lume sau poate un accesoriu inedit, aici vei gasi multe lucruri speciale.