„Daca barbatul ar fi avut mai mult simt al umorului, lucrurile ar fi putut fi altfel”

Frivolul este definit ca: usor volubil, nesubstantial. Cum interpretam fiecare dintre noi acest termen?

Din cand in cand ne putem permite sa fim frivoli … da, ca totul in viata in justa masura, pentru ca nu degeaba se spune ca virtutea este la mijloc. Frivolitatea bine inteleasa ne invata adesea sa vedem viata altfel, cu un zambet sau chiar cu o mie de rasete. Momentele triste pot fi rezolvate cu rimel si tocuri, de ce nu?

De ce trebuie sa fim atat de intensi 24 de ore din 24, fiind responsabili si harnici, parintii, copiii sau fratii buni trebuie sa fie in contradictie cu a dedica un spatiu unei conversatii distractive? De ce nu putem vorbi despre lucruri absurde si de prisos care ne fac sa radem?

„Frivolitatea face viata fericita , ne incurajeaza, ne ajuta sa schimbam sic-ul si sa invatam ca a fi frivol este si ceva foarte serios”

De-a lungul istoriei, frivolitatea a fost intotdeauna asociata cu femeile ; am fost catalogati ca vanati , excesiv de presumptuosi , superficiali sau barfitori . Cu toate acestea, de-a lungul timpului s-a descoperit ca frivolitatea nu are nimic de-a face cu a fi de un sex sau altul ; In functie de folosirea pe care i-o da fiecare dintre noi, frivolitatea poate fi o supapa de evacuare minunata sau doar un joc de prostie.

Asa ca de ce nu putem fi intelectuali, profundi si, de asemenea, foarte cocheti si putin absurdi, fara sa simtim ca suntem frivoli? De ce este blonda proasta, intelectualul plictisitor si un lung etc. de stereotipuri in ceea ce ne temem cel mai mult este ca altii ne eticheteaza?

„Ofera-i unei fete pantofii potriviti si ea poate cuceri lumea” Marilyn Monroe

A fi superficial, a nu lua totul in serios ne poate ajuta in multe momente, ne poate echilibra echilibrul personal; de aceea trebuie sa facem o pledoarie pentru frivolitate fara frica si fara rusine; frivolitatea este, de asemenea, o atitudine fata de viata , poate… sa nu se intrebe pe sine si pe ceilalti continuu.

„Umorul este posibil un cuvant; Il folosesc in mod constant. Sunt innebunit dupa asta si intr-o zi ii voi afla sensul.”Groucho Marx

Desigur, a fi frivol tot timpul poate fi la fel de daunator ca si a fi intens in fiecare dintre momentele noastre. De aceea nu este rau ca de cand eram mici am fost invatati sa ne cultivam toate fatetele . Cu siguranta ar trebui sa o facem in functie de personalitatea noastra, invatand ca totul poate coexista in noi .

Cu siguranta daca inclinam balanta doar intr-o parte, ne lipsesc o multime de lucruri; pentru ca viata este un puzzle mare cu piese mici de toate culorile, de ce sa te multumesti cu o singura gama?

La un moment dat s-ar putea sa realizezi ca ai fost necoordonat , ca ar fi trebuit sa incerci sa-ti mentii mai bine echilibrul personal; Desi niciodata nu este prea tarziu, uneori timpul ne apasa putin si deja este putin plictisitor pentru noi sa studiem sau sa ne ocupam de punctul nostru frivol. Si este ca deja ne simtim mai in varsta si conteaza din ce in ce mai mult pentru noi sa invatam sa dezvatam .

Asadar, asa cum spune o zicala populara, cea care a aparut la inceputul reflectiei noastre:

„Virtutea este la mijloc ”… dar din moment ce atingerea virtutii este atat de dificila, daca nu aproape imposibila, o putem incerca, da, fara sa tinem cont de ceea ce spun altii.

„Nu fabricati tragedii cu trucuri si nu ucideti fluturi cu o pusca! Luati-o ca pe o gluma!”