Exista cateva lucruri care, in lumea modei moderne, se intampla sa fie total inevitabile: Zara da jos designerii in momentul in care se termina Saptamana Modei, bloggerii iti umplu feedul Instagram cu fotografii frumoase sau banale cu lucruri precum piure de avocado pe paine prajita, si geanta „It” pe care trebuie sa o aiba toata lumea.

Acesta din urma ne intereseaza in mod special pentru ca – in timp ce iubim un ghiozdan superb Celine sau un ghiozdan  la fel de mult ca pe urmatoarea fata – ne este greu sa ne intelegem ideea ca femeile tinere ar trebui sa plateasca mii de dolari pentru o geanta de mana, doar pentru a fi spus in sase luni ca este depasit.

Tocmai din acest motiv, acordam o atentie deosebita lui  Mansur Gavriel , o eticheta tanara care a reusit sa faca imposibilul: creeaza genti care sa aduca multimea de moda intr-un mod ametitor, dar care sa nu arate deosebit de la moda, de recunoscut sau de statut. — si care sunt relativ accesibile, pentru inceput.

Fondata in 2012, de Rachel Mansur si Floriana Gavriel , marca din New York creeaza genti simple, functionale, din piele, in trei siluete: un tote, o geanta si un stil galeata, acesta din urma obtinand cea mai mare cantitate (probabil stimulat). prin faptul ca s-au epuizat peste tot, iar femeile isi pun numele pe listele de asteptare.) Stilul de galeata nu este ieftin, dar cu siguranta mai placut decat geanta cu flori Nightingale de la Givenchy sau geanta Le Boy de la Chanel.

Nu exista nicio marca vizibila pe gentile lui Mansur Gavriel, cu exceptia unei etichete discrete in relief auriu, desi puteti personaliza captuseala cu culori distractive si stralucitoare. Faptul ca toate gentile din colectia initiala a marcii au fost redate in doar trei culori de baza (negru, cafeniu si rosu caramiziu) ar putea sugera ideea ca femeile care se gandesc la moda sufera de geanta spot-it-a-mile-away.

Asta nu inseamna ca acestea nu sunt achizitii de calitate – fiecare geanta este facuta in Italia cu piele toscana – dar sunt cu siguranta mai putin recunoscute decat siluetele de marca mare (plicurile matlasate ale lui Chanel, forma Pashli a lui Phillip Lim, stilul trapez al lui Celine) si sunt usor aminteste de forma clasica de galeata a lui Coach din anii 1980 si 90, cand accesoriile au luat o turnura mai minimalista.

Ideea ca adeptii de moda ar putea cauta sa nu fie vizibili a atras multa atentie in ultima vreme, de cand New York Magazine a lansat o poveste despre „normcore”, o miscare care ii face pe oameni sa imbratiseze in mod deliberat o „asemanare” stilizata atunci cand vine vorba. la imbracaminte, mai degraba decat sa caute intotdeauna sa iesi in evidenta sau sa fii diferit.

Cu toate acestea, nu se poate nega ca — printre multimea modei — geanta galeata a lui Mansur Gavriel  este o geanta de statut, chiar daca fondatorii nu au conceput-o asa. Stilul de galeata este vandut peste tot, este listat pe eBay pentru 800 de dolari si a facut obiectul unor povesti pe site-uri precum Fashionista, care a scris recent un ghid real care detalia cum poti pune mana pe genti. In plus, asa cum a subliniat Fashionista, Mansur Gavriel le considera fani pe Eva Chen , Garance Dore si Miranda Kerr – toti oameni din interior influenti.

Un alt motiv pentru care acest brand s-a apropiat in mod clar de statutul „It”: de cand s-a epuizat, se pare ca eticheta si-a crescut preturile. In timpul unei spectacol de moda de luna trecuta, am observat ca gentile de primavara au avut un pret foarte ridicat, ca un raspuns evident la faptul ca oamenii isi doresc aceste genti din cauza credintei lor in crestere in moda.

La urma urmei, daca cumparatorii ar fi preocupati doar de forma, s-ar indrepta spre Urban Outfitters si ar cumpara o geanta tip galeata din piele Baggu aproape identica pentru un pret mult mai mic.