Escrocii romantici si-au gasit victimele mai usor in era digitala de astazi. Furtul catorva dintre fotografiile altcuiva este tot ce este nevoie pentru a crea o noua persoana online. Site-urile de intalniri sunt un plus cu potentiale victime. 

Unii escroci sunt atat de nerabdatori, ca nu se deranjeaza sa astepte sa-ti castige increderea inainte dea-ti lua tot ce ai avut vreodata. Acest tip de persoane sunt mai frecvente decat cred majoritatea oamenilor. 

13 Sfaturi pentru a te asigura ca nu esti victima

Escrocii romantici vin din fiecare tara, in fiecare limba si dintr-o varietate de medii educationale. Ar putea fi persoana care este bine vorbita care pretinde ca este medic. O persoana aparent nevinovata care spune ca doar cauta prieteni pe Facebook ar putea fi si un escroc de dragoste

Inselatoriile romantice sunt cea mai comuna forma de frauda astazi. Desi nu poate sa precizeze daca o persoana este una sau nu, la inceput, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a evita sa devii o victima. Evitarea anumitor lucruri iti poate face mai putin probabil sa fii prada potentiala si pentru acesta. 

1. Nu posta prea multe informatii personale online

Escrocii romantici iti vor citi cu atentie profilul. Ei absorb informatiile publice si le folosesc impotriva ta. Daca iti place heavy metalul, le vor place si lor. Ei se asigura ca sunt perfect sincronizati cu tine pentru a-ti castiga increderea. Aceasta este doar una dintre tacticile populare pe care le folosesc pentru a comite fraude. 

EvitI acest lucru daca nu postezi prea multe informatii cu caracter personal in public. De exemplu, evita sa-ti publici adresa, numarul de telefon, informatiile financiare sau lucrurile preferate. Daca folosesti un site de intalniri, pune doar cateva dintre lucrurile tale preferate in profilul tau. Salveaza restul detaliilor despre tine pentru conversatii minunate care te cunosc. 

2. Stabileste reguli pe site-urile de social media

Site-urile de retele sociale sunt pline de artisti escroci, la fel ca site-urile de intalniri online. Nu accepta cereri de prietenie de persoane pe care nu le cunosti. Limiteaza informatiile publice despre tine pentru a descuraja un potential escroc. 

3. Nu incepe o poveste de dragoste online

Daca cineva este interesat doar de o poveste de dragoste online, acesta este un semnal rosu ca este un escroc. Acesti oameni se vor prefata a fi cineva care nu sunt. Odata ce ai luat momeala, vor incerca inselatoria secolului. 

4. Nu trimite niciodata bani

Scopul inselatoriilor online este ca banii sa ajunga in buzunar. Un escroc va spune victimelor ca doresc o relatie. Ar putea fi chiar grozavi la romantism. Toate acestea sunt doar o parte din jocul lor. Este conceput pentru a te ajuta sa-ti castige increderea, chiar daca este nevoie de timp pentru a face asta. 

Apoi, odata ce au, vor cere bani. Ar putea fi pentru o urgenta. Oamenii care locuiesc intr-o alta tara vor spune ca au nevoie de bani sa vina sa te vada. Apoi, nu vin niciodata. Urgentele nu se opresc niciodata. Asta pentru ca totul este o inselatorie. Pentru a nu fi victima unor astfel de escrocherii, nu trimite niciodata bani unei persoane pe care nu ai intalnit-o personal. 

5. Atentie la oamenii care cer bani

Un escroc de dragoste va cere in cele din urma bani. Acesta este scopul din spatele unei escrocherii romantice. Acesta este unul dintre cele mai mari semnale rosii la care trebuie sa fii atenta pentru a evita inselatoriile romantice. 

Poate ca o persoana draga este in spital sau pe moarte. Daca iubesti copiii, acesta va fi mai mult ca sigur iubitor de copii. Inselatoriile romantice te vor trage de obiceiurile inimii, deoarece aceasta este o modalitate mai usoara de a obtine bani. 

6. Cauta persoana online

O modalitate rapida de a evita o inselatorie romantica si de a prinde un escroc pe calea lor este sa le cauti imaginea online. Daca te intalnesti online, fa acest lucru atunci cand te gandesti la ceva mai serios cu cineva, mai ales daca nu l-ai intalnit personal. 

Pentru a cauta imaginea persoanei, copie imaginea persoanei. Apoi poti cauta online imagine, si cui ii apartine. Daca apare ca poza de profil a altcuiva pe Facebook sau sub un alt nume, ar putea fi o inselatorie romantica. 

7. Nu oferi niciodata detalii financiare

Cand cineva este interesat de intalniri si dragoste, detaliile financiare nu ar trebui sa intre in joc pentru o munca destul de lunga. Ele nu ar trebui sa fie discutate pana cand macar amandoi va ganditi la o relatie. 

De exemplu, este normal sa vorbesti despre locul in care te antrenezi intr-o poveste de dragoste in devenire. Persoanele care se intalnesc ar putea discuta despre cumpararea lucrurilor de care sunt incantati, cum ar fi un nou mixer sau planificarea unei vacante. 

Cu toate acestea, partile mici, cum ar fi cat castigi pe ora, cat a fost bonusul tau. sau cat este in contul tau de economii, nu ar trebui sa fie relevante. Daca persoana cu care vorbesti insista sa afle aceste informatii, ar putea fi o inselatorie de intalniri. 

8. Video Chat

Daca au furat pozele de la altcineva sau identitatea lor completa, nu vor putea conversa prin video chat. Acesta va fi un dezvaluitor ca nu sunt cine au spus ca sunt. 

Oamenii care au furat o identitate de la altcineva, de asemenea, nu vor dori sa discute prin video chat, deoarece trebuie sa tina pasul cu persoana lor online si este mai greu sa faci asta atunci cand vorbesti, comparativ cu cand trimiti mesaje. 

9. Se indragostesc repede

Acolo unde in mod normal ar dura saptamani, escrocii romantice se indragostesc in cateva zile. Ei ajung sa te cunoasca repede. Vei auzi ca nu au simti niciodata asa despre altcineva, chiar daca sunt in lumea intalnirilor online de ani de zile. Totul este un semn al unei escrocherii romantice. Persoana din spatele acestor escrocherii spera ca o femeie se va indragosti la fel de repede si apoi le va trimite bani. 

10. Deocamdata locuiesc in strainatate

O tema comuna din spatele inselatoriilor romantice este ca acestea sunt din SUA si trebuie sa locuiasca in strainatate deocamdata. Motive pentru care traiesc in alta tara pot varia. Unii oameni din spatele inselatorilor vor spune ca este pentru ca au grija de o persoana draga. Alta este ca sunt in armata. 

11. Cere-le o poza facand ceva anume

Poate ca au douazeci de poze cu ei facand lucruri militare. Poate ca au furat si toate cele douazeci de poze. Daca ceva nu se simte neplacut sau vrei sa te asiguri ca cineva este real, cere-i o imagine foarte specifica. De exemplu, o poza cu ei tinand in sus doua degetel. Sau echilibrand o limba pe nas. 

Majoritatea oamenilor nu au imagini facand acele lucruri pe un site de socializare, asa ca este putin probabil ca o persoana din spatele unei escrocherii pe site-ul de intalnire sa poata avea poze specifice. 

12. Se muta rapid de pe un site de intalniri

Cand cineva se afla in spatele unei escrocherii, nu vrea sa continue sa trimita mesaje pe un site. Vor sa se mute de pe site chiar mai repede decat se indragostesc. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu-i poti raporta pe site. De asemenea, daca le oferiti adresa ta de e-mail sau numarul de telefon, acesta poate oferi persoane din spatele inselatoriei acces la mai multe informatii personale. 

13. Verifica greselile de ortografie si gramaticale

Cu totii facem greseli cand scriem sau vorbim cu oameni. Cu toate acestea, daca cineva este din Statele Unite si sustine ca sa nascut in Statele Unite, nu ar trebui sa vorbeasca in limba engleza stricata Asigura-te ca greselile lor de ortografie si gramatica au sens. Daca nu, poti avea incredere ca nu sunt pe deplin sinceri, ceea ce este unul dintre cele mai mari semne ale unei escrocherii romantice. 

Intrebari frecvente

Cum iti poti da seama daca cineva este un escroc romantic?

Inselatoriile romantice sunt intalnite adesea online. Se indragostesc repede, nu le place sa vorbeasca pe site si apoi au nevoie de bani pentru ceva. De obicei, va fi o urgenta familiala, cum ar fi o persoana draga bolnava. Ei nu se intalnesc personal. 

Escrocii de dragoste fac apel video?

Uneori. Escrocii romantici pot conversa prin video chat cu tine, dar s-ar putea sa nu. Depinde daca se prefac a fi altcineva. Daca folosesc o alta fotografie, nu o vor face. Escrocii care folosesc imaginea reala nu vor incepe un chat video cu cea mai recenta victima. 

Cum vezi un escrocher intr-o relatie?

Un escroc se va misca la fel de repede ca orice alt escroc. Ii spune victimei un nickname dragut mai devreme, se indragostesc rapid si relatia se desfasoara mai rapid decat oricare alta. Nu va dura mult pana cand escrocul sa obtina informatii personale despre victima, cum ar fi informatii despre contul bancar.

Cum invingi un escroc?

Nu deveni o victima. Nu furniza niciodata informatii personale, cum ar fi informatii despre contul bancar. Daca nu mai vorbiti pe site-uri de intalniri, utilizeaza un e-mail sau un numar de telefon alternativ care nu este legat de informatiile tale personale. Nu trimite nimanui bani pana nu-i cunosti de un an. 

De unde stii daca esti inselat pe un site de intalniri?

Nu vor sa se intalneasca personal. Un escroc va cere bani pentru o urgenta, cum ar fi moartea unei persoane dragi. Se indragostesc rapid. Un alt semnal rosu este ca doresc sa se mute rapid de pe un site de intalniri pentru a vorbi prin text sau e-mail. Daca crezi ca esti inselat, raporteaza-l si nu mai vorbi cu acesta.