In ultimul timp, am observat o multime de intrebari in intrebari si raspunsuri centrate pe achizitionarea de domenii expirate. Multi si-au exprimat interesul sa cumpere domenii vechi la o varietate de preturi si doresc cateva sfaturi despre ce sa faca cu domeniile dupa ce au fost achizitionate. Nu sunt un expert in domeniu si nici nu sunt un expert intr-o astfel de tactica de afaceri, dar, in general, recomand una dintre cele trei optiuni diferite pentru un domeniu expirat.

Optiunea #1: Redirectioneaza vechiul domeniu catre domeniul tau existent

Cea mai usoara si mai putin consumatoare de timp este sa redirectionati 301 vechiul domeniu catre site-ul dvs. existent. Aceasta tactica functioneaza cel mai bine daca ambele site-uri sunt in acelasi sector si vizeaza aceleasi cuvinte cheie; altfel, daca aveti un site de aprovizionare cu animale de companie si cumparati un vechi site de poker, o redirectionare probabil ar putea ridica unele sprancene printre motoarele de cautare. Daca, totusi, site-ul dvs. este X si cumparati Y si redirectionati domeniul 301, mosteniti o multime de link-uri de actualitate si adecvate.

PRO:

 • Este optiunea care consuma cel mai putin timp
 • Beneficiati de valoarea (aproximativ 95% sau cam asa ceva) a link-urilor vechiului domeniu ( post- scriptum: Danny Sullivan a scris recent pe blog despre domeniile expirate si creditul lor pentru linkuri si se pare ca cumpararea unui domeniu si redirectionarea catre site-ul dvs. pentru beneficiul link-ului poate sa nu fie functioneaza, deoarece linkurile nu pot transmite credit de la domeniile expirate.)

CONTRA:

 • Textul de ancorare de marca vechi care indica noul dvs. site nu va ajuta la fel de mult ca un text de ancorare bogat in cuvinte cheie
 • Daca vechiul site ar avea o penalizare (pentru crearea de linkuri umbrite, invelis, spam, etc.), penalizarea s-ar putea transfera pe noul site (nu pot confirma ca acest lucru este adevarat, dar despre multi SEO-i. Sa creada ca aceasta este o posibilitate, iar unii au jurat ca au experimentat-o ​​direct, asa ca cred ca trebuie doar sa fii precaut.

Optiunea 2: Creati un microsite care sa conecteze la domeniul dvs. existent

A doua optiune necesita ceva mai mult timp si efort decat o redirectionare 301. Ai putea face o mini revizie a site-ului si a-l transforma intr-un microsite pentru domeniul tau principal. Aceasta optiune este buna pentru domeniile cu potrivire exacta pentru cuvantul dvs. cheie vizat si exista alte motive pentru a merge pe traseul microsite-urilor pe care Rand le-a evidentiat in postarea sa despre domeniile radacina, subdomenii, subfoldere si microsite-uri. Aceasta strategie functioneaza mai bine daca vechiul domeniu are o pozitie decenta pentru cuvintele cheie pe care le vizati.

PRO:

 • Poate promova incrucisat/link incrucisat catre site-ul dvs. existent
 • Mai multe proprietati imobiliare in SERP inseamna mai mult branding si conversii potentiale pentru site-ul dvs
 • Puteti face lucruri pe microsite-ul dvs. pe care este posibil sa nu doriti sa le faceti cu site-ul dvs. principal (de exemplu, lansati continut viral prostesc, experimentati cu o tactica de promovare)
 • Nu trebuie sa aveti un site complet robust; multe microsite-uri sunt mai mici si au un singur accent (de exemplu, se concentreaza pe un test sau pe o idee centrata)

CONTRA:

 • Poate fi consumatoare de timp pentru a face o revizie a vechiului site
 • Promovarea agresiva si conectarea la domeniul existent pot parea ca spam si ati putea fi penalizat pentru conectarea reciproca sau crearea unei ferme de linkuri
 • Site-ul dvs. actual nu mosteneste nicio valoare a link-ului vechiului site care ar fi venit printr-o redirectionare 301
 • Microdomeniile pot fi folosite ineficient

Optiunea #3: Revizuiti vechiul domeniu si operati-l independent

A treia optiune este cea care consuma cel mai mult timp, dar are si beneficiile ei. Este ca si cum ai avea un restaurant de succes si ai cumpara un alt restaurant si a le exploata simultan. Nu sunt exact acelasi restaurant, dar ambele sunt populare in sine si va fac bani. Acelasi lucru este valabil si pentru Optiunea #3. Puteti actualiza continutul de pe vechiul domeniu si puteti vinde aceleasi produse pe care le vindeti pe site-ul dvs. actual. Daca puteti face ca ambele site-uri sa se claseze unul langa celalalt in SERP-uri, va cresteti sansele de conversie si potentialul de vanzari.

PRO:

 • Ca si in cazul optiunii #2, obtineti mai multe proprietati imobiliare in SERP-uri daca puteti face ca ambele site-uri sa se claseze pentru termenii de cautare vizati.
 • Nu trebuie sa munciti din greu pentru a marca vechiul site daca este un domeniu generic, bogat in cuvinte cheie – va puteti concentra doar pe obtinerea de clasamente si conversii
 • Vechiul site are deja link-uri care indica catre el si este mai bine stabilit decat inceperea cu un domeniu nou-nout

CONTRA:

 • Trebuie sa va asigurati ca vechiul site nu imita noul site si intampina probleme de continut duplicat
 • Renovarea si intretinerea vechiului site necesita mult timp (practic v-ati dublat volumul de munca)
 • Ca si in cazul optiunii #2, legaturile incrucisate agresive intre site-uri pot ridica semnale rosii

Cursul tau de actiune depinde intr-adevar de cat de multa munca si efort poti depune in domeniul expirat. Daca abia reusiti sa va intretineti si sa optimizati site-ul actual, probabil ca doriti sa redirectionati doar 301 site-ul vechi ( nota: vedeti comentariul meu modificat de mai sus despre valoarea link-ului care nu va fi transmisa). Daca, totusi, esti mai creativ si ai ceva timp liber, poti incerca sa creati un microsite. Daca va cunoasteti cu adevarat lucrurile si aveti experienta in a castiga bani de pe diferite site-uri web, probabil v-ati descurca bine cu a treia optiune.