ARK: Survival Evolved se afla inca in faza de acces anticipat, cu multe probleme care trebuie rezolvate inainte de lansarea sa finala. Cu toate acestea, cu configurarea si functionarea corecta a serverului, jucatorii pot experimenta deja aceasta aventura unica.

Una dintre problemele pe care le-am avut cu totii in timp ce jucam online are legatura cu serverul. Acesta este cazul in special pentru jocurile care au multe servere personalizate create de jucatori. Ambele au avantajele si dezavantajele lor, dar va sfatuim sa va educati inainte de a incepe jocul. Astazi, vom incerca sa remediem problemele enervante ale serverului si sa va ajutam sa ramaneti pe drumul cel bun.

ARK: Serverul Survival Evolved nu raspunde

1. Asigurati-va ca serverul este actualizat

Daca jucati pe un server dedicat, primul lucru de facut in cazul unei erori este sa il reporniti. Procedand astfel, serverul se actualizeaza, deoarece clientul si serverul sunt pe aceeasi versiune. Ar trebui sa retineti ca jocul este uneori instabil si uneori tot ce puteti face este sa asteptati urmatorul patch care ar putea rezolva problema.

2. Verificati integritatea jocului

Din cand in cand, fisierele de instalare ale unui joc pot deveni corupte sau incomplete. Acest lucru poate cauza diverse probleme, iar conectivitatea serverului nu face exceptie. Prin urmare, este necesar sa verificati integritatea jocului dvs. pentru a experimenta un joc online stabil. Pentru a face acest lucru, urmati aceste instructiuni:

 1. Accesati clientul Steam.
 2. Deschide Biblioteca.
 3. Faceti clic dreapta pe Ark: Survival Evolved.
 4. Deschide proprietati.
 5. Accesati Fisiere locale.
 6. Alegeti Verificati integritatea fisierelor de joc.
 7. Instrumentul va gasi si inlocui fisierele lipsa sau deteriorate.

3. Dezactivati programele de fundal

Programele de fundal va pot incetini latimea de banda sau chiar interfera cu jocul. Va sfatuim sa dezactivati temporar antivirusul si firewall-urile in timpul jocului. De asemenea, poate doriti sa adaugati exceptia pentru Windows Firewall.

In multe ocazii, firewall-urile blocheaza conexiunile si va impiedica sa va conectati la un server dedicat. De asemenea, poate doriti sa opriti toate descarcarile si sa incercati sa reporniti routerul si computerul.

4. Dezactivati redirectionarea portului

Unii utilizatori au trimis o solutie pentru IGD UPnP. Daca routerul dvs. are acest protocol in plus fata de porturile redirectionate, poate cauza decalaj si probleme de conexiune defectuoasa. Va sfatuim sa faceti urmatoarele:

 1. Deschideti interfata web a routerului dvs. (procedura este diferita pentru diferite routere).
 2. Dezactivati porturile steam si alte porturi de redirectionare pe care le-ati configurat.
 3. Salvati selectia si reporniti routerul si computerul.
 4. Porniti Ark: Survival Evolved si veti vedea cum se rezolva problema.

Dupa cum au spus membrii comunitatii, aceasta solutie a imbunatatit considerabil conectivitatea.

5. Resetati adaptorul de retea in linia de comanda

Puteti utiliza linia de comanda incorporata pentru a reseta protocolul winshock al adaptorului de retea . Acest lucru poate rezolva unele probleme de conexiune cunoscute, asa ca merita incercat.

 1. Accesati ferestrele de cautare si tastati cmd
 2. Faceti clic dreapta pe promptul de comanda si rulati ca administrator.
 3. La linia de comanda tastati netsh winsock reset
 4. Dupa confirmarea resetarii, reporniti computerul.

6. Utilizati o adresa DNS alternativa

Problemele frecvente de conexiune pot fi rezolvate cu usurinta prin schimbarea adresei DNS cu una alternativa. Puteti face acest lucru urmand aceste instructiuni:

 1. Faceti clic dreapta pe butonul Start si deschideti Panoul de control.
 2. Selectati Retea si Internet.
 3. Deschideti Centrul de retea si partajare.
 4. Faceti clic pe Modificati setarile adaptorului.
 5. Faceti clic dreapta pe reteaua activa si deschideti Proprietati.
 6. Evidentiati Internet Protocol Version 4 si deschideti Proprietati.
 7. Faceti clic pe Utilizati urmatoarele adrese de server DNS.
 8. Ca adresa alternativa, introduceti 8.8.4.4 (Google DNS).
 9. Salvati si incercati jocul.

7. Redirectionati portul suplimentar

Porturile Steam sunt livrate in mod obligatoriu pentru a putea juca online. Cu toate acestea, puteti incerca sa redirectionati un port suplimentar si sa rezolvati problema in acest fel. Acest lucru se poate face urmand aceasta cale:

 1. Deschideti interfata web a routerului dvs. (procedura de conectare poate varia de la un router la altul).
 2. Deschideti si redirectionati portul 25147.
 3. Asigurati-va ca adresa dvs. IP este statica, configurand-o cu DHCP-ul routerului.
 4. Reporniti computerul si incercati jocul.

Adresa dvs. IP trebuie sa fie statica sau poate fi necesar sa redirectionati portul de fiecare data cand se schimba. IP-ul dinamic si redirectionarea portului nu merg bine impreuna.

Concluzie

Aceste solutii ar trebui sa rezolve cel putin temporar problemele de server. Daca problemele persista, asigurati-va ca contactati administratorul serverului pentru asistenta suplimentara. Este important sa stiti ca in majoritatea cazurilor problema nu este de partea dvs. Cu toate acestea, este important sa va asigurati ca configuratia dvs. nu este de vina.