Bikiniul ar putea fi o capcana de vacanta pentru majoritatea dintre noi, dar acest lucru nu a fost intotdeauna asa. De fapt, costumul de baie neinsufletit din doua piese a fost dezbatut la multe controverse, cu un timp inainte ca toata lumea sa-l imbratiseze. De la infiintarea sa in anii ’40, a crescut incet dar sigur in popularitate si a fost transformata de diferite stiluri, croiuri si culori pe masura ce tendintele au evoluat.

Desigur, bikini vor concura intotdeauna cu costumul de baie dintr-o singura bucata, dar exista un motiv pentru care este steaua plajei. Iata cum a ajuns sa fie bikiniul.

Inceputuri timpurii

Unul dintre primii bikini este creditat designerului si inginerului francez Louis Reard , care a debutat stilul in 1946 si a avut probleme in a gasi modele, deoarece aspectul era considerat „scandaloasa”. Aceasta a fost o perioada in care femeile erau mai mult acoperite la plaja – in timp ce costumele de baie din lana cu maneci lungi de la inceputul anilor 1900 erau de mult disparute, costume de baie care dezvaluiau buricul tau practic.

Bikiniul lui Reard nu a fost primul costum de baie din doua piese inventat, dar a fost unul dintre primii care au aratat atat de multa piele si numele pe care l-a ales blocat. Inventia sa a venit la momentul perfect: cel de-al Doilea Razboi Mondial tocmai s-a incheiat si un pic de distractie si frivolitate au fost foarte bine primite. In plus, a existat o penurie de tesaturi postbelica, astfel incat bikiniul a fost suficient de usor de produs.

Asta nu inseamna ca toata lumea a aprobat noul stil – pana la urma, inca din anii 1920, femeile si-au masurat costumele de baie pe plajele din SUA, pentru a se asigura ca sunt suficient de „modeste”, iar unele dintre aceste atitudini s-au blocat. in jurul.

Schimbarea stilurilor

Ca orice este la moda, bikiniul a trecut prin multe stiluri si tendinte diferite. In anii 1950, mainstream-ul se tot obisnuia cu noul stil, asa ca iteratiile nu aratau prea diferit de costumele de baie dintr-o singura piesa din ziua respectiva, cu decolteu dulce, bibelouri si funduri cu talie inalta. Aceasta urma sa creeze o figura de clepsidra, care era extrem de dorita la acea vreme.

De-a lungul anilor cincizeci si saizeci, bikiniul a devenit mult mai raspandit, iar stilurile au devenit mai pufoase. Popularitatea sa a fost cimentata in 1960, cand Brian Hyland a lansat piesa inedita Itsy Bitsy Teenie Weenie Bikini Polkadot Galben .

Bikini cu coarde minuscule au facut furie in anii saptezeci, iar cand anii ’80 s-au rostogolit, totul a fost sa adauge culoare si modele – foarte in concordanta cu moda bombastica a zilei. Stilurile anilor optzeci au favorizat fundurile taiate inalte pentru a-ti arata oasele soldului, adesea imperecheate cu talie inalta.

Anii ’90 si Noughties au readus bikini-ul la stilul sau original, favorizand stilurile de coarde cu triunghiuri minuscule si talie joasa. Trebuie sa-l inmanati in costum de baie – in afara de mici schimbari, de-a lungul deceniilor, a fost mult mai consistent decat orice alta haina.

Exemple celebre

Ca in cazul oricarei piese vestimentare iconice, anumiti bikini au devenit parte din tesatura culturii pop.

Unul dintre primele exemple a aparut in 1952, cand Brigitte Bardot a jucat in filmul The Girl In The Bikini . Costumul de baie era inca destul de nou in acest moment si nu prea castigase in fata publicului – dar Bardot a facut, probabil, multe pentru a schimba perceptiile. Bikini pe care i-a purtat in film sunt asemanatoare remarcabil cu stilurile actuale, cu triunghiuri mici de material si cu talie joasa.

Apoi, a fost Ursula Andress a lui bikini in James Bond filmul Dr. No in 1962. simplu fildes doua piese au avut centura catarama care detaliaza si este atat de important in istoria modei , care are chiar si propria pagina Wikipedia.

Acest lucru a deschis calea pentru un moment de bikini mai recent, iconic: Halle Berry in filmul Bond din 2002, Die Another Day . Intr-un omagiu clar pentru bikina lui Andress, versiunea lui Berry este de asemenea centura, dar de data aceasta intr-o culoare portocalie stralucitoare.

Bikini Today

In epoca moderna, stilurile de bikini au devenit si mai scimpe, cu funduri si topuri tanga, care dezvaluie „side boob” sau „underboob”, din lipsa unui termen mai bun. Aceste tipuri de stiluri – care au ecouri ale anilor 80, pe masura ce taieturile de jos ale bikinilor se ridica pentru a dezvalui oasele soldului, arata ca bikini au inca puterea de a soca, deoarece de multe ori exista multe conversatii atunci cand un anumit stil tanga este vazut la TV sau pe social media.