LG Electronics lanseaza purificatorul de aer Wearable PuriCare. Purificatorul de aer purtabil ofera „un nou nivel de protectie portabila”, oferind aer curat si igienic persoanei care il poarta.

„Purificatorul de aer purtabil PuriCare este un plus captivant pentru gama noastra de produse in crestere, concepute pentru a oferi beneficii semnificative pentru sanatate si igiena”, spune Dan Song, presedintele companiei de electrocasnice si solutii de aer LG Electronics. „Intr-un moment in care consumatorii cauta modalitati de a face viata mai sigura si mai comoda, este important sa putem oferi solutii care sa adauge o valoare masurabila.”

Masca PuriCare foloseste doua filtre HE13 H13, asemanatoare cu aceleasi filtre pe care LG le foloseste pentru purificatoarele de aer de acasa, dar intr-un format portabil. Masca are ventilatoare duale si un senzor respirator brevetat pentru a curata si filtra aerul pe care il respirati. Senzorul va detecteaza ciclul si volumul respiratiei, apoi reglati ventilatoarele cu trei trepte pentru a se potrivi cu admisia dvs. de aer – nu mai aspirati aer prin carpa. Ventilatoarele nu numai ca ajuta sa aduca mai mult aer, dar vor incetini atunci cand expirati pentru a ajuta la reducerea rezistentei, astfel incat sa puteti respira mai usor.

LG a folosit „o analiza extinsa a formei fetei” pentru a proiecta ergonomic masca pentru a se potrivi perfect pe fata oricarui utilizator si pentru a reduce orice scurgeri de aer din jurul nasului si barbie. Bateria de 820 mAh este usoara si ofera opt ore de functionare in modul redus sau doua ore in functie. Masca vine, de asemenea, cu lumini UV-LED care distrug germenii daunatori si se conecteaza cu aplicatia mobila LG ThinQ pentru a va ajuta sa va amintiti cand sa inlocuiti filtrele. Fiecare componenta a mastii, inclusiv filtrele si curelele pentru urechi, este complet inlocuibila si reciclabila.

Cu toate acestea, este important de mentionat ca comunicatul de presa al LG nu face nicio afirmatie cu privire la masca care incetineste raspandirea coronavirusului, inclusiv daca filtreaza aerul in timp ce expiri si inspiri. Este o distinctie importanta, deoarece mastile se refera atat la prevenirea purtatorului de infectarea celor din jur, cat si la evitarea infectarii purtatorului.

Centrele SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor recomanda acum utilizarea de masti cu supape de expiratie sau orificii de ventilare pentru a preveni raspandirea coronavirusului, deoarece acestea nu filtreaza „picaturile respiratorii expulzate” care ar putea permite purtatorilor sa infecteze pe cei din apropiere.

Deoarece noua masca LG foloseste ventilatoare motorizate, trebuie sa fie alimentata pentru a functiona. LG spune ca purificatorul de aer purtabil PuriCare are o baterie de 820 mAh care ofera pana la opt ore de utilizare in modul sau de consum redus, coborand la doar doua ore in modul de putere mare.

Anuntul LG nu spune exact cand va fi lansata masca sau cat va costa, dar mentioneaza ca va fi disponibila in al patrulea trimestru al acestui an in „anumite piete”.