Chanel flirteaza cu rozul fuchsia si nuantele de cupru pentru un look de o fragezime trandafirie asemenea sampaniei fine care straluceste in cupa cu ornamente aurii. Colectia Tentations propune un machiaj al ochilor in nuante de cupru brun, rosu negru cuprat, bej luminos si roz proaspat in timp ce buzele sunt intens colorate cu un gloss fuchsia iar unghile sunt intr-o nuanta similara numita „pulsion”.

Givenchy propune prin Vintage Christmas un basm de Craciun reinterpretat din viziunea amintirilor cu a lor fascinanta patina. Decolteul pudrat, buzele subliniate cu rosul sangeriu sau fata imbujorata de emotie, sunt detaliile care dau un farmec aparte viselor din acea noapte speciala. Domina fumuriul, argintiul si culorile care evoca surpriza lucrurilor vechi din podul bunicii alaturi de rosul intens pentru buze si tenul de portelan.

Machiajul Dior pentru sarbatori ne poarta in excesul de auriu al unei sarbatori opulente rusesti pentru un look autentic de printesa. Produsul cheie al sezonului este sipetul care protejeaza fardurile, o chintesenta a luxului. Machiajul exista in 2 armonii, aur gri si aur roz iar lacul de unghii al liniei are doua nuante speciale Timeless Gold si Or Tsarine pentru o prezenta invaluita in stralucirea bizantina a Rusiei ancestrale.

Yves Saint Laurent flirteaza cu nuantele naturale subliniate de roz pentru o colectie de machiaj foarte rafinata si subtil subliniata de un auriu rose. Ochii sunt machiati in gri argintiu cu o tenta fina de albastru sau in nuanta prunei aurii in timp ce buzele capata straluciri metalice cu un ruj fin metalizat sau cu un gloss auriu si rosu profund. Lacul de unghii completeaza ambianta cromatica prin 3 nuante, aur, aur alb si aur roz.

Pentru sarbatori, Estee Lauder a imaginat colectia Pure Color Extravagant intr-un univers in care sofisticarea extrema este cuvantul cheie. Propunerea de machiaj in culori de rosu profund, amintind de nuantele fructelor de padure, si auriu sugereaza atmosfera festiva a Craciunului intr-o explozie de stralucire si culoare. Culorile pentru buze sunt in nuantele berry, gold, champagne, coral in timp ce ochii sunt desenati in tonuri calde de brunuri si auriu. Lacul de unghii este rosu si aubergine / violet sugerand culorile de mure si coacaze.

Colectia de sarbatori de la Lancome este realizata in colaborare cu L’Wren Scott, partenera lui Mick Jagger, pentru un look sofisticat inspirat de cele doua culori fetis ale designerului american, griul metalizat si rosul Burgund, declinat acum in lac si ruj de buze absolut. Griul este culoarea esentiala pentru machiajul pleoapelor in tonuri medii luminoase dar si sub forma de lac de unghii, nota finala de sofisticare rock a acestui final de an.

Giorgio Armani realizeaza o linie foarte elegant pentru acest Craciun in care exista 3 noi farduri pentru ochi numite Eyes To Kill, in care aurul, argintul si cuprul se asociaza negrului intens. Rujul de buze se declina in rosu intens si fuchsia.

Dolce & Gabbana apeleaza la Scarlet Johansson pentru campania de sarbatori foarte glamour, intitulata Holiday Look 2010. Buzele sunt naturale cu o tenta de roz fin sau rosu natural in spiritul filmelor anilor 50-60 dar accentul este pus pe stralucirea ochilor cu nuante puternice si dramatice alaturi de sublinierea cu tus pentru un look de star.