Antrenamentul la domiciliu este convenabil, ieftin si eficient, dar de multe ori prezinta provocari la care s-ar putea sa nu va fi asteptat.Urmati aceste sfaturi pentru a profita la maximum de antrenamentul de acasa:

1. Eliminati distractiile

Cel mai mare obstacol atunci cand te antrenezi acasa sunt toate acele distrageri care ameninta sa iti intrerupa antrenamentul. Fie ca este vorba de familie sau Netflix, exista mai multe lucruri care sa va distraga atentia decat in ​​alta parte. Pentru a profita la maximum de o sesiune acasa, trebuie sa minimizati distractiile. De exemplu, puteti dezactiva notificarile de pe telefon, puteti cere familiei sa nu va deranjeze sau sa opriti computerul.

2. Elaborati un sistem de asistenta

Una dintre cele mai dificile parti ale antrenarii nu este finalizarea unui antrenament, ci pornirea lui mai intai. Un lucru este sa spui ca vei ramane cu programul tau de antrenament si un alt lucru sa-l faci. De aceea, este important sa dezvolti un bun simt al responsabilitatii si acest lucru este ceva ce poti realiza chiar si de acasa, cu sprijinul comunitatii Freeletics. Instruirea ca parte a unei comunitati va va ajuta, de asemenea, sa va conectati cu persoane care au obiective similare, sa impartaseasca experienta si sa o faca si mai placuta, chiar si de acasa.

3. Creati un spatiu de fitness

Transformarea unei parti dintr-o camera intr-un spatiu de fitness va va ajuta sa profitati la maximum de antrenamentele de acasa. In primul rand, veti avea tot ce aveti nevoie intr-un singur loc, asa ca veti petrece mai putin timp cautand echipamente si veti avea mai mult timp pentru antrenament. In mod ideal, acest spatiu ar trebui sa devina sinonim cu antrenamentul si munca grea, un loc in care mergi in mod regulat, unde distractiile sunt limitate si membrii familiei tale stiu ca nu ar trebui sa te deranjeze.

4. Programeaza-ti antrenamentele

Confortul antrenamentului acasa este o sabie cu doua taisuri. Pe de o parte, puteti face exercitii la un moment care vi se potriveste cel mai bine. Pe de alta parte, aceasta libertate poate face mai usor sa omiteti sesiunile si sa va distrageti atentia. Pentru a va mentine angajamentul si responsabilitatea, programati-va antrenamentele si notati-le pe o agenda sau calendar in momente pe care stiti ca le puteti respecta. Avand in vedere acest program va va ajuta sa va amintiti ca este timpul sa va antrenati, astfel incat sa aveti mai putine sanse sa il uitati.

5. Nu uitati de tehnica

Cand te antrenezi acasa, poate fi usor sa uiti de tehnica, deoarece nimeni nu te urmareste sau nu te corecteaza. Pe termen lung, acest lucru ar putea duce la raniri, asa ca asigurati-va ca nu o pierdeti din vedere. Daca incercati un nou exercitiu, incercati sa il faceti in fata oglinzii pentru a va asigura ca il faceti cu tehnica corecta.

6. Incercati miscari noi

Daca te antrenezi acasa si pe cont propriu, poate fi usor sa te prinzi intr-o rutina de antrenament care include exercitii care iti plac, dar care nu te provoca neaparat sau nu te ajuta sa obtii rezultatele dorite. Pentru a va surprinde in mod constant corpul si a va asigura ca progresati catre obiectivele dvs. de sanatate si fitness, incercati noi miscari sau noi variante ale exercitiilor clasice precum Pushups si Squats. Fara ca cineva sa urmareasca, acesta poate fi momentul ideal pentru a practica exercitii cu care nu va simtiti atat de confortabil.

Antrenamentul la domiciliu este convenabil, eficient si ieftin, dar nu este intotdeauna usor. Distragerea atentiei, excesul de timp si lipsa de spatiu pot face ca antrenamentul acasa sa fie mai dificil decat ti-ai dori, dar nu trebuie sa fie. Luati pasi simpli pentru a va optimiza spatiul de antrenament la domiciliu poate face o mare diferenta atunci cand vine vorba de motivatie, angajament si performanta.