De fiecare data cand Apple introduce un nou MacBook, acesta imbunatateste ecranul. Fie ca este vorba de densitatea pixelilor, luminozitatea sau suportul culorilor, afisajul MacBook se imbunatateste aproape in fiecare an.

Multi nu se deranjeaza prea mult cu afisajul incorporat, optand in schimb sa-si trateze MacBook-urile ca pe desktop-uri conectate la unul sau doua monitoare externe. Cine i-ar putea invinovati? Monitorul MacBook poate fi unul dintre cele mai bune monitoare pentru a se conecta la un laptop, dar chiar si cea mai mare dimensiune este dezamagitoare langa un ecran mare de desktop.

Monitoarele desktop au o multime de dimensiuni, orientari si accepta mult mai multe functii decat poate (sau ar trebui) un afisaj MacBook. In functie de cazul dvs. de utilizare sau de nevoi, conectarea MacBook-ului la un monitor poate fi mediul desktop perfect pentru dvs.

Aici vom discuta cum sa conectati MacBook Air la monitor, de ce un al doilea monitor pentru MacBook Pro este o optiune excelenta si cum sa conectati MacBook Pro la monitorul ales de dvs. si cum sa va mentineti Mac-ul sa functioneze fara probleme, indiferent de configuratia dvs. . .

Cum sa conectati un monitor extern la un Mac

Inainte de a conecta MacBook la monitor, este mai bine sa stiti ce monitoare externe MacBook puteti utiliza. Nu toate monitoarele functioneaza cu toate MacBook-urile, asa ca punerea la punct a configuratiei perfecte poate necesita sa va reconsiderati ce monitor (sau monitoare) utilizati.

Iata cum sa verificati ce monitoare accepta MacBook-ul dvs.:

 1. Din bara de meniu a Mac-ului, selectati sigla Apple din coltul din stanga sus

 2. Selectati „Despre acest Mac” din meniu.

 3. Alegeti fila „Asistenta” din partea de sus a ferestrei care apare

 4. Atingeti „Specificatii” de langa Resurse Mac

Aceasta deschide o pagina web cu detalii despre numarul de afisaje pe care MacBook-ul tau le accepta in sectiunea „Suport video sau grafica”.

Apple observa ca MacBook-urile cu cipuri Apple Silicon sunt in prezent limitate la un afisaj extern conectat printr-unul dintre porturile Thunderbolt/USB 4; o caracteristica fericita pentru cei care doresc sa conecteze MacBook Air la monitor, deoarece puteti folosi orice port. Mac Mini poate suporta un al doilea afisaj extern prin portul sau HDMI. (Speram ca acest lucru se va schimba pe masura ce Apple Silicon se maturizeaza si isi va face drum spre MacBook Pro.)

Dupa ce intelegeti ce monitoare si cate puteti conecta, asigurati-va pur si simplu ca monitoarele externe sunt conectate la o sursa de alimentare (daca este necesar) si conectati-le la MacBook-ul dvs. prin conexiunea prin cablu disponibila in functie de anul dvs. MacBook. facut.

Configurati monitorul extern

Indiferent daca utilizati un monitor extern ca singur monitor sau alaturi de monitorul MacBook, exista cateva lucruri de retinut:

 • Va puteti aranja monitoarele MacBook asa cum doriti . In pasii de mai jos, va descriem cum sa va organizati MacBook-ul si monitoarele externe. Odata ce stiti cum sa conectati un MacBook la un monitor, configurarea acestora este urmatorul pas.
 • Inchideti MacBook-ul si continuati sa lucrati . Odata ce conectati MacBook-ul la monitor, puteti alege sa inchideti capacul, astfel incat monitorul extern sa fie singurul dvs. afisaj. Acest lucru va mentine MacBook-ul dvs. pornit si activ; nu uitati decat sa va asigurati ca este conectat la o sursa de alimentare sau se incarca prin monitoare conectate la curent.
 • Veti avea aceleasi optiuni si setari . Luminozitatea, caldura si schimbarea de noapte a ecranului pot fi personalizate atunci cand conectati un afisaj extern sau doua.
 • Setarile monitorului sunt de asemenea disponibile . Vor fi disponibile si monitoare care accepta functii precum comutarea in plan (IPS) si alte functii.

Iata cum sa va configurati monitorul extern pentru utilizare cu orice MacBook:

 1. Conectati afisajul extern la o sursa de alimentare
 2. Conecte su pantalla externa a su MacBook
 3. Asigurati-va ca afisajul extern (sau ambele, daca puteti utiliza doua afisaje) este activ si pornit
 4. Din bara de meniu a Mac-ului, selectati sigla Apple din coltul din stanga sus
 5. Alegeti „Preferinte de sistem” din meniul drop-down
 6. Selectati „Ecrane”

Aici lucrurile devin dinamice. Cu mai mult de un monitor extern conectat, ecranul MacBook va deschide mai multe ferestre. In captura de ecran de mai jos, folosim doua monitoare externe cu MacBook-ul inchis; acest lucru face din cele doua monitoare externe singurele noastre monitoare.

MacBook-ul dvs. va fi intotdeauna afisajul „principal” atunci cand este deschis si disponibil. Daca aveti un monitor extern conectat, se va deschide un al doilea meniu care este unic pentru acel monitor; numai monitorul dvs. principal va avea optiunile „aspect” si „tur de noapte” disponibile. Deoarece un al doilea monitor este modul de extindere a ecranului pe Mac, setarea Night Shift va fi reflectata acolo, deoarece este o caracteristica la nivelul intregului sistem.

Aspectul este controlat de monitorul principal, deoarece modul in care sunt aranjate monitoarele depinde intotdeauna de relatia lor cu acel monitor principal. Le puteti avea unul langa altul sau stivuite. Daca glisati un monitor peste altul in campul de aspect, acesta va oglindi ecranele.

Indiferent de modul in care le aranjati, stiti ca cursorul mouse-ului sau trackpad-ului dvs. va urma acea dispozitie; un aspect alaturat, de exemplu, va va permite sa glisati cursorul de la un ecran la altul de langa acesta. Acest lucru face ca un monitor extern sa se simta ca o adevarata extensie a ecranului MacBook-ului sau doua afisaje externe functioneaza la unison.

Utilizarea unui monitor extern poate face ca MacBook-ul sa functioneze mai greu decat de obicei. Derularea tuturor pixelilor si schimbarea culorilor pot fi dificile pentru aparatul dvs. De aceea ai nevoie de meniuri iStat.

iStat Menus pentru Mac se afla in bara de meniu a Mac-ului si apare numai cand dati clic pe pictograma acesteia. De acolo, apare un meniu derulant la indemana, care va ofera detalii despre performanta retelei, procesorului, memoriei si senzorului dvs. Plasati cursorul peste orice sectiune si meniurile iStat va vor oferi si mai multe detalii despre ce se intampla cu Mac-ul dvs.

De asemenea, puteti trece cu mouse-ul peste orice sectiune a acelui submeniu pentru a afisa si mai multe date despre Mac-ul dvs.! Meniurile iStat va permite sa va scufundati cat de mult doriti in performanta Mac-ului dvs. fara sa va impiedicati. Daca Mac-ul tau a functionat lent dupa conectarea unui monitor, submeniul CPU cu datele sale utile GPU va poate oferi o perspectiva daca monitorul este sau nu de vina.

Ce port sa folosesc pe Mac-ul meu

Acest lucru depinde atat de Mac-ul tau, cat si de monitorul pe care il ai.

MacBook-urile moderne folosesc conexiuni Thunderbolt, care au conexiune USB-C. Orice monitor care functioneaza printr-un cablu USB-C ar trebui sa functioneze cu MacBook-ul tau.

Pentru a va conecta la MacBook, o regula buna este sa utilizati porturile cele mai apropiate de spatele MacBook-ului. Acestea sunt considerate porturi „de putere” si au fost concepute pentru a suporta afisaje externe. Unele afisaje de nivel inferior pot functiona si pe celelalte porturi.

Pentru Mac Mini, iMac sau Mac Pro, pot fi disponibile alte tipuri de conexiune, cum ar fi HDMI.

Adaptoare de utilizat pentru a conecta monitorul la un Mac

Exista o mare varietate de adaptoare care va pot fi disponibile. HDMI la USB-C, USB-C la DVI, VGA la USB-C, USB la USB-C, USB-C la DAV – posibilitatile par nesfarsite.

Asigurati-va ca cumparati adaptoare de la retaileri respectati. Cititi recenziile; cineva poate observa ca adaptorul dvs. nu ar functiona in acelasi scop pentru care aveti nevoie de el. Nu toate adaptoarele sunt create la fel, asa ca incercati sa gasiti unul cu recenzii excelente si feedback pozitiv al utilizatorilor.

Poate doriti sa incercati si un alt cablu. In loc de un adaptor, cautati cabluri care ar putea functiona pentru configurarea monitorului dvs. la Mac.

Probleme comune

Exista cateva probleme frecvente cand utilizati un monitor extern cu MacBook:

 • Monitorul nu porneste . Nu uitati sa incercati diferite porturi si implicit pe cele de pe spatele MacBook-ului dvs.
 • Monitorul nu este acolo unde doriti sa fie . Daca monitorul este situat fizic in stanga MacBook-ului si doriti sa extindeti afisajul in acel aspect, nu uitati sa urmati pasii de mai sus pentru a intra in Setarile de sistem si pentru a va aranja afisajele in mod corespunzator.
 • MacBook-ul nu functioneaza cand inchid capacul . Retineti ca MacBook-ul dvs. accepta un singur monitor extern, care este singurul afisaj atunci cand este conectat la o sursa de alimentare. Este posibil sa il puteti mentine conectat la alimentare prin monitor, dar acesta nu este un pariu sigur.

Pot exista, de asemenea, unele setari care impiedica monitorul extern sa functioneze corect. De aceea, este o idee grozava sa descarcati CleanMyMac X.

CleanMyMac X va mentine Mac-ul sa functioneze in conditii de varf si are o functie de curatare profunda care reseteaza setarile sistemului pentru dvs. Daca ceva impiedica monitorul sa functioneze cu Mac, sunt sanse ca CleanMyMac X sa gaseasca si sa remedieze problema.

Dincolo de setarile monitorului, CleanMyMac X este excelent pentru a se asigura ca Mac-ul tau ramane liber de fisiere nedorite sau inutile, ofera o modalitate de a elimina complet aplicatiile de pe Mac cu doar cateva atingeri, identifica si elimina programele malware, vizualizeaza stocarea intr-un grafic vizual si optimizeaza Mac-ul tau pentru viteza. Este aplicatia pe care ar trebui sa o aiba fiecare proprietar de Mac.

Indiferent de cate monitoare aveti, bara de meniu va aparea pe fiecare ecran. De ce sa nu pastrezi totul curat si ordonat cu Bartender?

Bartender ascunde pictogramele barei de meniu in spatele unui singur meniu cu trei puncte, permitandu-va sa rearanjati acele pictograme dupa cum doriti. Daca sunteti un razboinic cu tastatura, Bartender accepta comutarea tastelor rapide si abilitatea de a naviga in aplicatii folosind tastele sageti ale tastaturii. De asemenea, puteti seta comenzi pentru a lansa aplicatiile preferate cu doar cateva taste!