Photoshop este o aplicatie extraordinara, dar si foarte complexa. Cand invatam sa-l folosim, putem intampina intarzieri mari pentru a efectua operatii foarte simple. Pentru a evita aceste intarzieri, nu exista nimic mai bun decat practica continua. Cu toate acestea, exista si cateva mici trucuri Photoshop care va vor economisi timp chiar daca nu sunteti un expert.

Din acest motiv, in randurile urmatoare, va vom oferi cateva indrumari care, suntem siguri, va vor permite sa lucrati mai rapid in Photoshop, pentru a obtine rezultatele pe care le cautati dar mai rapid.

Daca sunteti in primele zile cu Photoshop, nu avem nicio indoiala ca le veti aprecia.

Sfaturi pentru a accelera procesele in Photoshop

Optimizati-va performanta

Una dintre cheile bunei functionari a Photoshop este capacitatea sa de a se adapta la diferite computere. Chiar si cele mai recente versiuni reusesc sa functioneze bine pe computerele care au deja un deceniu. Dar daca doriti sa adaptati executia proceselor la propriul computer, ceea ce ar trebui sa faceti este acesta:

  • Deschide Photoshop
  • Accesati Editati
  • Apoi la Preferinte
  • Acolo pentru a ceda

Veti intalni un meniu de utilizare a memoriei. De aici puteti controla cantitatea de RAM pe care Photoshop o foloseste pe computer. Cu cat esti mai aproape de capacul dur, cu atat experienta ar trebui sa fie mai lina. Aveti mai multe sectiuni precum „Configurarea avansata a procesorului grafic”, in care puteti accelera aceste procese fortand masina.

Acelasi lucru este valabil si pentru „Istoric si cache”, care se ocupa de controlul cantitatii de informatii pe care Photoshop o salveaza in RAM. Puteti alege butonul care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. Cei care doresc sa mearga mai departe pot configura manual „Starea istoricului”.

Aflati comenzile rapide de la tastatura

Ca si in cazul oricarui alt software, multe dintre trucurile Photoshop au de-a face cu comenzile rapide native de la tastatura. Mai ales in programele care au sute de meniuri si submeniuri, invatarea sa salvezi pasii este esentiala pentru a lua mai putin timp. In caz contrar, puteti petrece mult timp deplasandu-va cu mouse-ul pana cand gasiti o anumita functie.

Putem da o mie de exemple de actiuni in Photoshop care dureaza cateva secunde daca le executam cautand functia in mod traditional si doar miimi cand cunoastem combinatiile de taste pentru ele. In plus, trebuie sa cunosti doar cateva combinatii, cele pe care le folosesti cel mai mult. Nu mai este nevoie.

Configurati-va spatiul de lucru

Multi oameni folosesc Photoshop din diferite motive. Nu este acelasi lucru sa o facem daca suntem fotografi decat daca facem design-uri pentru a le folosi in prezentari virtuale. Acest lucru are numeroase implicatii in spatiul nostru de lucru. Din acest motiv, putem gasi principalele instrumente in cadrul Essentials. Acolo poti alege un tip de utilizare a Photoshop, astfel incat programul sa se adapteze la tine.

Generati-va propriile actiuni

Photoshop are si cateva solutii de automatizare incorporate interesante, datorita carora putem simplifica in special unele procese. Daca, la fel ca noi, incarcati imagini de o anumita dimensiune, puteti automatiza aceasta actiune, astfel incat sa nu fie nevoie sa o dezvoltati de fiecare data.

Aceste actiuni Photoshop automate si personalizabile va vor permite sa creati noi straturi de ajustare, precum si sa editati imagini, sa adaugati sau sa eliminati elemente, sa adaugati sau sa eliminati efecte si multe altele.

Obtineti o tableta grafica

Cumpararea de tablete grafice poate fi o priza buna pentru cei care lucreaza profesional in Photoshop. La urma urmei, folosirea unui mouse sau trackpad poate fi destul de enervant. Cu un pointer vei putea face urme in interfata fara dificultati.

Practica incontinuu pe tot ce poti

Ultimul truc pentru Photoshop pe care ti-l putem oferi, si poate care este cel mai evident. Metoda cea mai rapida de a-ti optimiza modul de lucru in acest program este de a repeta de fiecare data cand ai ocazia. Pe langa angajamentele pe care le ai, profita de o parte din orele libere pe care le ai pentru a cunoaste si mai bine programul in care lucrezi. O sa vezi la final ca a meritat toata munca in plus!