Prietenul meu Dahmer spune un tip foarte diferit de poveste cu Jeffrey Dahmer, dar drama psihologica nu este mai putin infricosatoare decat documentarul bazat pe povestea reala. Bazat pe romanul grafic din 2012 cu acelasi nume, My Friend Dahmer a fost lansat initial la sfarsitul anului 2017, dar acum a avut o a doua perioada de viata pe Netflix Marea Britanie, unde se numara printre cele mai vizionate filme de pe serviciu.

In loc sa se concentreze asupra crimelor lui Dahmer a cel putin 17 barbati intre 1978 si 1991, filmul are loc inainte de prima sa crima si se concentreaza pe anii adolescentei. La liceu, Dahmer (interpretat de Ross Lynch) se intalneste cu aspirantul artist John „Derf” Backderf (interpretat de Alex Wolff din Hereditary ) si prietenii sai, care formeaza in curand „The Dahmer Fan Club”.

Dar s-au intamplat toate acestea cu adevarat si cat de exact este prietenul meu Dahmer cu povestea adevarata? Sa ne adancim in ea.

Este prietenul meu Dahmer o poveste adevarata?

Oricat de putin probabil pare, My Friend Dahmer este o poveste adevarata si se bazeaza pe experientele din viata reala ale lui John „Derf” Backderf, care l-a cunoscut cu adevarat pe Dahmer la liceu.

Filmul a dus chiar si un pas mai departe acuratetea filmand in casa copilariei lui Dahmer din Bath, Ohio si zonele invecinate.

Backderf si-a transformat experientele in romanul grafic Prietenul meu Dahmer si, desi, la fel ca majoritatea povestilor bazate pe viata reala, exista libertati creative care iau in a spune povestea, liniile mari raman aceleasi.

„Intotdeauna a existat un intuneric in privinta lui care a fost intr-adevar un fel de respingator”, a spus Backderf pentru The Independent in mai 2018. „Am fost in regula sa ies cu el, daca mai erau alti oameni in preajma. Nu aveam sa fiu niciodata singur cu el. .”

„Dahmer Fan Club” a fost si el un lucru real, inclusiv incercarile grupului de a-l strecura pe Dahmer in fotografiile de grup ale clubului scolar.

O modificare a filmului a fost insa ca, in viata reala, Dahmer s-a „inserat” in grup, mai degraba decat Backderf si prietenii sai sa-l invite in cercul lor apropiat.

„Ne-am plictisit si doar cautam sa trecem peste zi, iar Jeff era un divertisment. Era putin periculos, era putin imprevizibil si asta a fost distractiv pentru noi”, si-a amintit el.

Exista si alte schimbari fata de viata reala in film, in special Backderf fiind in scene in care nu a fost implicat, cum ar fi excursia scolara in DC.

Totusi, acolo unde conteaza, prietenul meu Dahmer este exact la povestea adevarata a lui Dahmer.

Acesta este mai ales cazul in scena finala infricosatoare. Dahmer il vede pe autostopul de 19 ani Steven Hicks, care a ajuns sa fie prima victima a lui Dahmer.

My Friend Dahmer este disponibil pentru vizionare pe Netflix Marea Britanie.