Un implant dentar este un mic dispozitiv sub forma de surub, fabricat din titan de inaltacalitate , biocompatibil cu organismul uman. El se insereaza in os si indeplineste cu succes functiile radacinii unui dinte natural, astfel incat in prezent reprezinta cea mai buna forma de tratament existenta pentru pacientii care si-au pierdut unul sau mai multi dinti.

Beneficiile unui implant dentar

Spre deosebire de alte tipuri de tratament, implanturile au o caracteristica unica: sunt percepute atat de catre pacient, cat si de catre toti cei cu care interactioneaza la fel ca dintii naturali. Asta permite sa te bucuri de refacerea esteticii dentare si faciale fara sa observe cineva ca ai apelat la aceasta procedura.

In special pierderea dintilor frontali si a premolarilor este frustranta si genereaza schimbari de comportament. Persoanele care se confrunta cu aceasta problema evita sa zambeasca sau sa se apropie prea mult de cei din jur. Insa coroanele pe implant refac in mod fidel aspectul dintilor si al zambetului, ba chiar uneori se obtine o estetica mai buna decat cea a dintelui  natural!

Beneficiile pentru sanatate sunt, de asemenea, majore. In primul rand, sunt evitate toate problemele care apar odata cu existenta unui dinte lipsa, incepand cu macinarea osului maxilarului si continuand cu procesul nedorit de migratie a dintilor invecinati. Apoi, mestecarea normala a alimentelor contribuie la buna desfasurare a intregului proces de digestie.

implant dentar

Implanturile dentare care ti se potrivesc!

Aceste dispozitive se pot clasifica, in primul rand, dupa forma. De-a lungul celor 50 de ani de cand tratamentul este utilizat si evolueaza in permanenta, au fost incercate forma conica, cilindrica sau lamelara, insa varianta care s-a dovedit a oferi cele mai bune rezultate in timp este cea conica, utilizata in prezent de majoritatea producatorilor.

Este important, de asemenea, sa fie disponibila o gama variata de lungimi si diametre de implant dentar, pentru a putea fi aleasa dimensiunea exacta care se potriveste cu latimea si cu adancimea osului fiecarui pacient. Acest detaliu contribuie decisiv la senzatia de dinti naturali.

In functie de dimensiune, se pot diferentia mai multe tipuri de implant dentar. Mini-implanturile sunt foarte subtiri si se utilizeaza in spatii inguste.. Grosimea este cuprinsa intre 1,8 si 3 milimetri. In schimb, implanturile clasice au intre 3 si 5 milimetri grosime, iar inaltimea de 15 milimetri.

Dispozitivele de tip Fast & Fixed se insereaza in zone anatomice cu os dur si in pozitii care pot sustine o lucrare fixa cu un numar mai mic de implanturi, 6 la maxilar si 4 la mandibula, permitand atasarea imediata a unei lucrari fixe provizorii.

Implanturile dentare zigomatice au cele mai mari dimensiuni si se folosesc doar in cazurile speciale in care cantitatea de os alveolar nu este suficienta pentru sustinerea unei lucrari fixe. Ele se insereaza deasupra osului maxilar si se ancoreaza in oasele pometilor, numite si oase zigomatice.

Cu ajutorul medicului stomatolog, si tu vei putea alege cel mai potrivit implant dentar, care iti va reda senzatia dintilor naturali si te va ajuta sa iti recapeti atat sanatatea dentara, cat si deplina incredere in sine!