De-a lungul istoriei, multi criminali sunt amintiti pentru actele lor macabre si brutalitatea crimelor, dar putini sunt cei care au carisma si influenta lui Charles Manson .

Acest barbat, cunoscut mai ales pentru ca a fost fondatorul si liderul sectei cunoscute sub numele de „Familia Manson”, a reusit sa-si determine adeptii sa comita o serie de crime cu ideea ca actiunile lor ar accelera un razboi rasial care ar putea avea loc in orice moment. . Printre victimele sale se numara si actrita Sharon Tate, care a fost si sotia cunoscutului regizor Roman Polanski.

Pana in prezent, in ciuda faptului ca a fost inchis, Charles Manson continua sa aiba un numar mare de adepti. Popularitatea sa este de asa natura incat cantareata Marilyn Manson a fost inspirata de el pentru a-si obtine numele artistic, care este uniunea dintre numele Marilyn Monroe si Charles Manson.

O viata marcata de fapte rele si crime

Charles Manson s-a nascut pe 12 noiembrie 1934, in Cincinnati, Ohio (Statele Unite), iar mama sa avea doar 16 ani cand a nascut. Viata lui a fost intotdeauna marcata de crime si jaf si nu a avut o copilarie usoara. Mama lui era alcoolica si, potrivit lui Manson insusi, intr-o zi i-a dat o chelnerita fara copii in schimbul unui ulcior de bere. Unchiul sau a fost cel care a trebuit sa-l recupereze cateva zile mai tarziu.

Atat mama, cat si fratele lui Manson au antecedente penale si au fost condamnati la 5 ani de inchisoare pentru ca au jefuit o benzinarie din Charleston, Virginia, in 1939. Acest lucru l-a adus pe Manson intr-o casa pentru copii fara adapost. Mai tarziu, Manson avea sa incerce sa se intoarca acasa, dar mama lui l-a respins.

Manson a inceput sa comita crime de la o varsta foarte frageda, facand primul sau arest la varsta de 13 ani pentru ca a tinut un magazin alimentar ; dar era un baiat destept si dupa 4 zile a scapat din institutia de corectie. Dupa mai multe arestari si evadari pentru furt de vehicule, in 1967 s-a intors la inchisoare pentru fals in cecuri. In inchisoare, Manson a inceput sa studieze ezoterismul si filozofia orientala . La acel moment, Manson fusese deja casatorit si divortase de doua ori. A avut doi copii cu doua femei diferite.

Familia Manson: un cult criminal

Manson a fost eliberat din inchisoare in 1967 si s-a mutat la San Francisco, unde practic a trait ca cersetor pana cand a cunoscut-o pe Mary Brunner, o fata de 23 de ani care lucra ca asistenta de biblioteca la Universitatea din Berkeley. Puterea lui de seductie si manipulare a fost asa incat a plecat sa locuiasca cu ea. Personalitatea lui Manson a atras laude de la viitorii sai fani , care s-au referit la el drept „vrajitorul”. Poate din acest motiv, la cateva luni dupa ce s-au stabilit in casa lui Brunner, amandoi au impartit un apartament (apartamentul lui Brunner) cu 18 femei .

In acei ani, orasul San Francisco a fost baza miscarii „hippie”, iar Manson s-a impus rapid ca un guru care, datorita puterii sale de convingere, va avea in curand primul sau grup de adepti. Au primit numele „Familia Manson”. Este important de mentionat ca majoritatea acestor adepti erau femei. In acelasi an, Brunner a ramas insarcinata cu Manson, care avea sa fie al treilea copil.

In anul urmator, Charles Manson si-a stabilit ascunzatoarea la Spahn Ranch din Valea Californiei. Familia Manson nu a platit chirie pentru ca le-a ordonat adeptilor sai sa aiba relatii intime cu proprietarul , care era aproape orb. 

Crimele din familia Manson

Acest grup de indivizi aparent inofensiv va intra in istorie pentru uciderea mai multor persoane sub ordinele lui Charles Manson. Desi Manson nu si-a patat mainile cu sange , ideile sale au fost motivul pentru care The Family a decis sa ia viata victimelor lor. 

Manson credea ca urmeaza un razboi rasial , asa cum este descris intr-o melodie a Beatles, „Helter Skelter”. Acesta era numele cantecului si, de asemenea, profetia lui. Manson credea ca barbatii de culoare se vor ridica impotriva barbatilor albi si vor castiga batalia. Dar, din moment ce negrii nu puteau pastra puterea, pentru ca el ii considera inferiori, atunci Manson ar fi liderul lumii .

De-a lungul timpului, Charles Manson a devenit nerabdator. Cum a vazut ca indivizii de culoare nu se misca, a decis sa avanseze razboiul rasial comitand o serie de crime in care ar lasa dovezi la locul crimei pentru a-i incrimina pe „Panterele Negre”.

Cea mai proeminenta crima comisa de Familia Manson este cea a actritei si modelului Sharon Tate, in varsta de doar 26 de ani, care era si ea insarcinata. Era la doar doua saptamani sa-si aiba fiul cu regizorul Roman Polanski.

Interesant este ca in acea zi, el lua cina cu un grup de prieteni cand au decis sa mearga la conacul lui. Acolo s-a comis crima. Patru membri ai „La Familia” au atacat casa si au comis o crima multipla teribila . Ucigasii au fost: Charles Watson, Patricia Krenwinkel, Susan Atkins si Linda Kasabian.

Cum s-au petrecut evenimentele

Cu cateva luni inainte de aceasta crima multipla, Bobby Beausoleil, membru al La Familia, l-a ucis pe muzicianul Gary Hinman, dupa ce a incercat sa-l faca sa predea banii pe care i-a mostenit. La fata locului, membrii sectei au scris pe perete, cu propriul sange al victimei, „Purcusul politic” si au desenat laba unei pantere, simbol al miscarii Pantera Neagra .

Beausoleil a fost arestat cateva luni mai tarziu. Acest lucru l-a determinat pe Manson sa spuna familiei ca a sosit momentul sa actioneze. Si desi nu se stie cu siguranta, se pare ca el a ordonat uciderea lui Terry Melcher, un producator muzical cu care Manson avusese contact datorita scurtei sale relatii cu un baterist de la Beach Boys. Manson a vrut sa demonstreze ca are talent muzical, dar Melcher nu i-a dat sansa.

Asa ca cei patru criminali s-au dus la presupusa casa a lui Melcher , dar el nu mai locuia acolo, dar era noua casa a lui Roman Polanski si Sharon Tate. Tate era in casa cu niste prieteni (Polanski era la Londra filmand un film). In acel loc au pus capat vietii a 4 persoane, si mai ales trista a fost uciderea lui Sharon Tate, care dupa ce a cerut sa fie rapita si ucisa dupa nasterea fiului ei, a fost ucisa de Susan Atkin, care a injunghiat-o de mai multe ori. Atkins, cu un prosop imbibat in sangele lui Tate, a scris cuvantul „Pig” (Serda) pe o usa a casei.

Cateva zile mai tarziu, Manson a ordonat uciderea lui Leno si Rosemary LaBianca. Cand au ajuns la casa cuplului, Manson i-a incatusat, iar Leslie Van Houten si-a luat asupra sa sa-i omoare.

un ucigas carismatic

Charles Manson este, fara indoiala, unul dintre cei mai notorii ucigasi. In prezent, ispaseste termen, dar are inca un numar mare de urmaritori . In plus, Manson a inspirat diferite seriale sau filme datorita istoriei si personalitatii sale.

Putini oameni din lume sunt capabili sa indoctrineze indivizi normali si sa-i transforme in criminali. Carisma sa si abilitatile sale de manipulare si persuasiune sunt o realitate. Popularitatea sa a fost de asa natura incat un album cu melodiile sale a fost chiar lansat in timp ce era in inchisoare.

Pe de alta parte, a fost de notorietate si faptul ca, chiar si dupa ce a fost condamnat si s-a raspandit o viziune despre el explicata din punctul de vedere al politiei si justitiei, Charles Manson a continuat sa genereze admiratie, mai ales in randul tinerilor. . 

Trebuie sa avem in vedere ca o parte a acestui fenomen poate fi atribuita pur si simplu faptului ca este cunoscut de milioane de oameni, dar asta nu inseamna ca este deranjant in ce masura suntem capabili sa idolatrizam oamenii care incalca toate minimele sociale. norme care sa asigure convietuirea. Exista anumite contexte care pot fi interpretate ca justificari pentru comportamentul criminal , facandu-l apreciat pozitiv si un motiv de devotament sau chiar de indragostire.