Astazi, afacerile locale se confrunta cu o concurenta acerba. Din acest motiv, marketerilor le este dificil sa clasifice afacerile la nivel local. Consultati acest ghid despre SEO local pentru a afla cum functioneaza lucrurile pentru aceasta componenta a marketingului digital.

SEO nu este doar pentru afaceri online; oamenii care ofera produse si servicii offline se bazeaza si pe SEO local. Motivul este simplu: fie ca cineva cauta un estetician sau un electrician, foloseste motoarele de cautare pentru a gasi persoanele apropiate care ofera aceste servicii. 

In era digitala actuala, cand peste 90% dintre consumatori cauta informatii online inainte de a lua o decizie de cumparare si tot mai multe afaceri se orienteaza catre mediul online, optimizarea pentru motoarele de cautare este esentiala. Cu toate acestea, intr-o lume in continua schimbare, unde concurenta este acerba, sa te faci remarcat local poate face diferenta. Acesta este momentul in care Local SEO intra in scena, si este esential sa il abordezi eficient, mai ales in colaborare cu o agentie de marketing cu experienta.

Ce este SEO local?

SEO local inseamna sa faceti SEO pentru o zona locala sau sa va optimizati site-ul pentru o anumita locatie. Daca detineti o afacere care functioneaza la nivel local, cum ar fi un magazin, un restaurant sau o agentie furnizor de servicii, aceasta abordare este esentiala pentru dvs. SEO local permite site-ului sau paginii dvs. web sa se claseze pentru interogarile facute de clientii locali. 

Optimizarea site-ului dvs. pentru SEO local poate asigura ca clientii va pot gasi cu usurinta online si offline. In plus, puteti incerca si alte tehnici pentru a va clasa mai sus in SEO local. 

De ce ai nevoie de SEO local?

  • Activitatile pe care le desfasurati pentru SEO local, cum ar fi un profil Google My Business si crearea de backlink, va sporesc vizibilitatea online. 
  • Pe masura ce mai multi clienti locali descopera afacerea dvs., veti obtine mai mult trafic catre magazinul dvs. offline.
  • Deoarece astazi mai multi oameni prefera sa faca cumparaturi la nivel local, SEO local va permite sa explorati aceste noi oportunitati de afaceri.
  • SEO local va ajuta sa primiti mai multe apeluri si vizite pe site-ul web daca oferiti servicii interne. 
  • Cu aceasta strategie SEO, companiile isi pot gestiona mai bine reputatia online si offline. 
  • Va permite sa colectati mai multe recenzii pozitive pentru afacerea si serviciul dvs., ceea ce va duce in cele din urma la mai multi clienti. 

Principalii factori SEO locali care ajuta la clasare

autoritate de domeniu

Domain Authority (DA) este un factor important in clasarea tuturor rezultatelor cautarii, inclusiv a celor locale. Produs de Moz, reprezinta autoritatea unui site web. Daca site-ul dvs. are un DA ridicat, aveti sanse mai mari sa va clasati mai sus decat concurentii dvs. cu un DA mai scazut decat al dvs.

Somatia

Pe vremuri, aveam pagini galbene; acum, acestea au fost inlocuite cu directoare online. Informatiile despre afacerea dvs. din aceste directoare sunt cunoscute ca citate. Acestea sunt o sursa excelenta pentru diseminarea informatiilor dvs. corecte si consecvente de afaceri, precum si pentru achizitionarea de backlink-uri locale de la site-uri web autorizate. Ambele au un impact pozitiv asupra SEO local.

proximitatea adresei

Proximitatea este unul dintre factorii decisivi pentru clasarea in rezultatele cautarii locale. Motivul este ca motoarele de cautare apreciaza confortul celor care cauta. Cu cat afacerea dvs. este mai aproape de locatia clientului, cu atat este mai probabil ca afacerea dvs. sa apara in rezultatele cautarii. 

link-uri de calitate

Aveti nevoie de backlink-uri catre site-ul dvs. pentru un clasament SEO local mai ridicat si o mai buna autoritate. Dar nu creati cat mai multe backlink-uri orbeste. 

Calitatea si relevanta site-urilor web de la care obtineti acele backlink-uri sunt mai importante decat numarul de backlink-uri. Daca sunteti o companie locala, incercati sa obtineti backlink-uri de la alte site-uri web autorizate relevante pentru domeniul dvs.

Factori SEO

Factorii SEO organici obisnuiti pe pagina sunt, de asemenea, responsabili pentru clasarea site-ului dvs. mai sus in cautarea locala. Paginile dvs. web ar trebui sa aiba un meta-titlu, meta descriere, etichete, slug, anteturi si text alternativ optimizate corespunzator. De asemenea, legati paginile web relevante ale site-ului dvs. web intre ele. 

Consecventa datelor PNA

Daca datele dvs. NAP (nume, adresa, numar de telefon) sunt inconsecvente pe diferite platforme, acest lucru va va ingreuna sa va clasati la nivel local. Prin urmare, trebuie sa includeti informatii de afaceri precise pe toate site-urile web de intalniri majore, inclusiv Profilul de afaceri Google, Harti Bing, Facebook, Instagram si Yelp. Incercati sa aveti datele in directoare cu listari DA inalt, fara discrepante.

construirea credibilitatii

Clientii doresc sa opteze pentru afaceri de incredere. Motoarele de cautare precum Google il considera, de asemenea, un factor determinant pentru clasare. Cel mai bun mod de a-ti construi si de a-ti demonstra credibilitatea in randul publicului este sa obtii recenzii pozitive online. 

Evaluarile si recenziile pe care oamenii le lasa pe profilurile lor de pe retelele sociale, pe profilul Google si pe alte site-uri de rating locale joaca un rol important in clasarea mai buna. In plus, ar trebui sa raspundeti la comentariile lor (pozitive sau negative) pentru a avea o mai mare credibilitate.

SEO local este o abordare puternica pentru a obtine vizibilitatea dorita pentru clientii tai potentiali, in special pentru cei care locuiesc in cartierul tau. Strategia corecta poate ajuta companiile fizice sa prospere in spatiul lor de piata.