De obicei, un barbat care se confrunta cu chelie masculina nu se va repezi direct in cabinetul chirurgului de transplant de par. As recomanda sa incercati alte tratamente preventive inainte de a decide in cele din urma asupra unui transplant de par. Chirurgia este intotdeauna ultima solutie.

Exista o multime de vitamine, suplimente, tratamente topice, sampoane si balsamuri pentru par pentru a fi incercate mai intai si pe care le aveti ca parte a regimului dvs. de aparare, mai ales daca doriti sa va sporiti sanatatea scalpului si sa obtineti parul existent in cea mai buna stare posibila. Cu toate acestea, cel mai important lucru de facut este sa abordam cea mai frecventa cauza prin care barbatii isi pierd parul: dihidrotestosteronul (DHT).

DHT este principalul factor cunoscut care cauzeaza caderea parului. Este produs datorita enzimei 5a-reductazei din corp, care transforma testosteronul in roaming liber in DHT in foliculul celulelor pilose. Acest DHT se leaga apoi de receptorul celulelor de par si il determina sa se atrofieze sau sa se micsoreze. In cele din urma, foliculul tau de par nu mai produce par si pierzi acel folicul pentru totdeauna.

Daca doriti sa va tineti de par, este imperativ sa incercati sa opriti caderea parului prin tratamente dovedite cat mai curand posibil. Cele doua produse dovedite stiintific care au fost aprobate de FDA pentru tratarea caderii parului sunt Finasteride , un medicament eliberat pe baza de reteta care blocheaza conversia DHT si Minoxidil (cunoscut pe scara larga sub numele de marca Regaine in Marea Britanie), care imbunatateste circulatia si fluxul sanguin catre scalpului si incurajeaza parul sa creasca. De asemenea, personal am avut succes cu sampoanele pentru caderea parului , in special versiunea groMD , care sunt concepute pentru a oferi parului dvs. cea mai buna platforma de crestere.

Exista O Limita De Varsta La Transplanturile De Par?

Nu exista intr-adevar o limita de varsta inferioara sau superioara pentru candidatura la un transplant de par. Ceea ce conteaza este starea generala de sanatate a pacientului si caracterul adecvat al procedurii. Daca pierderea parului are un impact negativ asupra vietii tale atat de mult incat eviti sa socializezi, sa te retragi de la oportunitati la locul de munca / in relatii si sa experimentezi depresie sau anxietate atunci – dupa ce ai discutat situatia cu medicul tau de familie si ai luat in considerare terapia – s-ar putea sa vrei sa explorezi un procedura de transplant de par.

De asemenea, este o idee buna sa va intalniti cel putin cu un chirurg cu mult inainte de a intentiona sa fiti operati. In acest fel, veti sti daca sunteti un candidat autentic pentru operatie si chirurgul va poate recomanda unele tratamente pe care sa le efectuati inainte de transplant.

Cat Timp Inainte Sa Vedeti Rezultatele?

Majoritatea pacientilor experimenteaza aproximativ 50-60% din noua crestere dupa sase pana la noua luni, in conformitate cu ciclul normal de crestere a parului. Va puteti astepta sa obtineti un cap de par cu aspect natural care sa ascunda toate zonele chele si sa poata fi coafat in mod normal, dar trebuie sa fiti foarte rabdatori, deoarece rezultatele complete dureaza cel putin 12-18 luni pentru a se maturiza complet.

Cand Ar Putea Fi Nevoie De Un Alt Transplant De Par?

Primul transplant de par va imbunatati densitatea totala a parului, forma liniei parului si va repopula zonele de chelie. Majoritatea pacientilor pleaca de la primul transplant foarte multumiti de rezultate, dar adesea cred ca, pentru ca primul a functionat atat de bine, altul va fi si mai bun. Se pare ca parul este ca banii – intotdeauna vrei mai mult.

Majoritatea chirurgilor cu transplant de par vor insista pacientii sa astepte cel putin 10-12 luni inainte de a incepe o alta procedura din cauza ciclului natural de crestere. In acel timp, parul transplantat va fi crescut si a dezvaluit o imagine exacta a performantei parului. Textura, lungimea si diametrul pot fi examinate pentru a determina rezultatul complet.

Putini oameni primesc doar un transplant de par, pentru ca nu uitati, caderea parului este progresiva, iar parul netransplantat va continua sa cada in conformitate cu genetica dumneavoastra. Deci, trebuie sa intrati in el cu ochii deschisi si sa fiti constienti de faptul ca aceasta ar putea ajunge sa fie o investitie pe termen lung daca doriti sa va mentineti parul pentru restul vietii.