”Iarna pe val”, ”Taxi”, ”K la Meteo” sunt succese muzicale cunoscute de o tara intreaga ce au impuscat topurile muzicale ca niste cartuse –unul dupa celalalt. S-a impus rapid, toata lume ii stie numele insa mai putin despre el. Intr-un interviu deschis, cel mai ascultat solist al anului, What’s Up, pe numele sau Ivancea Marius Marian  (25 ani), povesteste ca lucreaza de la 13 ani, visul sau a fost sa devina poet si a debutat ca textier  in revista ”Clopotel” la 8 ani.

Refuzi sa urci pe scena, atunci cand nu esti platit, spre deosebire de multi din bransa? Crezi ca asa se va vindeca biz-ul de neseriosi?

What’s Up: Refuz sa aduc beneficii gratuite celor care nu merita. Pentru public recunoasc ca am cantat si voi mai canta indiferent de situatie. Pretentiile mele sunt mici, asa cum eu urc pe scena pentru a-mi onora contractele am aceeasi pretentie de la organizatori.

Cine ti-a ales titulatura muzicala? Are vreo poveste? Ai avut si alte porecle?

What’s Up: Da, avem 13 ani eram la Atomic Tv si ma imbracam foarte larg. Toti baietii din studio asa ma stigau. Imi aduc aminte ca primul a fost Dj Cat. De atunci asa a ramas. A fost un nume de care efectiv nu am putut sa scap.

Care este drumul tau muzical? De unde ai inceput, langa cine ti-ai facut ”ucenicia” in studio?

What’s Up:  Am inceput de mic sa scriu versuri. Visul meu era sa devin poet. In clasa a II-a am publicat primele mele patru versuri, in revista “Clopotel” si acum mai am acel numar.  La varsta de 13 ani am ajuns in Atomic Tv si acolo am inceput sa-mi exersez  talentul. La 17 ani, cand toate mergeau bine, postul muzical s-a inchis. Atunci am ramas singur, mi-am vazut de scoala si de familie. La 21 de ani am hotarat sa las tot pentru muzica. Un an mai tarziu am ajuns sa-mi fac “scoala” alaturi de Marius Moga.

Au fost ani cat ai stat in spatele butoanelor, la randul tau, ai muncit pentru vedete.Care a fost cel mai dificil client?

What’s Up: Nu lucrez niciodata daca nu am o chimie cu artistul. Muzica face parte din creatie si nu cred ca o pot face daca sunt stresat sau presat de ceva. Asa ca am lucrat doar pentru cei care imi sunt prieteni sau in care am crezut cu adevarat. Cel mai pretentios client pentru mine, am fost si voi ramane eu.

De la o vreme banii au inceput sa curga, la modul serios. Insa cred ca, judecand dupa modestia voastra, mai luati masa pe drumurile tarii, pe capota masinii, iubiti lucruri simple, o gogoasa, o zacusca etc?

What’s Up:  Asa este, am ales sa plecam pe taramul Dacilor la Sarmisegetusa si apoi la Prislop la Arsenie Boca, pentru cateva zile. Pentru noi pamantul romanesc este cel mai de pret. Aici bineanteles ca mergem in zonele rurale, stam la pensiuni in care se respecta traditiile si ne bucuram de viata simpla de care mereu ne este dor.

 Cand te casatoresti cu Simina?  Va vad unul dintre cuplurile cele mai noncomformiste, care nu pune mare accept pe haine extravagante, mai degraba pe originalitate. Cum va vedeti imbracati la propria nunta?

What’s Up :  Vrem sa ne casatorim anul viitor. Noi, in general, punem accent pe naturalete. Facem mereu ce ne trece prin cap fara sa avem prea multe filtre. Credem ca asta inseamna viata si noi ne dorim din suflet sa ne putem bucura de ea. Avem mii de scenarii legate de nunta noastra, ce-i drept nu am gandit tinutele vestimentare, dar nu credem ca asta poate fi o problema. La cat de spontani sutem nimic din ce vom planui azi nu va ramane asa in final.

Ai introdus o noua moda, simplista, de a concepe un text muzical. Multe texte par puerile insa reteta e formidabila. Iti ia timp mult creatia ori ideile vin spontan?

What’s Up: Sunt piese si piese. Unele te inspira din prima clipa in care auzi negativul, cum a fost piesa “Miroasa a vara” semnata KIO in colaborare cu mine, altele iti plac si cauti varianta cea mai potrivita cum a fost “Taxi” care a stat parca la macerat, s-a transformat in zeci de variante pana a ajuns, culmea, la povestea mea.

Locuiti cu chirie ori v-ati luat casa voastra?

What’s Up: Am locuit in casa noastra, ne-am mutat cu chirie, acum ne-am intors la parinti. Nu prea am avut noi stare. Dar acum planuim sa ne mutam cu familia la casa noastra, sa stam toti impreuna si sa avem grija unii de altii.

Copiii cand vor veni in viata voastra?

What’s Up: Cand vor ei. Noi lucram fara oprire.

Pe cine iubiti mai mult in biz-ul autohton si pe cine nu?

What’s Up:  Ooo sunt multi. Ii iubesc pe toti cu are am lucrat si lucrez. Nu pot sa-i enumar pe toti, dar acum fac parte din cea mai tare echipa,  DeMoga Music, Cat Music, ViP Booking, Sunshine Music, Mix Music, pana la ai mei OAIO Records si pana la voi toti cei care ma sustineti in fiecare zi.

Povesteste-mi, despre atmosfera din turneul al carui cap de afis esti-Mix Music Evo .

What’s Up:  Este uimitor, orice artist merita sa simta pulsul a mii de oameni atunci cand canta. O echipa profesionista care ne-a fost mereu alaturi, cu care vom colabora cu siguranta mult timp de acum incolo. Mix Music Evo este un turneu la care merita sa te alaturi, le multumesc pentru asta.