Enzo Ferrari a descris faimosul E-Type Jaguar drept „cea mai frumoasa masina fabricata vreodata”. Producatorul auto britanic sarbatoreste cea de-a 60-a aniversare a masinii cu programul Jaguar E-Type Reborn, care va prelua tipurile E de serie 1 si le va restabili aceeasi frumusete originala care a inspirat-o pe Enzo.

„Jaguar E-Type este o pictograma autentica, la fel de senzationala astazi ca si momentul in care a fost dezvaluit in 1961”, spune directorul Jaguar Classic, Dan Pink. „Este o dovada a designului si ingineriei avansate a tipului E ca acesta poate fi bucurat si admirat cu pasiune de aproape 60 de ani. Colectia E-Type 60 este un tribut de durata pentru admiratorii E-Type care onoreaza mostenirea masinii si realizarile echipei care a creat-o – multi dintre acestia avand descendenti care lucreaza astazi pentru Jaguar Classic, restaurand, intretinand si dand dovada de viitor in mod expert pentru generatiile viitoare. ”

Restaurarea acestor masini clasice va fi intreprinsa la noul birou Jaguar Land Rover Classic Works din Coventry, Anglia. Acolo, cu 30 de golfuri dedicate programului Reborn, echipa va folosi tehnologia moderna, combinata cu tehnicile mestesugaresti traditionale, pentru a readuce la viata Jaguarii de epoca. Programul va incepe cu crearea a sase perechi potrivite de tipuri E. Fiecare dintre aceste perechi de masini va aduce un omagiu pentru doua dintre cele mai vechi si mai recunoscute tipuri E: 9600 CP si 77 RW.

A fost 9600 care a inceput nebunia pentru tipurile E. Condus „plat” spre Parc des Eaux Vives, Elvetia, cu o seara inainte de debutul masinii de catre managerul de relatii publice Bob Berry, 9600 a creat o astfel de cerere incat Berry a chemat inginerul de testare si dezvoltare Jaguar Norman Dewis si i-a spus sa renunte la tot si conduceti vehiculul 77 RW, un roadster britanic Racing Green de 3,8 litri.

Masina a ajuns in curand la statutul de pictograma, cu celebritati precum Steve McQueen, Brigitte Bardot, Frank Sinatra, George Harrison, Tony Curtis si Britt Ekland. Ambele editii aniversare vor veni cu un motor de 3,8 litri cu sase linii, care va putea depasi viteza maxima a masinilor originale de 150 de mile pe ora. Daca doriti sa faceti parte din noua nebunie pentru Jaguar E-Types, va trebui sa fiti gata sa obtineti aproximativ 785.000 USD pentru a obtine un clasic Reborn.